24.4.15

Ο χουλιγκανισμός, η ΕΠΟ, και ο Κοντονής…



Το Daily από την πρώτη μέρα δεν είχε  σκοπό να ασχοληθεί με την επικαιρότητα. Είναι όμως υποκριτικό ο κόσμος να χάνεται με τον αθλητικό νόμο του Σταύρου Κοντονή και να σας γράφω για άλλα.




Μια σύντομη αναφορά στον κατ’ ευφημισμό νόμο ενάντια στην βία.
Ο οποίος νόμος δεν φτιάχτηκε προφανώς για καμία βία αλλά για να «αλωθεί» η ΕΠΟ που λέγανε και την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ.
Εάν τότε βγαίνανε διοικητικά συμβούλια στις ομοσπονδίες για ψηφίσματα για την Παλαιστίνη και παιδάκια με μπουκέτα λουλούδια και «Όχι στα πυρηνικά» να έχουμε τώρα παιδάκια που να κρατάνε σημαίες της Βενεζουέλας και να λένε όχι στην τρόικα…


Για να αλώσει την ομοσπονδία του ποδοσφαίρου κάνει τον νόμο ο Κοντονής και αν μου πει κάποιος τι σχέση με την βία έχει το αν θα εκλέγεται από τις ομάδες ή τους πρόεδρους των Ενώσεων που εκλέγουν οι ομάδες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ να του δώσω ένα δίσκο με το «Γεια σου Ελλάδα» του Μάριου Τόκα.
Αν μου πει τι σχέση έχει με την βία να μείνουν εκτός Ευρώπης οι ελληνικές ομάδες δύο δίσκοι «Γεια σου Ελλάδα» του Μάριου Τόκα.
Το μικρότερο πρόβλημα που είχαμε είναι το πρόβλημα της βίας στα ευρωπαϊκά ματς.
Το πρόβλημα είχε το αγγλικό ποδόσφαιρο, στην δεκαετία του ’80 και για αυτό έμεινε εκτός Ευρώπης. Μέχρι να το διορθώσει.
Και δεν το διόρθωσε αλλάζοντας το σύστημα που εκλέγεται η FA αλλά με αστυνόμευση στα γήπεδα, παρουσία των χούλιγκαν στα αστυνομικά τμήματα και τα σχετικά.
Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο μείνει εκτός Ευρώπης το μόνο που θα γίνει είναι να πλακώνονται στα γήπεδα όπως και πριν.
Ο χουλιγκανισμός στην Ελλάδα δεν έχει σχέση ούτε με την Ευρώπη, ούτε με το ποδόσφαιρο. Είναι l’art pour  l’art.
Κέφι να υπάρχει και πλακώνονται έξω από το γήπεδο με τα ΜΑΤ, στο βόλεϊ γυναικών και το χάντμπολ, στο σκάκι κορασίδων ανάμεσα στην Ηλιούπολη και τα Ταταύλα.
Το ποδόσφαιρο εκτός  Ευρώπης θα διαφθαρεί περισσότερο. Οσο λιγότερα χρήματα διακυβεύονται σε ένα ματς τόσο πιο φτηνό γίνεται για να στηθεί.
Πριν 15 χρόνια σε κουπόνια είχαν μπει ματς της Δ’ Εθνικής.  Βγήκαν γιατί ήταν αναξιόπιστα.
Για να το κάνω πενηνταράκια ένα ματς του Champions League είναι απίθανο να στηθεί λόγω των χρημάτων που παίζονται και τις προσοχής που δίνεται στους αγώνες.
Το ίδιο και τα World Series στο baseball που μια φορά στήθηκαν το 1917 και έχουν γίνει δύο ταινίες και ένα σίριαλ.
Ένα ματς μεταξύ δύο απαξιωμένων ομάδων σε ένα οικονομικά εξαθλιωμένο πρωτάθλημα στήνεται με μισή πορτοκαλάδα.
Το νομοσχέδιο είναι συντάχθηκε για να δώσει το ποδόσφαιρο στο κράτος. Για να κάνει τον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού, ή όποιον θέλει κομισάριο ποδοσφαίρου.
Τώρα πως γίνεται η Ελλάδα που κοπανιόταν στο Σύνταγμα επειδή οι πολιτικοί είναι απατεώνες να πιστεύει ότι αν κάνει κουμάντα πολιτικός στην ΕΠΟ θα την καθαρίσει από τους απατεώνες εξηγείται. 
Εξηγείται από το ότι δεν είναι όλος ο κόσμος αλλά ο κάθε ένας για την ομάδα και την πάρτη του. Οι  Ολυμπιακοί θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη. Οι Παναθηναϊκοί θέλουν ο Παναθηναϊκός να μείνει στην Ευρώπη αλλά ο Ολυμπιακός να μείνει έξω.
Από την Ευρώπη, την Σούπερ Λίγκα, την Football League, το ποδόσφαιρο, τον πλανήτη, το ηλιακό σύστημα, τον γαλαξία.
Και αν γίνεται ο Μαρινάκης να κάνει κουπί σε γαλέρα και ο Σάββας να πουλάει πασατέμπο στην Λεωφόρο. Αν γινόταν να αφαιρεθούν από τον Ολυμπιακό τα τελευταία 42 πρωταθλήματα ή έστω τα ζυγά ακόμα καλύτερα.
Οι υπόλοιποι το αντιμετωπίζουν σε διάφορα στάδια ενδιαφέροντος ή αδιαφορίας.
Τέλος όσοι ανησυχούν ότι η UEFA μπορεί να μην μας βγάλει έξω ας πάψουν. Ετσι όπως είναι το νομοσχέδιο θα μας βγάλουν  και θα φωνάξουν και ταξί.
Οσο για το αν ανησυχεί η κυβέρνηση δεν δείχνει να την ενδιαφέρει Για να μην γελιόμαστε μια κυβέρνηση που δεν νοιάζεται  και πολύ αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα κάτσει να σκοτιστεί αν του χρόνου ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με την Ατλέτικο και ο Παναθηναϊκός με την Εστορίλ.
Η Ελλάδα θα γίνεται ένα μικρό γαλατικό χωριό που δεν θα θέλει τους ξένους στα πόδια της και ο νόμος Κοντονή θα βάλει το δικό του λιθαράκι στον επαρχιωτισμό της.   

Αντώνης Πανούτσος

Υ.Γ  Ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ με την πολιτική της στο ποδόσφαιρο έγινε ίνδαλμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έκπληξη. Ότι και τους δύο ενώνουν οι απεργίες των εργατών στα ορυχεία είναι θαύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου