30.4.15

Αντισυστημικοί … συστημικοί!



Η επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια από τους... ιδιοκτήτες της περιοχής είναι πράξη απαράδεκτη. Οπως και κάθε πράξη βίας.
Πολύ περισσότερο όταν γίνεται στο όνομα μιας ρατσιστικής ιδεολογίας, αφού –σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- ένας υπουργός έκανε το έγκλημα να παραβιάσει το δικό τους άβατο.




Το περιστατικό γίνεται σε περίοδο που τη χώρα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη που επί πολλά χρόνια «χαϊδεύει» όσους διαμαρτύρονται με επιθετικό τρόπο. Αρκεί να έχουν αριστερόστροφο πρόσημο…


Τώρα θύματα «πέφτουν» στελέχη που συχνά σιώπησαν όταν έπρεπε να μιλήσουν ή υπερασπίστηκαν τα... παιδιά.
Ηδη πολλοί σημερινοί υπουργοί έχουν αναγνωρίσει με τον τρόπο τους την ηθική ευθύνη για την ανοχή βίαιων και εγκληματικών πράξεων –από εμπρησμούς και καταστροφές μέχρι ρίψη μολότοφ, καταλήψεις, προπηλακισμούς και ό,τι άλλο.
Το περιστατικό με τον Βαρουφάκη έρχεται ως συνέχεια όσων συμβαίνουν το τελευταίο τρίμηνο, κυρίως στην Αθήνα.
Οι αντιεξουσιαστές συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους. Επειδή, μάλιστα, πιστεύουν ότι κυβερνούν οι φίλοι τους, έφτασαν μέχρι τον Αγνωστο Στρατιώτη και το προαύλιο της Βουλής.
Οσο αντιλαμβάνονται ότι άλλο η αντιπολίτευση και άλλο η κυβέρνηση, που είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί –ακόμη και με μισή καρδιά- τη δημόσια τάξη, τόσο εξαγριώνονται.
Οσο συνειδητοποιούν ότι οι –κατ’ αυτούς- κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους δεν έχουν μαύρο, μπλε, πράσινο ή κόκκινο χρώμα τόσο... τρελαίνονται.
Οσο καταλαβαίνουν ότι η Αστυνομία –ο δικός τους επίσημος εχθρός- εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά της ανεξαρτήτως του κόμματος που κυβερνά και του ονόματος του πρωθυπουργού, τόσο αποσυντονίζονται.
Η περίοδος που διανύουμε έχει ενδιαφέρον πέρα από τα οικονομικά ζητήματα που μονοπωλούν την ειδησεογραφία.
Η επαναστατικότητα, το αντισυμβατικό πνεύμα και ο ριζοσπαστισμός που επί χρόνια «πούλησαν» πολλοί από τους σημερινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους εξαντλείται στην απουσία γραβάτας.
Κατά τα λοιπά το σύστημα –το ίδιο σύστημα που (υποτίθεται ότι) είναι ένοχο- αντέχει και ενσωματώνει όσους το προσεγγίζουν. Πρακτικά τους πάντες.
Ακόμη και οι μαυροφορεμένοι που την... έπεσαν στον Βαρουφάκη έχουν απόλυτα ανεπτυγμένο το αίσθημα της ιδιοκτησίας, όπως αποδεικνύεται από την υπεράσπιση των δικών τους Εξαρχείων.

Γιώργος Μητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου