3.2.15

Δει δη χρημάτων (περί Βαρουφάκη ο λόγος).



Τον ζηλεύω τον Βαρουφάκη.
Ζει το όνειρο.
Έχει λεφτά, έχει καριέρα, και το τελευταίο διάστημα έχει και … ρουβίτσες.
Όλων μα όλων το στόμα στάζει μέλι για το νέο ίνδαλμά μας, που τα συνδυάζει όλα.
Διότι και ο Ρουβάς έχει κοιλιακούς, αλλά δεν νομίζω να έχει τελειώσει ούτε λύκειο.
Και ο Νότης είναι αεράτος, αλλά …. άστο.
Και ο Σκουρλέτης είναι φίρμα στον Σύριζα, αλλά δεν ξέρει γρι αγγλικά.
Και πάει λέγοντας.




Ο Γιάνης λοιπόν, έχει όλο το πακέτο.
Και μπορεί μέχρι πρότινος να ήταν μια ακόμη γραφική φιγούρα στα πάνελ (στυλ Καζάκη), όπου βλέπαμε μόνο το ομιλών κεφάλι του να μας αναλύει το πώς και το γιατί αύριο ή μεθαύριο καταστρεφόμαστε, και αυτό είναι καλό (για τον Γιάνη), αλλά μέχρι εκεί.
Μέχρι που ο Dr.Doom έγινε υπουργός (διαψεύδοντας τις πάμπολλες διαβεβαιώσεις του ότι δεν θα πολιτευτεί), και τον είδαμε επιτέλους και ολόκληρο...



Με το χαλαρό στυλάκι του, το επιμελώς ατημέλητο (και κακόγουστο) ντύσιμό του, το χέρι στις τσέπες κλπ.
Και ξαφνικά ολόκληρη η Ελλάδα τον ερωτεύτηκε.
Βέβαια αυτό δεν είναι δύσκολο στη τηλεοπτική δημοκρατία που ζούμε…
Κάποτε όλοι είχαν ερωτευτεί τον Πρόδρομο και τον Τσάκα… χώρια τον Κάτμαν.
Γι αυτό και τώρα ο Γιάνης ζει το όνειρο, και το χαίρεται.
Γι αυτό και τον ζηλεύω.
Διότι όντας ακαδημαϊκός, που έμαθε να ζει στον «ελεφάντινο πύργο» της academia, της ανέξοδης διανόησης, όπου μπορείς να συζητάς ώρες ατελείωτες, πίνοντας κόκκινο κρασί, επί παντός θεωρητικού ζητήματος, να αμολάς σοφίες και εξυπνάδες, και να διατηρείς το επιστημονικό σου κύρος, χωρίς καμιά συνέπεια, στο τέλος έρχεσαι στη μπανανία μας και θεωρείσαι μέχρι και σωτήρας.
Έτσι λοιπόν ο Γιάνης, έβαλε σκοπό να μας σώσει, αγνοώντας όμως (είμαι σίγουρος γι αυτό) τη διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης.
Αυτό το διάστημα είναι τόσο βυθισμένος στον ναρκισσισμό του, που μάλλον δεν καταλαβαίνει τι κάνει.
Και μπορεί να είναι καλός οικονομολόγος (αν και αμφιβάλλω), σίγουρα όμως αγνοεί την ελληνική ιστορία. Αλλιώς θα ήξερε ότι διαχρονικά, η Ελλάδα ανεβάζει κάποιο τέκνο της στα ουράνια, αλλά εξίσου εύκολα το αποπέμπει ή και το εξαφανίζει.
Θυμηθείτε τον Σωκράτη, τον Καποδίστρια, κ.ά.
Μέχρι και τον Κολοκοτρώνη οι Έλληνες τον φυλάκισαν, και όχι οι Τούρκοι όπως νομίζουν πολλοί.
Τέλος πάντων, σήμερα ζούμε στον αστερισμό του Γιάνη.
Που οικονομικά, αν δεν κάνω λάθος είναι με τον Κέυνς. Αυτόν του οποίου οι θεωρίες έσωσαν από το κραχ την Αμερική όταν ο Ρούζβελτ εφάρμοσε το New Deal.
Θεωρίες που χοντρικά λένε ότι για να δημιουργήσεις εισόδημα και θέσεις απασχόλησης, βάζεις δέκα άτομα να σκάβουν έναν λάκκο, και άλλα δέκα να τον σκεπάζουν. Αυτομάτως έχεις 20 νέες θέσεις εργασίας!
Καταπληκτικό;   Χμ….
Ο καπιταλισμός προχώρησε, και σήμερα τίποτα δεν έχει σχέση με αυτόν του 1930.
Οπότε;
Οπότε ακόμη κι εγώ ο κάποτε φανατικός «αριστερός», έχω δει το φως και έχω καταλάβει τι παίζει. Και άλλαξα μυαλά. Και έπαψα να είμαι κρατιστής.
Έχω πάει άλλωστε και στη παλιά Γιουγκοσλαβία, και έχω μια εικόνα.
Χώρια το τι συναντάω καθημερινά εδώ στο Ελλάντα όσον αφορά υπηρεσίες του κράτους…
Και όμως. Ένας ολόκληρος λαός στοιχίζεται σήμερα πίσω από τον Γιάνη και τον κυρ Αλέκο (έτσι θα καταντήσει οσονούπω ο Αλέξης) ευελπιστώντας στον κρατισμό και στο διογκωμένο πανίσχυρο δημόσιο της ατιμωρησίας που υπόσχεται ο Σύριζας.
Και αυτό διότι μια ολόκληρη γενιά  ψηφοφόρων, δεν έχει ιδέα του τι ήταν η ΕΣΣΔ, η Βουλγαρία, ή ακόμη και το Πασόκ της δεκαετίας του ’80.
Εξ ου και αγοράζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες από «κομμουνιστές» που ανάθεμά με αν έχουν διαβάσει ποτέ τον ίδιο τον Μαρξ.
Διότι οι ζαλισμένοι αυτοί ψηφοφόροι  πιστεύουν ότι ο Σύριζας με τον Κατρούγκαλο και τον Στρατούλη θα μας σώσουν. Κούνια που τους κούναγε.
Βέβαια από χθες το βράδυ ήδη άρχισαν οι σοβαρές κωλοτούμπες, ή για να το πω πιο μπαρουφακικά…  το newspeak.
Όπου ο Γιάνης, που θα έσκιζε το μνημόνιο και θα καταργούσε το χρέος, άρχισε να μιλάει για «ευφημισμούς», και «εργαλειακά μπλα μπλα», και γι αέναα ομόλογα!
Φαντάζεστε να πάτε στον τραπεζίτη σας, και να του πείτε ότι δεν αναγνωρίζετε τα δάνειά σας, αλλά θα τα πληρώσετε με αέναες δόσεις (στο διηνεκές);
Πόσες σφαλιάρες θα τρώγατε;
Και όμως… υπάρχουν λεβέντες που χειροκροτούν αυτές τις μπαρουφέικες παπαριές.
Αισθανόμενοι εθνικά περήφανοι διότι ο Γιάνης τους τα είπε χύμα τους βελανιδοφάγους δανειστές μας και έβαλε τους τοκογλύφους στη θέση τους, αφού (και επιπλέον δεν φοράει και γραβάτα).
Και βέβαια στη πραγματικότητα πέτυχε (αν πέτυχε) αυτό που έλεγε κι ο Σαμαράς.
Αλλά τον Γιάνη δεν τον αγγίζει κανείς. Ειδικά αυτό το διάστημα, που και στα χαστούκια κυριολεκτικά να μας άρχιζε, οι περισσότεροι θα το γούσταραν. Έχει πλήρη ασυλία.
Είναι σταρ…
Με αυτά και με αυτά περνάνε στο περιθώριο οι αναδιπλώσεις για τα 751 ευρώ, για τις 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο, για τις αυξήσεις των συντάξεων, για νέα επιδόματα, για εφάπαξ, για για για για… και όλοι ασχολούμαστε με τα «μοδάτα» λαχούρ πουκάμισα (που είναι,  λένε, Hugo) του κλαρινογαμπρού υπουργού μας, που οι Άγγλοι δημοσιογράφοι με το τεράστιο χιούμορ τους ήδη παρομοίασαν με … ντίλερ πρέζας στο Μάντσεστερ του 1990.

Baroufakis in London


Βέβαια, να τα λέμε αυτά, οι κυβιστήσεις του Γιάνη εμένα προσωπικά με βρίσκουν σύμφωνο.
Είμαι ευρωπαϊστής, και οπαδός του ευρώ (διότι πρόλαβα και τα προηγούμενα).
Και μακάρι να παραμείνουμε στο ευρώ, κόντρα στους διακαείς πόθους του βαθέως Σύριζα.
Και χωρίς πτωχεύσεις και χρεοκοπίες, όπως διαφήμιζε ότι θέλει χρόνια τώρα ο Γιάνης (χρεοκοπία εντός του ευρώ πλάσαρε για να σωθούμε αν δεν κάνω λάθος).
Απλά γελάω και το διασκεδάζω αφάνταστα με όλους αυτούς που ψήφισαν πρώτη φορά Αριστερά, μπας και δουν φως, και τους κατσικώθηκε στο σβέρκο ο Καμένος!!!!!
Και οσονούπω και ο Χαϊκάλης (άλλος κομμουνισταράς κι αυτός).
Βέβαια κανενός δεν ιδρώνει το αυτί.
Διότι εκτός από ενθουσιασμένοι, είναι παράλληλα και μπερδεμένοι, αφού ούτε οι ίδιοι οι σκληροπυρηνικοί Συριζαίοι δεν ξέρουν ακόμη με ποιους είμαστε… με τους Αμερικάνους ή τους Ρώσους; Τον Τσάβεζ τον ξεχάσανε τεχνηέντως…
Αυτό βέβαια δεν έχει καμία μα καμία σημασία, αφού τώρα (με όποιον κι αν είμαστε, είμαστε λένε ελεύθεροι).
Και όσον αφορά στο νέο βαρουφακικό μνημόνιο, όπως και να λέγεται, δεν θα μας πειράζει, διότι θα είναι ένα μνημόνιο περήφανο, με επίκεντρο τον Άνθρωπο!
Έχει γέλιο, δεν λέω.
Όσο για τη τρελή παρέα του κυβερνώντος Σύριζα, τους θυμίζω το αρχαιοελληνικό δει δη χρημάτων (κάποιος να το μεταφράσει στον Αλέξη), και στον Γιάνη θυμίζω το «έξω απ τον χορό…», και το «νηστικό αρκούδι…».
Για τους ζουρνάδες και τις μαντάμες … θα μιλήσω άλλη φορά…

Strange Attractor

ΥΓ1- Έχω εντυπωσιαστεί με τις απίθανες κωλοτούμπες σαμαρικών μνημονιακών φεισμπουκικών φρεντς μου, που σε χρόνο ντε τε δηλώνουν τώρα «συναινετικοί», «αισιόδοξοι», και πάνω απ όλα Συριζαίοι!
Μέχρι και τη γκαρνταρόμπα του Μπαρουφάκη εκθειάζουν και χειροκροτούν!
Μιλάμε για μεγαλύτερη κωλοτούμπα κι από αυτήν που βλέπω έξω στη κοινωνία, αλλά και στο χώρο εργασίας μου.
Απίθανη Ελλάδα με τα ωραία σου….

ΥΓ2-Κάποιος να μου εξηγήσει αν μπορεί, διότι είμαι ημιμαθής, πως γίνεται να λέει στο βιογραφικό του ο Γιάνης ότι διδάσκει και πολιτική φιλοσοφία, όταν όλα τα πτυχία που έχει είναι στα οικονομικά;
Πως γίνεται;


1 σχόλιο:

  1. Στην Ελλαδα οπου εισαι οτι δηλωσεις, διδασκεις και οτι θελεις. Για μας που ζουν εξω, εχουν βγει t-shirts του Βαρουφα; Θα ειναι συλλεκτικα κοματια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή