24.5.15

Αλέξη ας πρόσεχες τι έταζες στον κάθε πικραμένο…



Όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το Πασόκ είχε πια καθιερωθεί ως κόμμα εξουσίας, που θα έμενε στα πράγματα αρκετό καιρό, τότε ήταν που περισσότεροι από ένας στους δύο Έλληνες δήλωναν φανατικοί Πασόκοι.
Χωρίς πολλοί εξ αυτών να είναι κεντρώοι, σοσιαλιστές, ή έστω να γνωρίζουν τι εστί σοσιαλδημοκρατία, μαρξισμός, κλπ.



Αυτή τη μάζα που γέμισε τις τάξεις του τότε καθεστωτικού Πασόκ δεν την ενδιέφερε ούτε το Πράσινο Βιβλίο του Καντάφι, ούτε το κίνημα των Αδεσμεύτων, ούτε ο παλαιστινιακός αγώνας, ούτε τίποτα.
Την ενδιέφερε να βολευτεί σε καμιά θέση στο δημόσιο, να κάνει κονέ με κανέναν μεγαλοπαράγοντα ή συνδικαλισταρά του κόμματος, να κάνει καμιά γρηγοράδα, και να πιάσει τη καλή.
Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι στο διηνεκές…



Ο πολύς κόσμος, ο όχλος, το μπούγιο, συντάσσεται με και στηρίζει οποιοδήποτε κόμμα πάει για ή είναι εξουσία.
Ακόμη και η Χρυσή Αυγή να γίνει ποτέ (Θεός φυλάξει) κυβέρνηση, θα βρεθούν εκατοντάδες  χιλιάδες συμπατριώτες μας που θα δηλώνουν (όψιμα) χουντικοί και οπαδοί του Χίμλερ!
Κάτι ανάλογο έγινε πρόσφατα και με τον Σύριζα, που από το 3% εκτοξεύτηκε στο 36%, μόλις το καράβι του Πασόκ άρχισε να βουλιάζει, οπότε και τα ποντίκια πρώτα πρώτα έσπευσαν να το εγκαταλείψουν… δηλώνοντας Σύριζα!
Τώρα πως γίνεται απλοί μικρό και μεσοαστοί κυρ Παντελήδες, να ταυτίζονται με και να ψηφίζουν ένα κόμμα που στις τάξεις του έχει από αναρχικούς ως λαθρολάγνους Μαοϊκούς, ένας Θεός ξέρει.
Ή μάλλον ξέρουμε όλοι… μπρος στο ενδεχόμενο να γίνουμε εξουσία και να πιάσουμε καμιά καρέκλα, δεν πα να χορεύουμε και αντάρτικα παρέα με τα μέλη της συνιστώσας Ρόζα…
Βέβαια, στο να πάρει 36% αυτό το τσίρκο, αυτό το μόρφωμα, βοήθησε και το ότι επί χρόνια ολόκληρα, διαρκούσης της κρίσης, τα στελέχη του υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες.
Δεν γίνεται να απαριθμήσω τις τόσες υποσχέσεις διότι είναι άπειρες. Κυριολεκτικά.
Βέβαια, τώρα που τα παλικάρια αυτά είναι κυβέρνηση εδώ και τέσσερις μήνες, και ελάχιστα από όσα υποσχέθηκαν μπορούν να υλοποιήσουν, άρχισαν τα όργανα.
Και δεν αναφέρομαι στα μεγαλεπήβολα σχέδια περί σκισίματος του μνημονίου, κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, που τώρα και οι ίδιοι τις παίρνουν πίσω, ψελλίζοντας διάφορα για υπερβολές, σχήματα λόγου κλπ.
Αναφέρομαι στα κούφια λόγια τα μεγάλα με τα οποία πήραν ψήφους και προσέλκυσαν τυχάρπαστους πλην όμως απεγνωσμένους στις τάξεις τους.
Πχ. το πρωτοπαλίκαρο της ΕΡΤ, ο Καλφαγιάννης.
Που έδωσε αγώνα για τον Σύριζα, αν και πρώην βαθύ Πασόκ (κλασικά), με σκοπό να επαναλειτουργήσει η παλιά κι από παντού διαβρωμένη και διάτρητη  ΕΡΤ, με το ίδιο προσωπικό (υπεράριθμο κατά πολύ), αφού έτσι του υποσχέθηκε ο Αλέξης.
Που τώρα όμως κάνει πίσω, και μιλάει για μια άλλου είδους ΕΡΤ!
Αυτή η περίπτωση Καλφαγιάννη είναι μόνο μία ανάμεσα σε άλλες πολλές παρόμοιες, αλλά είναι ενδεικτική.
Μη τάζεις σε μικρό ή σε πρώην Πασόκο νυν Συριζαίο συνδικαλιστή τίποτα.
Θα σου βγει μπούμεραγκ. Θα το βρεις μπροστά σου.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους που στήριξαν και ψήφισαν Σύριζα για να πάρουν αυξήσεις, και τώρα δεν ξέρουν αν θα πάρουν το επόμενο δεκαπενθήμερό τους.
Όπως εκείνοι της ΥΠΑ, που με επικεφαλής τους συνδικαλιστές τους (πρώην Πασόκους βεβαίως) πολέμησαν σκληρά την μνημονιακή ΝΔ, και έφεραν με τις ψήφους τους την «ελπίδα», δηλαδή τον Σύριζα στην εξουσία.
Πιστεύοντας στα προεκλογικά φληναφήματα του Αλέξη ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν τα αεροδρόμια, και ότι θα υπάρξουν προσλήψεις και … αυξήσεις!
Τρία δηλαδή στα τρία… πάπαλα.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι εν λόγω υπάλληλοι (ας πρόσεχαν) έχουν να πληρωθούν τα νυχτερινά και τις αργίες τους (καθότι σε 24ωρες βάρδιες) από τότε που κέρδισε τις εκλογές η ελπίδα που λέγαμε! Γι’ αυτό και προανήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις για το τέλος του μήνα.
Που να το περίμενε αυτό ο Αλέξης, όταν οι εν λόγω έσπευδαν να τον συγχαρούν για την μεγάλη νίκη του!
Τώρα πως γίνεται οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να βρίζανε ολημερίς τον μνημονιακό Σαμαρά, που όμως τους πλήρωνε στην ώρα τους, και να στήριξαν με πάθος τον ψεύτη και λαοπλάνο διάδοχό του, που φυσικά τους πούλησε σε χρόνο ντε τε, τους χρωστάει δεδουλευμένα, και τους πάει αδιάβαστους στην απαξιωμένη  δραχμή… ας μας το πουν οι ίδιοι… αν βέβαια έχουν στοιχειώδη ευθυκρισία ή έστω απλά τύψεις και ενοχές για τη βλακεία που τους δέρνει.
Για αυτό, όταν οι Καλφαγιάννηδες πολλαπλασιαστούν, τότε ακόμη και ρήξη, ακόμη και μνημονιακός να δηλώνει, ότι δηλαδή και να κάνει ο Αλέξης, μετρημένα τα ψωμιά του…
Ας πρόσεχε τι υπόσχονταν στον κάθε πικραμένο (πρώην Πασόκο).

Strange Attractor

ΥΓ-Μαθαίνω ότι ο διοικητής της ΥΠΑ (ανάλγητος μνημονιακός και σαμαρικός) έχει υποβάλλει την παραίτησή του εδώ κι ένα μήνα, επειδή ακριβώς δεν αντέχει το να μην έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους οι υπάλληλοι της υπηρεσίας του, πλην όμως η «αριστερή» και φιλεργατική (και καλά) κυβέρνηση, που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ακόμη δεν την έχει κάνει αποδεκτή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου