21.4.15

Ποιος είναι ο τρομοκράτης και ποιος ο τρομολάγνος;



Τρομοκράτες είναι το διεθνές κεφάλαιο και οι τραπεζίτες. Αυτό ακούστηκε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά πως είπε και η γλυκομίλητη πρόεδρος της Βουλής, τρομοκρατία ήταν τα μνημόνια.



Κατά συνέπεια, περιμένουμε την θέση των μελών της ανθρωπιστικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη να καταλάβουν στις φυλακές οι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες!
Ή αλλιώς, τα πιο ωραία βρίσκονται μπροστά μας...



Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Πανούσης δήλωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και πριν την εκκένωση της Πρυτανείας από τους 14 καταληψίες ότι «υπάρχουν "μπαχαλάκηδες"», όπως τους χαρακτήρισε, «οι οποίοι δρουν επί μισθώσει για να προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα, σε επιχειρήσεις ή στο κέντρο της Αθήνας». Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, ότι «τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες».
Ο υπουργός της πρώτης αριστερής κυβέρνησης τους είπε «μπαχαλάκηδες». Όχι κάποιος της προηγούμενης φασιστικής! Διότι όποιος έλεγε μέχρι χτες κάτι ανάλογο ήταν φασίστας, εχθρός του λαού κλπ.
Μετά από την εκκένωση της Πρυτανείας ο κ. Πανούσης δέχτηκε τα βέλη βουλευτών της κυβέρνησης.
Ο κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, μάλιστα, ζήτησε ακόμη και την παραίτησή του. Ο κ. υπουργός αφού αναρωτήθηκε ποιοι ψήφισαν τον κ. Διαναντόπουλο (προφανώς είναι οι ίδιοι που ψήφισαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τον ίδιο υπουργό), μας είπε ότι μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένας συνεργάτης του Παλαιοκώστα, ένας Πολωνός καταζητούμενος με διεθνή ένταλμα  και άλλοι εκπρόσωποι του διεθνούς επαναστατικού κινήματος.
Φοιτητές δεν υπήρχαν, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η αναφορά του στην υπόθεση των αποφυλακίσεων, μεταξύ των οποίων και του Ξηρού!
Τι είπε ο υπουργός, ευρισκόμενος, προφανώς,  σε άμυνα από τις επιθέσεις που του έκαναν οι ίδιοι οι σύντροφοί του; «Δεν χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση για τις περιπτώσεις αποφυλακίσεων για ανθρωπιστικούς λόγους...  Αυτά μπορεί να τα κρίνει η Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να τα λύσει (με χάρη) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... Δεν μπορεί να καταθέτουμε νομοθετικές ρυθμίσεις που να λένε βγαίνουν όλοι».
Ο κ. Πανούσης εξακολουθεί και είναι στην  κυβέρνηση. Σε μία κυβέρνηση που στηρίζεται σε ψήφους βουλευτών που υποστηρίζουν ότι η πραγματική τρομοκρατία είναι το διεθνές κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και το μνημόνιο.
Αλλά και σε ψήφους βουλευτών που θεώρησαν ως παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου τη σύλληψη των 14 ανθρώπων που παρέλυσαν την λειτουργία της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών επί 18 ημέρες και οι οποίοι δεν ήσαν καν φοιτητές.
Η οποία κατάληψη έγινε για να πιεστεί η κυβέρνηση να ψηφίσει την κατάργηση των φυλακών υψίστης σημασίας!
Το θέμα των άθλιων συνθηκών κράτησης των φυλακισμένων είναι ένα σοβαρό ζήτημα που δεν θελήσαμε ποτέ να το αντιμετωπίσουμε. Ο κρατούμενος αξίζει αξιοπρεπών συνθηκών κράτησης. Δεν είναι θέμα παζαριού αυτό. Αλλά εδώ δεν συζήτησαν για τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Η συζήτηση έγινε για το τι θεωρεί στην Ελλάδα τρομοκρατία η πρώτη αριστερή κυβέρνηση.
Κι επειδή η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχει μία άλλη άποψη για τα πράγματα και μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση τύπου, ο κ. Πανούσης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι πιστεύουν ότι ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί.
Ας μας πουν τι είναι αριστερή δικαιοσύνη και τι αριστερή αστυνομία. Ας το λύσουν αν θέλουν λαϊκή δημοκρατία. Μιλάμε για αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, για θεσμούς, αν μιλάμε για επιτροπή αγώνα που αποφασίζει μιλάμε για άλλο πράγμα».
Τελικά ο ελληνικός λαός τι ψήφισε;
Μία αριστερή διακυβέρνηση στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας ή την μετάβαση σε μία σοσιαλιστική δημοκρατία;
Όταν αυτά τα λέγαμε πριν μερικούς μήνες ήμασταν τρομολάγνοι, λασπολόγοι. Τώρα τους ίδιους προβληματισμούς τους εκφράζουν και υπουργοί της πρώτης αριστερής κυβέρνησης.
Έχει νόημα να πούμε κάτι περισσότερο;

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου