8.6.15

Ζουν…..



ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!!!!
Επιπλέον προσλήψεις «συγγενών Α' βαθμού και αλληλέγγυων  ώστε να αποδοθεί συμβολικά το μερίδιο του αγώνα που αντιστοιχεί στην κοινωνία», ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση.
Γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:



11 ΙΟΥΝΗ είναι ημέρα ΜΝΗΜΗΣ όχι ΓΙΟΡΤΗΣ
-Για να τιμήσουμε έναν μοναδικό, αταλάντευτο, αδιάκοπο, ανένδοτο αγώνα.
-Για τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων και αλληλέγγυων
(ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΡΙΣΑΓΙΟ)
-Για τη δημοκρατία, την αποτίναξη των μνημονίων
και  την αξιοπρέπεια του λαού και την ανάταξη της χώρας.
Πετύχαμε την πρώτη μεγάλη νίκη
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για όσα μαζί διεκδικήσαμε…


Σας θέλουμε συμπαραστάτες και οδηγούς αυτού του αγώνα!
Σας καλούμε όλους την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 19:00 στο Ραδιομέγαρο!
2 χρόνια αγώνων, των εργαζομένων της ΕΡΤ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, των αλληλέγγυων, των συνδικάτων, των πολιτικών φορέων και κινημάτων, και με τη στήριξη της κοινωνίας, έδωσαν την πρώτη μεγάλη νίκη και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Υπάρχει όμως πολύς δρόμος ακόμα για την δικαίωση του δημοκρατικού παλλαϊκού αιτήματος για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ,
με ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΟΜΕΣ–ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ, ΤΗΣ 11-6-2013, Πλουραλιστική, Ανεξάρτητη, Φορέα Πολιτισμού και Ενημέρωσης – φωνή της Κοινωνίας που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, φωνή της Ελλάδας στον κόσμο.
Μια ΕΡΤ εργαλείο δημοκρατίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης, μοχλό ανάπτυξης, διάδοσης του πολιτισμού, πλουραλιστική, ανεξάρτητη, φορέας έλεγχου της εξουσίας.
Αυτόνομη από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τα οργανωμένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.
Ανοιχτή στην κοινωνία, με πραγματική δυνατότητα έκφρασης του λαού και των συμφερόντων του.
Με σημαντικό ρόλο στην Περιφέρεια, ποιοτική, πολυθεματική, εναλλακτική, πρωτοποριακή, εκπαιδευτική. Με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού- μορφωτικού επιπέδου και της κριτικής σκέψης.
Με βήμα στις κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερη μέριμνα στις μειονεκτούσες .
Μια ΕΡΤ που έπρεπε ήδη να λειτουργεί με όλες οι δομές της με όλους τους εργαζόμενους της, στην υπηρεσία της κοινωνίας, σύμφωνα με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις, με παραγωγή προγράμματος, με τα απαραίτητα και επιτυχημένα στοιχεία αυτοδιαχείρισης στη λειτουργία της, με καθαρές ισότιμες σχέσεις μεταξύ των εργαζόμενων και όχι διαιρώντας τους, με αξιοκρατία
(τα πρώτα δείγματα είναι απογοητευτικά – πλην εξαιρέσεων).
Μια ΕΡΤ που το πρόγραμμα της θα έπρεπε ήδη – εδώ και 4 μήνες – να έχει διαμορφωθεί ώστε να αγγίζει κάθε πτυχή της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας.
Με υψηλή ποιότητα και καλλιτεχνικές προδιαγραφές στην παραγωγή προγράμματος με πρωτοποριακά προγράμματα, προαγωγή και καλλιέργεια αισθητικού κριτηρίου. Προβολή χωρίς αποκλεισμούς των κοινωνικών, πολιτιστικών ρευμάτων με εξαίρεση εκείνες που ενσπείρουν ρατσιστικές απόψεις και ξενοφοβία.
Μια ΕΡΤ αντάξια της αυτοδιαχειριστικής περιόδου, με συμμέτοχους τους εργαζόμενους, συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς σε κάθε φάση νομοθετικής επαναλειτουργίας της, ώστε να γίνει μια μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση. Ώστε να είναι Αξιοκρατική, απεγκλωβισμένη από φαινόμενα κακοδιοίκησης-κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας, κατασπατάλησης του Δημόσιου χρήματος. Ανοικτή σε όλα τα πολιτιστικά ρεύματα, σε κάθε μορφή έκφρασης πολιτισμού, σε κάθε αποκλεισμένο δημιουργό από την διαπλεκόμενη μιντιακή ολιγαρχία. Που επενδύει στον πολιτισμό στηρίζοντας ιδίως τους νέους δημιουργούς σε όλους τους τομείς του πολιτισμού.
Μια ΕΡΤ που θα χρηματοδοτείται από το σύνολο του ανταποδοτικού τέλους ώστε να μπορεί να προσφέρει ποιοτικό πρόγραμμα και ανεξάρτητη λειτουργία με προοπτική.
Μια ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους δικαιωμένους, εργασιακά μισθολογικά, ασφαλιστικά. Διεκδικούμε έναρξη ΝΕΩΝ συλλογικών διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση της ιδιαιτερότητας των εργασιακών συνθηκών, που θα έχουν ως βάση συζήτησης τη συλλογική σύμβαση της ομοσπονδίας μας. Με στόχο την πλήρη και σταθερή απασχόληση και την αποφυγή δημιουργίας εργαζομένων πολλαπλών ταχυτήτων, αλλά και επαναπρόσληψη των απολυμένων ορισμένου χρόνου.
Πρόσληψη συγγενών Α’ βαθμού των νεκρών μας και μικρό αριθμό εργαζόμενων αλληλέγγυων ώστε να αποδοθεί συμβολικά το μερίδιο του αγώνα που αντιστοιχεί στην κοινωνία .
Μια ΕΡΤ με δημοκρατική λειτουργία, με έμφαση στην συναπόφαση, την ομαδικότητα, την ατομική ευθύνη, την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στη επιλογή των θέσεων ευθύνης. ΑΝΟΙΚΤΗ στην κοινωνία μέσα από ένα αυτόνομο, με ρόλο και ουσιαστική παρέμβαση, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ως το εποπτικό μάτι της κοινωνίας αφ’ ενός (για το αν τηρούνται οι σκοποί και οι αρχές της ΕΡΤ) και αφ ετέρου ως η πηγή άντλησης ιδεών (για την διαμόρφωση της φιλοσοφίας του προγράμματος και την καλύτερη λειτουργία της). Με εκπροσώπους της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και των σωματείων τους στον οπτικοακουστικό χώρο, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, καθώς και κοινωνικών, φοιτητικών - σπουδαστικών, επιστημονικών φορέων με συνάφεια προς τον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ρόλο της ΕΡΤ, που δεν θα τους επιλέγει το ΔΣ !

 
Το σύγχρονο Πολυτεχνείο!

Επειδή απέχει πολύ η διαδικασία που ακολουθήθηκε από αυτή που διεκδικούσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε.
Επειδή απέχει πολύ ο ρετουσαρισμένος μνημονιακός νόμος της ΝΕΡΙΤ, που έγινε ακόμα πιο αυταρχικός και με άμεσο κυβερνητικό εναγκαλισμό, από το νόμο που διεκδικούσαμε και είναι πασιφανές ότι δεν οδηγεί στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ της κοινωνίας, της ΕΡΤ που ονειρευτήκαμε.
Επειδή δεν αγωνιστήκαμε μόνο για το δικαίωμα μας για την δουλειά μας, αλλά και για τους θεσμούς, την ισονομία, την αξιοκρατία, τα δικαιώματα της χειμαζόμενης κοινωνίας, την απαλλαγή της χώρας από τις μνημονιακές πολιτικές, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τον κόσμο που μας στήριξε για να γίνει η ΕΡΤ:
Η Δημόσια Ραδιοφωνία Τηλεόραση που μας αξίζει και δικαιούμαστε,
Η ΕΡΤ της καρδιάς μας , Η ΕΡΤ που ονειρευόμαστε.
ΗΡΩΑΣ! 
Μια ΕΡΤ ναυαρχίδα μιας μεγάλης δημοκρατικής προσπάθειας για την αληθινή ενημέρωση του λαού και την πολιτιστική αναγέννηση της χώρας. Που θα συμβάλλει καθημερινά, στο όραμα για μια κοινωνία με κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα χωρίς ρατσισμό και μισαλλοδοξία, με αλλαγή αξιών, συμπεριφορών, αντιλήψεων, στόχων ζωής, με κυρίαρχες και όχι υποταγμένες τις λαϊκές δυνάμεις.
Που θα συμβάλλει σε ένα μεγάλο ρεύμα πολιτισμικής δημιουργίας και θα στηρίξει την προσπάθεια για εθνική αναπτυξιακή πορεία προς όφελος του λαού και της χώρας.
Ο αγώνας αυτός αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ γιατί πιστεύουμε ότι θα φέρει την τελική νίκη που θα αφορά και θα έχει αναφορά την ελληνική κοινωνία και την διασπορά.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ σθεναρά, σταθερά και με αξιοπρέπεια γιατί οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους έχουν προτεραιότητα και όχι οι συμφωνίες με τα αρπακτικά των αγορών και τους τοκογλύφους δανειστές.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει αταλάντευτα να διεκδικεί χωρίς μικροκομματικούς, συντεχνιακούς λόγους το δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και δεν θα συρθεί ποτέ στις ράγες της εξουσίας, της συνδιαλλαγής, των εκβιασμών, της διαπλοκής των μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών μεθοδεύσεων, ενάντια στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, των πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος.
Όπως η 21η Απριλίου δεν μπορεί να είναι ποτέ ημέρα Δημοκρατίας, έτσι και η 11 Ιούνη δεν μπορεί να είναι ημέρα γιορτής.
Κερδίσαμε την πρώτη μάχη αλλά αντέχουμε και συνεχίζουμε ...
Η ΕΡΤ των ονείρων μας δεν ήρθε , όμως αγωνιζόμαστε για να το πραγματοποιήσουμε !
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΡΚΕΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ.
11 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου