28.6.15

Ο πρωθυπουργός της Ψωροκώσταινας …



Ο διχαστικός τυχοδιωκτισμός του Αλέξη Τσίπρα, στο όνομα της ετυμηγορίας δήθεν του λαού, να προσφύγει σε δημοψήφισμα, με ουσιαστικό ερώτημα, όπως εύκολα διευκρίνισε η Άνγκελα Μέρκελ, "ευρώ η δραχμή", υποχρεώνει τους πολίτες αυτής της χώρας να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού οδήγησε τη χώρα στην κατάρρευση και στη διεθνή ανυποληψία, μάλιστα στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας, τώρα παίζει το τελευταίο χαρτί της…


Γνωρίζοντας ότι δεν έχει κανένα μέλλον, μακροπρόθεσμα, στη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια, επιχειρεί να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην αυτοχειρία. Τον σπρώχνει στο όνομα της δημοκρατίας να περιφρονήσει την πρόοδο και την ευρωπαϊκή πορεία του, στην ουσία να αυτοκτονήσει.
Να επιλέξει, αντί της ανοιχτής ευρωπαϊκής κοινωνίας τη βαλκανική, μίζερη απομόνωση.
Να επιλέξει αντί της δημοκρατίας την τύχη ενός εθνοκομμουνιστικού κρατικού μορφώματος.  
Τα πολιτικά επιχειρήματα της κυβέρνησης, που δικαίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος την κατηγορεί για συνταγματικό πραξικόπημα, είναι ελάχιστα. Στο μεσονύχτιο διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θλιβερή κασέτα της εθνικής περηφάνιας και της εκ μέρους του αποκλειστικότητας της δημοκρατίας.
Ειναι βέβαιο ότι επιχειρώντας να κάνει δημοψήφισμα, γρήγορα πριν οι πολίτες αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφης που έχει συντελεστεί, θα χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς προπαγάνδας που έχει διαμορφώσει, το ψέμα, την πόλωση, τη δαιμονοποίηση των αντιπάλων του στην Ελλάδα και συλλήβδην των Ευρωπαίων. Θα διχάσει περισσότερο. Και θα οικειοιποιηθεί απολύτως το λόγο του εθνικισμού και της συνωμοσιολογίας, τα μόνα "επιχειρήματα" που ξέρει ότι έχουν ευρύτερη πέραση.
Γι' αυτό, άλλωστε, θα έχει στο πλευρό του τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Και θα προσπαθήσει να κρατήσει μαζί του εκείνους στους οποίους ίσαμε τώρα πούλησε εκδούλευση για να εξασφαλίσει μόνιμη πελατεία: τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζεται.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μια κακοτυχία στην απρόσκοπτη πορεία της χώρας. Κυνικός και τυχοδιώκτης, καπέλωσε την Αριστερά και, τώρα, στο όνομά της, θα προσπαθήσει να υφαρπάξει μια πλειοψηφία που θα την κραδαίνει ως δημοκρατική νομιμοποίηση για να οδηγήσει τη χώρα συντεταγμένα στη δυστυχία. 
Είναι προφανές ότι οι δημοκρατικοί πολίτες χρειάζεται να βρεθούμε ενωμένοι απέναντι στους τυχοδιώκτες οι οποίοι, την ώρα που η χώρα σωριάζεται σε ερείπια, το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι η καρέκλα τους.
Αλήθεια, πού θα τη στηρίζουν αν η χώρα προσεγγίσει την απόλυτη δυστυχία που της έουν ετοιμάσει;
Ο εκβιασμός των εθνοκομμουνιστών δεν πρέπει να περάσει.
Η Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει Ψωροκώσταινα.
Μένουμε Ευρώπη, μένουμε ευρώ.
Κατουράμε τη δραχμή - όπως, στη μεταπολίτευση κατουρούσαμε το στέμμα.
Το μέλλον είναι δικό μας, δεν θα το εκχωρήσουμε στους εξουσιομανείς τυχοδιώκτες που το διεκδικούν αποκλειστικά για την πάρτη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου