19.5.15

Σχήμα λόγου και η υπόσχεση του Πανούση;



Το είχα γράψει και άλλη φορά. Τότε που πρωτοανέλαβε ο Σύριζα, και που ο κάθε νέος υπουργός δήλωνε ότι του κατέβαζε η κούτρα του.
Και το είχα γράψει με αφορμή τις δηλώσεις του «εγκληματολόγου» (και καλά) Γιάννη Πανούση, ότι θα μειωθούν στο ελάχιστο οι αστυνομικοί που φυλάνε επώνυμους στόχους, με σκοπό να ενισχυθούν οι μάχιμες μονάδες, να ισχυροποιηθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, μπλα μπλα μπλα.




Και τι είχα γράψει; Ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο κάθε νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης λέει το ίδιο παραπάνω παραμύθι.
Χωρίς να το εννοεί.
Και μετά από έναν δυο μήνες, όχι μόνο δεν μειώνονται οι αστυνομικοί «βαστάζοι» των επωνύμων, αλλά όλο και περισσότεροι απασχολούνται σε αυτή τη θέση «τούφα», στη συνοδεία και φύλαξη δηλαδή των μαϊντανών στόχων (στόκων)…


Με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να οργιάζει, να καλείς το 100 και να έρχεται … του χρόνου, κλπ κλπ.
Για την δε τροχαία τι να πει κανείς; Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται, εκτός και αν ο σκοπός της τροχαίας είναι να στήνει που και που μπλόκα, και να γράφει δικαίους και αδίκους, με απώτερο στόχο την είσπραξη χρηματικών προστίμων.
Την ίδια ώρα που μέσα (και έξω) από την πόλη επικρατεί το απόλυτο κυκλοφοριακό μπάχαλο, με κάθε είδους τροχαίες παραβάσεις, με στάθμευση διπλή και τριπλή όπου να’ ναι (ακόμη και μέσα στα πάρκα), ενώ οι περίφημοι  λεωφορειόδρομοι έχουν καταντήσει ανέκδοτο, και άλλα τέτοια πολλά.
Πολλές φορές η οδήγηση μέσα στη Θεσσαλονίκη μου θυμίζει την οδήγηση στο… Κάιρο, ή στο Χαρτούμ. Και μιλάω σοβαρά.
Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά τα μεγάλα λόγια του Πανούση;
Διότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί στο 4ο Τμήμα Προστασίας Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών (VIP) έχουν αυξήσει τη δύναμή του τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατά 300 άτομα, καθώς από 860 οι αστυνομικοί που απασχολούνται εκεί έφτασαν τους 1.160!!!!!!!
Άρα, πάπαλα οι μεγαλόστομες διακηρύξεις του αρμόδιου υπουργού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν, προκύπτει ότι:
300 αστυνομικούς παραπάνω διαθέτει πλέον το 4ο τμήμα προστασίας προσώπων ειδικών κατηγοριών.
25 αξιωματικούς χωρίς συγκεκριμένες αρμοδιότητες έχει το VIP Τμήμα την ώρα που το νευραλγικό 2ο Τμήμα της υποδιεύθυνσης Δίωξης κατά ζωής, έχει μόλις 23
2.339 στόχους φυλάει συνολικά η αστυνομία, αριθμός τεράστιος για τα δεδομένα της χώρας μας!
1 στους 5 αστυνομικούς δηλαδή, 10.000 από τους συνολικά 50.000 που έχει η ΕΛ. ΑΣ, απασχολείται σε φυλάξεις επωνύμων.
Οπότε, σύριζα ξεσύριζα, όχι μόνο δεν αφοπλίστηκε η αστυνομία, όχι μόνο δεν ελαττώθηκαν οι αστυνομικοί ορντινάντζες-κουβερνάντες, αλλά αυξήθηκαν κι άλλο.
Και είναι λογικό… με τόσους μαϊντανούς που έχουν στελεχώσει το τελευταίο τρίμηνο την κρατική νομενκλατούρα.
Να μη ξεχνάμε ότι ο κάθε πικραμένος άνεργος ή άεργος συγγενής, γκόμενος, μπατζανάκης κλπ συριζαίου ή πσαικαζμένου παράγοντα, διορίστηκε και σε κάποια κρατική θέση.
Οπότε τι συζητάμε κε Πανούση μου;
Πάντως, περιμένω το επόμενο άρθρο παρέμβαση του συγκεκριμένου υπουργού (εκεί τα πάει καλά) για να μάθω τις απόψεις του επί του ακανθώδους αυτού ζητήματος….

Strange Attractor

ΥΓ- Ένα κλασικό παράδειγμα παραλογισμού όσον αφορά στη τροχαία της  Θεσσαλονίκης. Την ώρα λοιπόν που στο δρόμο από την πόλη προς Χαλκιδική γίνεται κανονικό ράλυ, με ταχύτητες ως και 200 χμ/ω, χωρίς ποτέ μα ποτέ να δω τροχονόμο, ή να γίνεται κανένας έλεγχος,  στον δρόμο που οδηγεί από την Γεωργική Σχολή προς το αεροδρόμιο, στήνονται κάθε τόσο μπλόκα… γιατί λέτε;
Διότι εκεί, υπάρχει μια μισοκρυμμένη πινακίδα που δηλώνει ανώτατο όριο ταχύτητας τα 60 χμ/ω! Ναι καλά διαβάσατε.
Τα 60 χμ/ω βέβαια είναι σαν να πηγαίνεις με βοϊδάμαξα, αλλά η πινακίδα υπάρχει. Όπως υπάρχει και η τροχαία (Θέρμης), που  στήνει μπλόκα και γράφει όλους τους «παράνομους» ντεσπεράντος, που πάνε με πάνω από… 60 χιλιόμετρα.
Και αν νομίζετε ότι είναι δευτερεύον ή αστείο το όλο θέμα, να ξέρετε πως το πρόστιμο είναι 400 ευρώ, και σου παίρνουν επί τόπου και το δίπλωμα οδήγησης για 20 μέρες!!!
Τόσο καλά.
Κατά τα άλλα, έχουμε τροχαία…

ΥΓ2- Για μένα, η μόνη αστυνομική υπηρεσία που λειτουργεί, άψογα, και η οποία θα έπρεπε να ενισχυθεί και να πολλαπλασιαστεί είναι τα παλικάρια της ΔΙΑΣ.
Όλα τα άλλα… να’ χαμε να λέγαμε.

1 σχόλιο:

  1. ζητω ο συριζα και η τροχαια καλα κανει την δουλια της εσεις τα παπαγαλια του σαμαρισμου να προσεχετε δυοτι θα σας γραψει ολους με τα τζιπαρες σας παλιοπλοτοκρατιστες σκλαβοι του γερμανοτωλια σοιβλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή