4.3.15

Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;



Μετά την παγκόσμια συνωμοσία για να πέσει ο Τσίπρας, για την οποία ευθύνεται βεβαίως η ΝΔ, μετά τους ψεκασμούς με αλουμινόσκονη, που και πάλι η ΝΔ ευθύνεται, τώρα ήρθε και η υπόθεση των παράνομων μεταναστών που θα αφήνονται ελεύθεροι.




Με προφάσεις, κάνοντας τον ανήξερο και αποκεφαλίζοντας αξιωματικούς της Αστυνομίας, ο υπουργός Γιάννης Πανούσης και ο ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κουκουλώσουν ένα θέμα που προκάλεσε την οργή όλου του κόσμου.



Το έγγραφο που υπογράφεται από υποστράτηγο της Αστυνομίας αναφέρεται στη νέα πολιτική για τη μετανάστευση και στο πώς δεν θα συλλαμβάνονται οι λαθρομετανάστες.
Κάνοντας έτσι τη χώρα «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε».
Το έγγραφο – βόμβα που αποκαλύφθηκε χθες ασφαλώς και προκάλεσε πολιτική θύελλα με αποτέλεσμα εσπευσμένα ο κ. Πανούσης να δώσει το πρωί συνέντευξη τύπου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Είπε ότι ανακάλεσε τη διαταγή και διέταξε ΕΔΕ ενώ ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε παραιτήσεις υπευθύνων.
«Το κείμενο αυτό θα έπρεπε να έχει περάσει από την ιεραρχία, να υπογραφεί από τον αρχηγό κλπ. Χθες εμφανίστηκε ένα κείμενο από το πουθενά, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν έχει εξαγγελθεί μεταναστευτική πολιτική. Συζητιούνται πράγματα, ανταλλάσσονται απόψεις... Εδώ έχουμε ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα. Ανακάλεσα τη διαταγή, έχουμε πειθαρχικό έλεγχο σε εξέλιξη. Είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων και νόμων που ισχύουν. Αυτό δεν είναι πολιτική. Η πολιτική δεν έχει εξαγγελθεί. Δεν έχει ειπωθεί τίποτα για τη μεταναστευτική πολιτική».
«Δεν ασκεί πολιτική ένας Ταξίαρχος. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός αυτοαποκεφαλίστηκε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης.
Αλλά και από την πλευρά της κυβέρνησης άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρξε προβοκάτσια, μια συμπαιγνία της ΝΔ με αξιωματικούς για να εκτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως ο κ. Πανούσης δεν απάντησε ποιες είναι οι δικές του σκέψεις για τη μεταναστευτική πολιτική που θα ακολουθήσει.
Είναι ο ίδιος που πριν μερικές ημέρες άδειασε την –απαράδεκτη πράγματι- Αμυγδαλέζα και γέμισε την Ομόνοια με παράνομους μετανάστες. Στο όνομα του δήθεν ανθρωπισμού του ΣΥΡΙΖΑ αφέθηκαν ελεύθεροι άνθρωποι που μπήκαν παράνομα στη χώρα.
Είναι ή δεν είναι αδίκημα η παράνομη είσοδος σε μια χώρα; Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι;
Που είναι τώρα; Και πόσοι από αυτούς μπορεί να είναι δυνητικοί εγκληματίες;
Όμως, υπάρχει κάτι ακόμη πιο σοβαρό από την ανευθυνότητα της κυβέρνησης σε ένα τόσο καυτό θέμα.
Το έγγραφο που φέρει την υπογραφή συγκεκριμένου υποστρατήγου έχει κοινοποίηση σε πολλούς, μεταξύ των οποίων και το γραφείο του υπουργού. Δεν το έχει δει ο κ. Πανούσης ή λέει ψέματα μετά το σάλο που ξέσπασε;
Μήπως δηλαδή το έχει δει, το έχει εγκρίνει και αυτός και άλλοι αρμόδιοι αλλά τώρα κάνουν την πάπια θυσιάζοντας αξιωματικούς για να τη γλιτώσουν οι ίδιοι;
Το έγγραφο έχει πρωτοκολληθεί, έχει πίνακα κοινοποίησης, έχει αρμόδιο με διευθύνσεις και τηλέφωνα.
Γιατί ο κ. Πανούσης κάνει ότι δεν ξέρει; Και γιατί να τον πιστέψουμε όταν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει μεταναστευτικό που θα επιτρέπει στον καθένα να μπαίνει στην Ελλάδα και να μην έχει συνέπειες;
Αλλά πρέπει να σταματήσει και το παραμυθάκι με τις ευθύνες της ΝΔ. Κάθε φορά που γίνεται κάτι φταίει ο Σαμαράς.
Πήρε ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ αυξήσεις, φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση. Καταστρέφεται η χώρα από τις μπαρουφάκειες ανοησίες, φταίνε οι άλλοι. Κάνουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι φταίνε οι προηγούμενοι.
Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν ότι τα πολιτικά παντελόνια που φοράνε τα έχουν για συγκεκριμένο σκοπό. 


Σημ. Ο-Τρία χρόνια τώρα, λίγο στραβά να έβαζε μια σφραγίδα ένας δημόσιος υπάλληλος κι οι συριζαίοι ανέβαιναν στα κάγκελα ζητώντας την άμεση παραίτηση του αρμόδιου υπουργού!!!! Για να μη πω και του πρωθυπουργού.
Τώρα όμως, κοτζάμ υπουργάρα (Πανούσης) μετά τη χθεσινή πατάτα με την διαταγή για τους λαθρό τι κάνει; «Δεν φταίω εγώ… η αστυνομία φταίει»!
Ντροπή.
Αν είχε τσίπα θα παραιτούταν … ακόμη κι αν έφταιγε όντως η αστυνομία.

1 σχόλιο:

  1. Οι Ιάπωνες κάνουν χαρακίρι.
    Τούτοι δω βάζουν τους υφισταμένους να
    "αυτοαποκεφαλίζονται" ....
    O tempora o mores,
    ministri timidis,

    ΑπάντησηΔιαγραφή