10.4.15

Οι δυόμιση μήνες Σύριζα ... και ο φίλος μου ο Μήτσος...



Είχα χθες βράδυ μια συνάντηση (μετά από πολύ καιρό) με τον φίλο μου τον Μήτσο.
Πρώην Πασόκος, νυν Συριζαίος, φανατικός λάτρης του Μπαρουφάκη, και παράλληλα θερμός υποστηρικτής της εθνικής αξιοπρέπειας που εκφράζει ο Καμένος!!!!!




Η σημερινή συγκυβέρνηση δηλαδή είναι ότι το καλύτερο για τον Μήτσο.
Την ονειρεύονταν τέσσερα χρόνια τώρα, από τότε που η κρίση τον τσάκισε αφού…



Ο οποίος Μήτσος (απόφοιτος δημοτικού, ξυλουργός στην ειδικότητα) μπήκε επί Ανδρέα στο δημόσιο (με τηλεφώνημα) λόγω αφισοκολλήσεων, και περιμένει οσονούπω να βγει στη σύνταξη, την οποία καθυστερεί μέχρι ο Σύριζα (έχει άκρες εκεί μέσα, λέει) να βολέψει και τον κανακάρη του (τελείωσε ιδιωτικό ΙΕΚ, βοηθός κομμωτή, και πιστολάκι).
Ο λόγος που ο Μήτσος παράτησε τον σοσιαλισμό, και ριζοσπαστικοποίηθηκε εντασσόμενος στον Σύριζα είναι ένας και απλός: «Οι σαμαροβενιζέλοι μας ρουφούσανε το αίμα και τον ιδρώτα μας με τριπλά μπουριά… χώρια ο ένφιας».
Πάντα παραστατικός ο Μήτσος…
Χθες βράδυ, με τη βοήθεια του γάργαρου τσίπουρου, και με τις εικόνες του περήφανου Αλέξη (και της Βαλαβάνη) στη Μόσχα να τρεμοπαίζουν στην οθόνη της τηλεόρασης, ο Μητσάρας επεκτάθηκε, και ξεδίπλωσε το όραμά του.
Όπως μου έλεγε, «ο Αλέξης μας καταλαβαίνει εμάς τους δημοσίους υπαλλήλους… καταλαβαίνει ότι αποτελούμε τον μοχλό της ανάπτυξης… διότι για να πάει μπροστά μια χώρα χρειάζεται χέρια, και αυτά μόνο το δημόσιο μπορεί να τα εκτιμήσει. Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή, το έλεγε και ο Μαρξ… κι άμα ήτανε να μας πηδάνε οι μασόνοι, πηγαίναμε στο Καρφούρ φύλακες… δεν θα διαβάζαμε…». Και άλλα τέτοια πολλά.
Όταν τον πίεσα να πάει στο δια ταύτα, λύγισε. Και με συνωμοτικό ύφος μου εξομολογήθηκε ότι εντάχθηκε στον Σύριζα διότι οι συνδικαλιστές της υπΕρεσίας (sic) του τον έπεισαν ότι άμα βγει ο Αλέξης και ο Λαφαζάνης θα πέσουν αυξήσεις, θα δοθούν πλασματικά χρόνια για σύνταξη, και θα διπλασιαστεί το εφάπαξ του, μπορεί και οι υπερωριακές αμοιβές, χώρια του ότι θα καταργηθεί η αξιολόγηση «αφού όλοι είμαστε ίσοι να’ ουμ στα μάτια του Θεού, κλπ».  Και θα βολέψουν και τον γιο του…
Αρκεί να στηρίξει τον Αλέξη, που μάχεται για τα ιδεώδη του απλού λαού, του φουκαρά, που τον πατάνε σαν χταπόδι τα γερμανόδουλα αφεντικά, και να ρίξει μαύρο στον Σαμαρά, που είναι μασόνος, και τσιράκι του Σόιμπλε, και που μισεί τον άνθρωπο… και που θέλει να απολύσει τους δημοσίους υπαλλήλους για να τα δώσει όλα στους εργολάβους κολλητούς του.
Μάλιστα είχε περάσει από την υπΕρεσία του μια μέρα και ο Κατρούγκαλος, και τους τα είχε εξηγήσει όλα.
Ο Μητρόπουλος δεν πήγε… του έτυχε δικαστήριο εκείνη τη μέρα.
Στις επίμονες ερωτήσεις μου για το πώς βλέπει τα πράγματα μετά από δυόμιση μήνες Πρώτης Φοράς  Αριστεράς, ο Μητσάρας παραδέχτηκε ότι δεν είναι όπως τα περίμενε, αλλά κάνει υπομονή.
«Μόλις πάρει μπροστά η μηχανή της αλλαγής, τότε θα ζήσουμε την πραγματική ανάσταση» είπε συγκινημένος.
«Αυξήσεις θα πάρετε»; ρώτησα.
«Το παλεύουν οι συνδικαλιστές μας…», μου είπε, όχι και πολύ σίγουρος.
«Το εφάπαξ θα αυξηθεί»; Κόμπιασε…
«Προσλήψεις θα κάνετε; Θα πάρουν τον γιο σου»; Εκεί δάκρυσε… και ξεσπάθωσε… απασφάλισε (επιτέλους).
«Μας πούλησαν ρε συ. Και αυτοί. Τι να σου λέω; Μας κορόιδεψαν κανονικά. Τους Κατρούγκαλούς μου μέσα να ‘ ουμ… Βολεψάκηδες είναι. Τα ψηφαλάκια μας θέλανε, κι από κει και πέρα τίποτα. Ποιες αυξήσεις; Ποια εφάπαξ; Εδώ δεν ξέρουμε αν θα μας πληρώσουν τον επόμενο μήνα… Χώρια κάτι χαράτσια που μου ήρθανε από το πουθενά εξαιτίας της Βαλαβάνη που μας τα γύρισε για μια καρέκλα. Μέχρι και από το Ιράν, λέει, ζητήσαμε δανεικά και φάγαμε πόρτα…. Τουλάχιστον όμως το παλεύει ο Καμένος… μόνο αυτός μας έμεινε. Την επόμενη φορά θα του το ρίξω δαγκωτό… οι άλλοι οι και καλά φιλολαϊκοί μας γδάρανε τα όνειρα… κοπρόσκυλα του κερατά είναι».
Έτσι έχει λοιπόν η κατάσταση.
Αυξήσεις περίμεναν οι Μήτσοι… περηφάνια (και χαράτσια) κέρδισαν.
Κάτι είναι κι αυτό όμως… Με τους προηγούμενους δεν υπήρχε ούτε αυτό (λέει ο Μήτσος).
Και σε τελευταία ανάλυση, η κάθε απογοήτευση που προσφέρει ο Τσίπρας στα κορόιδα που τον ψήφισαν αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του Καμένου (μπορεί και στου Μιχαλολιάκου), και μόνο έτσι θα πάει μπροστά η Ελλάδα να’ ουμ…
Αυτά και καλή Ανάσταση!

Strange Attractor


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου