13.3.15

Οι οπλαρχηγοί της νεοελληνικής παραφροσύνης!



Ήθελα να ήξερα ποιος «φωτεινός» εγκέφαλος της κυβέρνησης σκέφτηκε ότι αν δημεύσουμε το ινστιτούτο Γκαίτε, για ν’ αποζημιωθούν τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, θα στριμώξουμε  το Βερολίνο και θα τύχουμε καλύτερης αντιμετώπισης, τόσο στις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο, όσο στο υπέρογκο χρέος μας;




Ποιος σπρώχνει τη χώρα σ’ επικίνδυνα παιγνίδια, με προφανή εκδικητική διάθεση, λες κι είναι ένα κακομαθημένο παιδί, που επειδή δεν του δίνουν τη σοκολάτα του, καταστρέφει ότι βρει στο διάβα του;
Ποιος παίζει πόκερ στις πλάτες ενός ταλαιπωρημένου λαού, επιχειρώντας να συνδέσει τις ωδίνες του με τον φασισμό της συναισθηματικής φόρτισης;
Πώς λέγεται όλο αυτό το σκηνικό που παρακολουθούμε;
Η απάντηση είναι απλή…


Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, επενδύει σφόδρα στον εθνικολαϊκισμό.
Δέσμια του προεκλογικού παραλογισμού της, αντιμέτωπη πια με τη στυγνή αλήθεια κι ανήμπορη να διαπραγματευθεί επαρκώς, στήνει πανηγύρια δημιουργώντας εχθρούς στο εξωτερικό κι ανοίγοντας συνεχώς νέα μέτωπα.
Μετά τους κακούς Ισπανούς, Πορτογάλους και  Κύπριους(!!!) που βρέθηκε να τσακώνεται στα διεθνή φόρα, τώρα βρίσκει τις… γερμανικές αποζημιώσεις για να υψώσει το νέο λάβαρο επανάστασης εναντίον του ναζισμού και των θηριωδιών του Γ Ράιχ.
Πολιτική, εν έτει 2015, με τα μάτια στραμμένα στον πόλεμο του ’40!
Και να από πίσω όλα τα εκμαυλιστικά ΜΜΕ.
Με αφιερώματα αναφορικά με το έγινε στο Δίστομο, κλάματα από γηραιές γυναίκες για τους χαμένους αδελφούς πριν 70 χρόνια, με μεγαλοπρεπείς μουσικές που εγείρουν τα εθνικοπατριωτικά ένστικτα και κορώνες για την εθνική περηφάνια.
Την ίδια ώρα, στήνονται δίκες  εντυπώσεων εναντίον πολιτικών αντιπάλων, όταν όλοι γνωρίζουν πως οτιδήποτε αφορά τους τρόπους που μπήκαμε στα μνημόνια, έχει παραγραφεί.
Εθνικολαϊκισμός! Τον οποίο, μέχρι τώρα, υπεράσπιζε το μόρφωμα που συγκυβερνά, αλλά έγινε φανατικός υπέρμαχος κι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μ’ «επίθεση» κι απειλές στο ινστιτούτο Γκαίτε!
Έναν φωτεινό φάρο πολιτισμού και γνώσης σε παγκόσμιο επίπεδο, που δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που δεν αναγνωρίζει ότι συνέβαλλε και συμβάλλει τα μέγιστα για την εξέλιξη και πρόοδο των αξιών της κοινωνίας των πολιτών.
Η κυβέρνηση Τσίπρα –Καμένου, ήταν παντελώς απροετοίμαστη ν’ αποκαταστήσει την ιστορική δικαιοσύνη.
Μόνο κραυγές κάποιων γερόντων, είχε στην ημερησία διάταξη.
Η έλλειψη λύσεων στα αδιέξοδά τους, τους οδηγεί στην πλήρη απομόνωση της χώρας μας από την Ευρώπη, με την αναβίωση σκληρών εθνικισμών που μόνο οι ακροδεξιοί κι οι ευρωσκεπτικιστές της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Αγγλίας  και της Φινλανδίας αποδέχονται.
Όμως, η οικοδόμηση ισχυρών νομικών επιχειρημάτων, δεν μπορεί να γίνεται ή να προωθείται μ’ εμφανή εκδικητική τάση, ως αντίβαρο στην γερμανική πίεση για την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων κι υποχρεώσεών μας.
Το μόνο που επιτυγχάνει, είναι να οδηγεί στα άκρα τη σύγκρουση με τη Γερμανία και τον πράγματι εμμονικό υπουργό των Οικονομικών της.
Κι επιπλέον να δημιουργεί απέναντί της τοίχους.
Ναι, ουδείς Έλληνας θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις της.
Τόσο για τις ναζιστικές θηριωδίες, όσο και για το περίφημο κατοχικό δάνειο.
Αλλά, όχι να συνδέουμε τις διεκδικήσεις με τον  δικό μας εθνικολαϊκισμό για εσωτερική κατανάλωση.
Όχι ν’ απειλούμε με κατάσχεση εστιών πολιτισμού, που το μόνο που καταδεικνύει είναι πολιτική ανοησία και τρικυμία εν κρανίω.
Η κυβέρνηση Τσίπρα –Καμένου παίζει με τη φωτιά.
Και δη την ώρα που ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει στη Βουλή για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ούτε για τις μεταρρυθμίσεις (;) που σχεδιάζει η κυβέρνησή του, ενώ σ’ ενάμιση μήνα διακυβέρνησης της χώρας το μόνο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή είναι αυτό για την …ΕΡΤ.
Εθνικολαϊκισμός!
Θεάματα χωρίς άρτο και πιθανή καταφυγή στις κάλπες… μ’ εμβατήρια κι αναφορές στο… αλβανικό μέτωπο από τους σύγχρονους οπλαρχηγούς της νεοελληνικής παραφροσύνης …

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Αναφορες στο αλβανικο μετωπο;; απο ποιους; απο αυτους που εξεδιδαν ανοιχτες επιστολες για αποχη του λαου απο το μετωπο;; Οι οποιες "πατριωτικες" αναφορες τους ειναι καταδικασμενες να περιοριζονται σε συνθηματα του τυπου "εαμ ελας μελιγαλας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή