18.2.15

Η Αξιοπρέπεια θα έρθει… και θα ’ναι μέρα μεσημέρι!



Ήδη κοντεύουμε να κλείσουμε ένα μήνα από τότε που ο λαός πήρε την τύχη του στα χέρια του.
Από τότε που επανήλθε ο ήλιος στον ουρανό (και τα σπουργίτια τιτιβίζουν ελεύθερα).
Από τότε δηλαδή που οι σαμαροβενιζέλοι κρύφτηκαν στα λαγούμια τους, και η χώρα ζει στον αστερισμό του  Πρώτη Φορά Αριστερά (ρε ζαγάρια).
Και ακόμη κι εγώ ο συνήθως καχύποπτος, ομολογώ ότι δεν γκρεμίστηκαν φούρνοι, δεν διαλύθηκαν οικογένειες, και δεν στερέψαμε από χαρτί υγείας.
Το αντίθετο θα έλεγα…



Η ελπίδα και το χαμόγελο επανήλθαν στα χείλη του μέσου Έλληνα, και αυτό αποδεικνύεται από τις πολυπληθείς αυθόρμητες συγκεντρώσεις συμπαράστασης στις ηρωικές προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να τα βάλει επιτέλους με τους διεθνείς τοκογλύφους.
Οι οποίοι μπορεί να είναι 17, και εμείς μόνοι, αλλά τους έχουμε ήδη περικυκλώσει…


Ο δίκαιος αγαναΧτισμός που κυριαρχούσε τόσα χρόνια αντικαταστάθηκε από την προσδοκία, και οι «αγανακτισμένοι» έγιναν οι «αξιοπρεπείς»… same shit different day, θα έλεγαν οι κακότροποι, αλλά ποιος τους ακούει πχια.
Και όλα αυτά επειδή έτσι ξαφνικά, με πλάτες τον λαό, το οικονομικό επιτελείο του Σύριζα κοιτάει στα μάτια πλέον, και δεν υποχωρεί στις ιταμές προκλήσεις των Γερμαναράδων, και των Ολλανδών βαστάζων τους.
Οι οποίοι επί Σαμαρά, όπως μου είπε ο φίλος μου ο Μήτσος (πρώην πασόκος, νυν συριζαίος, και νυν και αεί ανήσυχο πνεύμα), και επανέλαβε προχθές ο Νικολόπουλος στον Ενικό, μας πηδούσαν στα τέσσερα!
Ενώ τώρα, με τον περήφανο Έλληνα υπουργό οικονομικών που τους στείλαμε, αυτόν με τον όρθιο γιακά, μας πηδάνε που μας πηδάνε, λέει, αλλά τουλάχιστον μας πηδάνε στα όρθια… περήφανα. Λίγο είναι;
Σε αυτό βέβαια μπορεί να έπαιξε ρόλο και η στιβαρή συμβολή της εταιρίας Λαζάρντ, η οποία αφιλοκερδώς (κατά τον υπουργό) προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες της για την Ελλάδα, στα πλαίσια του φιλελληνισμού που εδώ και ένα μήνα έχει κυριεύσει την υφήλιο (μάλλον τα στελέχη της εταιρίας θα έβαλαν μυαλό, διότι όταν εκλήθησαν να παράσχουν τις συμβουλές τους πριν από μερικά χρόνια, άλλα πράγματα πιο σκοτεινά είχαν σκοπό να κάνουν, και μάλιστα επ’ αμοιβή, με αποτέλεσμα μέχρι και ο Αλέξης να τους καταγγείλει από του βήματος της βουλής). Σήμερα όμως είδαν το φως και συντάσσονται κι αυτοί με την ελπίδα και την αξιοπρέπεια.
Ένα ακόμη μικρό λιθαράκι δηλαδή στην αλλαγή του κόσμου, που ευαγγελίζεται ο Αλέξης ( ο Τσε των Βαλκανίων), μαζί με τον Σκουρλέτη (τον Σουηδό).
Με αυτά και με αυτά η χώρα επιτέλους προχωράει μπροστά, όρθια και δυνατή.
Έτσι, σε αντίθεση με τις δουλοπρεπείς πολιτικές Σαμαρά, όπως όλα δείχνουν, έχουμε κερδίσει τις πρώτες μάχες, αλλά και την αξιοπρέπειά μας.
Και αντί να εξαφανιστεί το χαρτί υγείας και τα προφυλακτικά, όπως χαιρέκακα μας έλεγαν οι μίσθαρνοι παπαγάλοι της Βούλτεψη, εξαφανίστηκαν όλα τα δεινά.
Εξαφανίστηκε δηλαδή το μνημόνιο, όπως εξαφανίστηκε και η τρόικα.
Οσονούπω θα εξαφανιστούν και τα χρέη.
Διότι σήμερα δεν μιλάμε στους τοκογλύφους από θέση υποτελούς προτεκτοράτου, αλλά επί ίσοις όροις, αν όχι αφ υψηλού.
Και όχι με νούμερα και στεγνούς ισολογισμούς, λογιστικά διαγράμματα, κλπ αλλά μέσα από την καρδιά, όπως ταιριάζει σε Έλληνες, που όταν αυτοί φιλοσοφούσαν, οι υπόλοιποι κυνηγιόντουσαν στα δάση… χώρια που ήταν και κτηνοβάτες (το διάβασα στο Μακελειό).
Η μάχη λοιπόν κερδήθηκε. Σε λίγο θα κερδηθεί και ο πόλεμος. Υπομονή!
Η δανειακή σύμβαση θα παραταθεί, το μνημόνιο θα σκιστεί, η τριμερής επιτροπή των αλληλέγγυων εταίρων μας (πρώην τρόικα) θα βάλει νερό στο κρασί της, και όλοι μαζί θα χορεύουμε στους δρόμους έμπλεοι εθνικής αξιοπρέπειας, αριστεροσύνης, και προπαντός χωρίς γραβάτες (που συμβολίζουν την οικονομική θηλιά).
Και όσον αφορά στη συνταγματική εμπλοκή για το ζήτημα Προέδρου, αυτήν που μας οδήγησε σε έκτακτες εκλογές (και στην ελευθερία), και αυτό λύθηκε με συνοπτικές και πάνω απ όλες αριστερές διαδικασίες.
Και μάλιστα χωρίς τον πολιτικάντη κυρ Φώτη, που κάποτε ήταν το δεκανίκι των «δοσίλογων».  

Ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος θα αναλάβει το τιμημένο αυτό αξίωμα, και θα στείλει στον παγωμένο Βορρά το αντιμνημονιακό μήνυμα του λαού μας: «Αξιοπρέπεια ρε»!
Διότι άσχετα με τα φληναφήματα των γερμανοτσολιάδων, ο Προκόπης (όπως διευκρίνισε χθες βράδυ ο Χρυσόγονος) ήταν ανέκαθεν αντιμνημονιακός σε προσωπικό επίπεδο, και επειδή έχει εντρυφήσει σε βουδιστικές διδαχές, από αυτά δηλαδή τα κόλπα που κάνουν στις Ινδίες, αυτό δεν πολυέβγαινε προς τα έξω. Το ήξερε όμως ο ίδιος, μαζί με τον Χρυσόγονο.
Διότι μπορεί, είπε ο Χρυσόγονος, ο Προκόπης να ψήφιζε τα μνημονιακά νομοσχέδια ως βουλευτής, αλλά ποτέ μα ποτέ ΔΕΝ συμμετείχε σε κυβερνητικό σχήμα, και στο καφενείο της βουλής διακήρυττε με πάθος την αντίθετη στάση του. Έγραψε, λένε, και βιβλίο επ’ αυτού.
Και εκτός από αντιμνημονιακός, είναι και κρατιστής, συμπληρώνω εγώ, με την συριζέικη έννοια του όρου, αφού πάνω απ όλα, η πολιτική για τον Προκόπη σημαίνει διορισμούς. Απλά πράγματα…
Άρα, έκλεισε και αυτή η εκκρεμότητα.
Η ανώτατη θεσμική τριάδα του κράτους είναι επιτέλους έτοιμη: Αλέξης, Ζωζώ, και Προκόπης… (η δε άμυνα της πατρίδας βρίσκεται επίσης σε στιβαρά χέρια). 
Και έτσι τώρα ο Σύριζας είναι έτοιμος να ξεδιπλώσει το όραμά του και να απασφαλίσει δημοκρατικά. Αυτό δηλαδή για τον οποίο τον ψήφισε η συντριπτική(;) πλειοψηφία του λαού (36%).
Αν μπορούσε να εκμεταλλευτεί και την τεχνογνωσία της Ραχήλ στα τραπεζικά και στα δημοσιονομικά ζητήματα, τα πράγματα ίσως να τσουλούσαν πιο γρήγορα, και ο ασφυχτικός κλοιός των βελανιδοφάγων να χαλάρωνε, αλλά μάλλον την κρατάει την Ραχήλ ο Αλέξης ως χρυσή εφεδρεία, ως μελλοντική αλλαγή, για τυχόν δύσκολες εποχές, όταν ίσως σφίξουν πιο γερά οι κώλοι.
Οπότε αισιοδοξία. Αυτό είναι το σύνθημα των ημερών.
Και ας γελάνε οι συκοφάντες, ότι δήθεν ζούμε σε καθεστώς υπαρκτού σουρεαλισμού. Τι μας λέτε καλέ;
Δεν θα αργήσει ο καιρός που θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, θα μειωθεί η ανεργία, θα καταργηθούν οι φόροι και τα χαράτσια, θα πάρουμε τα 751 ευρώ στο χέρι, θα απαγορευτούν οι απολύσεις, θα κλείνουν τα μαγαζιά τις Κυριακές, θα αφοπλιστεί η αστυνομία, θα απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι παράνομοι μετανάστες, θα ανοίξουν τα σύνορα, θα τρίξουμε τα δόντια στη Τουρκία, και επιτέλους θα ζήσουμε ελεύθεροι κι ωραίοι ως Έλληνες. Όπως μας αξίζει δηλαδή.
Θα πραγματωθούν όλα εκείνα τα οράματα που υποσχέθηκε ο Αλέξης, και για τον οποίο τον ψήφισε ο λαός (εγώ προσωπικά ψήφισα Πάντζα).
Και θα’ ναι μέρα μεσημέρι!
Αμ πως….

Strange Attractor

3 σχόλια:

  1. εξαιρετικός. τα ειπες όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες να απαντήσει και στα χιλιάδες μέιλ μου αυτή η άπονη καρδιά, η Σαρλίζ βρε Strange;
    Θα κάνει κάτι και γι'αυτό το πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ;
    Σοβαρά τώρα, τα έγραψες πολύ καλά γιά μιά ακόμα φορά. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειχες τους βαψομαλιαδες μπλογκ μηπως.? Ιδια γραφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή