12.6.15

Πολιτικοί που αυτοκτονούν δεν είναι χρήσιμοι.



Πριν λίγες μέρες ο Βενιζέλος έκανε μιαν εξαιρετική ομιλία στη Βουλή.
(Προ)χθες ο Ψαριανός έκραξε, στα σωστά ντεσιμπέλ, ένα από τα σούργελα της ΚΟ της κυβέρνησης που για μια ακόμα φορά είπε με όλο της το θράσος πως αυτός "είναι με τους δανειστές".




Όποιος έχει χαρακτηρίσει κατ' επανάληψη και δημόσια τους πολιτικούς του αντιπάλους προδότες και γερμανοτσολιάδες θα έπρεπε να είναι πολύ λιγότερο εύθικτος, κι αν δεν είναι, διατίθεται δωρεάν ξίδι.
Ο καθένας από όσους αντιπαρατίθεται στους αλλοπαρμένους, που η μόνη ορθολογική τους κίνηση είναι να αγοράζουν ψήφους με λεφτά των φορολογουμένων, έχει τα προσωπικά κίνητρα, το στυλ και την ιστορία του, και σίγουρα δεν αγιοποιείται (αυτό αφορά την ιστορία του Βενιζέλου)…


Όμως όλοι που πολιτικά ανήκουν στο κοινοβουλευτικό τόξο είναι αυτή τη στιγμή ευπρόσδεκτοι, ο καθένας με τον τρόπο του, για να σπάσει ο επιθετικός μονόλογος και το οργουελικό newspeak του κυβερνητικού τσίρκου.
Για όσους είναι απέναντι στο Σύριζα και θίγονται από τον τόνο και το ύφος της χθεσινής αντεπίθεσης, έχω να πω ότι δυστυχώς μεν, σίγουρα δε, έχουμε δει κατ' επανάληψη απολύτως βάσιμα επιχειρήματα να καταρρίπτονται με τις πιο γελοίες κραυγές.
Ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων εκλαμβάνει την μετριοπάθεια σαν ηττοπάθεια.
Οι εκλογές, που αντικατέστησαν τους ανεπαρκείς με τους επικίνδυνους, έδειξαν πως πολλοί πείσθηκαν από τους τραμπουκισμούς και την ευχέρεια του Σύριζα στο απολύτως χοντροκομμένο ψέμμα.
Οσοι πολιτικοί έχουν επαφή με την πραγματικότητα και θέλουν την Ελλάδα Ευρωπαϊκή περιθωριοποιήθηκαν εκλογικά, ξανά.
Το να κοροϊδεύουμε στο Fb τις Ραχηλιές και να βρίσκουμε έξυπνα αστειάκια για τους σουρεαλισμούς των Ανεξελ και των Στρατούληδων δεν αλλάζει το γεγονός πως αυτοί κυβερνάνε, ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας και έχουν πείσει πολλούς από το 1500000 άνεργους πως θα τους δώσουν ένα καλύτερο μέλλον φροντίζοντας μέχρι και την τελευταίο πλεονάζοντα ή διεφθαρμένο δικό τους υπάλληλο.
Ο Ψαριανός απάντησε χθές επι του θέματος, αφού προκλήθηκε για πολλοστή φορά και με την αρμόζουσα για την επίθεση ένταση.
Δεν είπε ψέμματα, ούτε συκοφάντησε.
Από ανθρώπους που εμπλέκονται ενεργά στην πολιτική ζητάς να βρουν τον καλύτερο τρόπο να περάσει το μήνυμα τους σε δεδομένες συνθήκες.
Το αν θα το πετύχουν ή όχι, αν η εστίαση, το μίγμα, το στυλ του καθενός είναι τα κατάλληλα, μένει να αποδειχτεί.
Θα χρειαστούν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι, από διαφορετικούς σε ιδιοσυγκρασία ανθρώπους, για διαφορετικά κοινό ο καθένας. Αλλά το να επιμένει κανείς ψυχαναγκαστικά σε μετριοπαθείς διατυπώσεις μιλώντας σε απατεώνες που τον βρίζουν και έχουν πετύχει να περάσουν ως αυτονόητα στην κοινή γνώμη τα ρητορικά σχήματα τους είναι πολιτική αυτοκτονία.
Πολιτικοί που αυτοκτονούν δεν είναι χρήσιμοι.

Θεμιστοκλής Γιοκρούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου