10.3.15

Το σενάριο είναι τραγικά απλό...



Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ένα αριθμό ικανών ανθρώπων που εργάζονταν με μια συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη (μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς αλλά δεν έχει σημασία).
Είχε και ένα αριθμό (ίσως μεγαλύτερο) γραφικών που ήξεραν πολύ καλά τι είναι το Ελληνικό κράτος και πως το χρησιμοποιείς για την πάρτη σου αλλά αγνοούσαν τι είναι Ευρωπαϊκό κράτος και πως λειτουργεί επ ωφελεία του πολίτη.



Ο Σαμαράς πίστευε πως η πρώτη ομάδα θα τον βοηθούσε να βγει η Ελλάδα από την κρίση ενώ η δεύτερη θα τον βοηθούσε να παραμείνει στην εξουσία.
Το σχέδιό του ήταν βασικά απλό.
Διαπραγματεύομαι όσο με παίρνει και μετά υπογράφω ότι μου πουν, ελπίζοντας να έχουν δίκιο…


Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από μία ομάδα ξεπεσμένων αριστερών που η αριστεροσύνη τους εξαντλείται στην ανάγνωση τυπικών παλαιο-αριστερών εγχειριδίων και επιλεκτικών συμπαθειών με συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Αποτελείται και από μια ομάδα παλαιοπασόκων (αυτό που παλιά λεγόταν προεδρικό ή πατριωτικό ή κοινωνικό κλπ πασοκ) που ξέρουν να χειρίζονται το κράτος προς όφελός τους, όπως ακριβώς οι γραφικοί της ΝΔ, άλλωστε αυτό τους το πλεονέκτημα τους βοήθησε να ξεπεράσουν την καταστροφή του πασοκ. Αποτελείται και από έναν υπουργό οικονομικών που θα αισθανόταν καλύτερα αν η χώρα είναι reality show ή ηλεκτρονικό παιχνίδι και οι όποιοι συνομιλητές(ή εταίροι ή σύμμαχοι, ή γείτονες, δεν έχει σημασία) ήταν ένα αμφιθέατρο να ικανοποιεί το ναρκισσισμό του, δηλαδή, υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας ακόμη Βασίλης Λεβέντης.
Και αυτών το σχέδιο είναι απλό. Διαπραγματευόμαστε όσο τους παίρνει (τους άλλους όχι τη χώρα) και στο τέλος κατηγορούμε το διεθνή καπιταλισμό και κρατάμε την εξουσία.
Και η κοινωνίαα
Μα, την εξαχρειώνουμε τόσο όσο χρειαζόμαστε, τη χειραγωγούμε τόσο όσο απαιτείται, την ελέγχουμε τόσο όσο μπορούμε.
Καλή τύχη σε όλους και όλες μας…

Στάθης Κουρνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου