3.6.15

Κασσάνδρα…



Θα αποτολμήσω μια πρόβλεψη, Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
Η ελληνική κυβέρνηση, περιλαμβανομένου του αρχηγού της, δεν θέλει συμφωνία με την Ευρώπη. Αν την ήθελε θα την είχε υπογράψει προ πολλού, και με κόστος για την καμπούρα μας πολύ μικρότερο από αυτό που μας ετοιμάζει τώρα (αύξηση ΦΠΑ κτλ.).



Δεν την θέλει, γιατί αν υπάρξει θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε οικονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις (κατάργηση των χαριστικών συντάξεων για την πελατεία μας, άνοιγμα των επαγγελμάτων, σπάσιμο της θανάσιμης λαβής των συντεχνιών πάνω στην κοινωνία κτλ.), τις οποίες δεν τις θέλει και δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμόσει (έστω και αν per impossibile υπογράψει κάποιες από αυτές, ή και τις ψηφίσει ακόμα).



Το τι πιστεύει ο πρωθυπουργός για τις "μεταρρυθμίσεις" φάνηκε από την επίσκεψή του στο υπουργείο παιδείας. Όπου η αντιδραστική επιδρομή Μπαλτά-Κουράκη και η επιστροφή στην δικτατορία των κομματικών και παρακομματικών φοιτητοπατέρων εγκωμιάστηκε ως "ανατροπή του κατεστημένου".
Η "έντιμη συμφωνία" που επιδιώκει με "πολιτική απόφαση" της Μέρκελ (αυτός κι αν είναι μερκελισμός) είναι η εξής: εσείς θα πληρώσετε άμεσα με ζεστό, σπαρταριστό χρήμα και εμείς θα "υποσχεθούμε" (ασαφώς τε και δημιουργικώς) ότι κάποτε στο μέλλον θα κάνουμε κάποια καλά πράγματα (όπως ότι θα αυξήσουμε την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, και θα μειώσουμε την φοροδιαφυγή: γέλως εις το ακροατήριον).
Αυτό προσπαθεί να εκβιάσει, με την απειλή που πολλοί δικοί του εκφράζουν ανοιχτά, ότι εμείς θα αυτοκτονήσουμε αλλά θα σας πάρουμε μαζί μας στα Τάρταρα (έλα όμως που δεν θα τους πάρουμε).
Ο,τιδήποτε άλλο υπογράψει θα επιφέρει αμέσως την διάλυση του κόμματός του και την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Μέχρι τώρα έχει δείξει ότι δίνει λόγο πρωτίστως στους νεάντερταλ του λενινοσταλινισμού στο κόμμα του. Όχι στην εθνική αντιπροσωπεία, ούτε στους ψηφοφόρους του κόμματός του, και με κανένα τρόπο στην συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη.
Για όλους εμάς τους "μνημονιακούς" ιθαγενείς υπάρχει μόνο η κατάπτυστη ψευδολογία και παραπλάνηση των non papers.
Όλα αυτά είναι μια φρικιαστική προοπτική για τον λαό. Την οποία ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ οι νυν κυβερνώντες δείχνουν να μην την καταλαβαίνουν η/και να μην τους ενδιαφέρει.
Το μόνο που σαφώς τους ενδιαφέρει είναι κάποιο περίεργο και απροσδιόριστο "ριζοσπαστικό όραμα" που αν το σκαλίσεις λιγάκι έχει βγει μέσα από τους χειρότερους διαψευσμένους εφιάλτες του του εικοστού αιώνα.
Δεν εξηγείται αλλοιώς το ότι μέσα σε τέσσερις μήνες διέλυσαν, εν πλήρει γνώσει του τι κάνουν, ό,τι είχε απομείνει από την οικονομία και έστειλαν χιλιάδες άλλους ανθρώπους στην ανεργία, πανηγυρίζοντας για τις τριάντα καθαρίστριες και τους δύο χιλιάδες (!) κουρδιστές κλειδοκυμβάλων και άλλους τέτοιους που θα προσλάβουν στην ΕΡΤ.
Dixi et salvavi animam meam.
Επαναλαμβάνω ότι ελπίζω να διαψευσθώ και είμαι έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες του νόμου για τα κακοήθη λεγόμενά μου.
Περιλαμβανομένης και της εξορίας στην Μακρόνησο, η οποία όπως την είδα από το Σούνιο την περασμένη Κυριακή είναι καταπράσινη και ανθισμένη.

Περικλής Βαλλιάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου