13.2.15

Ο Λαφαζάνης απασφαλίζει…



Άμεση ήταν η... αντίδραση στον χώρο της Αριστεράς μόλις διέρρευσαν πληροφορίες ότι επίκειται συμφωνία-συμβιβασμός.



Η ιστοσελίδα iskra, που απηχεί απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε κείμενο στις 8.30 το βράδυ το οποίο ουσιαστικά επικρίνει τις επαφές που γίνονται στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά υποχώρηση και κανένας συμβιβασμός.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
«Η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την ώρα δεν είναι απομονωμένη. Αντίθετα δίνει μια ιστορική μάχη και έχει πρωτίστως μαζί της , πέρα από τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης…


 
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra , τις κρίσιμες αυτές ώρες κάθε υπαναχώρηση από τη χώρα μας, στο όνομα ενός «έντιμου συμβιβασμού», θα εκληφθεί από την άλλη πλευρά ως ένδειξη αδυναμίας και ως επιβεβαίωση ότι η κλιμάκωση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση.
Η ίδια η Ευρώπη αν συνεχιστούν στην ΕΕ και την ευρωζώνη οι σημερινές άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ταξικής και κοινωνικής λεηλασίας δεν θα έχει μέλλον.
Αν η ελληνική κυβέρνησή αντισταθεί στις πιέσεις και επιμείνει αταλάντευτη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, θα ανοίξει δρόμος προοδευτικών εξελίξεων για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Η εφαρμογή μέχρι τέλους του ριζοσπαστικού προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός, και εξακολουθεί να στηρίζει με νέους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες έχοντας και την αγωνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης είναι η απάντηση που αρμόζει απέναντι στον μονεταριστικό μονόδρομο της λιτότητας που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου