19.8.15

Aκριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι…



Νομίζω ότι το παρακάτω παράδειγμα το έχω γράψει και άλλη φορά, αλλά θα το επαναλάβω διότι είναι και πάλι επίκαιρο.





Υπάρχει λοιπόν μια παλιά κλασική ταινία, Η Νύχτα των Στρατηγών, με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Ο’Tουλ, στο ρόλο ενός Γερμανού στρατηγού των SS, ο οποίος είναι διοικητής στη κατεχόμενη Βαρσοβία (νομίζω), στην οποία καθημερινά δίνει εντολές για μαζικές εκτελέσεις, βομβαρδισμούς συνοικιών, κλπ.
Και όλα αυτά νόμιμα και ωραία, αφού είναι μέσα στα πλαίσια των πολεμικών του αρμοδιοτήτων…


Μόνο που ο εν λόγω στρατιωτικός έχει και μια δεύτερη σκοτεινή προσωπικότητα. Τα βράδια βγαίνει κρυφά, με μόνη συνοδεία έναν δεκανέα, ψάχνει και βρίσκει πόρνες, και τις δολοφονεί.
Το κλου της υπόθεσης είναι ότι για τις μαζικές δολοφονίες πολιτών που καθημερινά διαπράττει ως στρατιωτικός, κανείς δεν τον ψέγει… το αντίθετο μάλιστα αφού θεωρείται ήρωας.
Για τους φόνους όμως των γυναικών της νύχτας τον παρακολουθεί και τον καταδιώκει ένας αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας (Ομάρ Σαρίφ), ο οποίος όχι μόνο δεν το βάζει κάτω προκειμένου να τον παραπέμψει στη δικαιοσύνη, αλλά τον ψάχνει εμμονικά και τον βρίσκει 20-30 χρόνια αργότερα, όταν ο δήμιος αυτός, αφού έχει διαφύγει και κρυφτεί στην Αργεντινή, επανεμφανίζεται σε μια εκδήλωση προς τιμήν του που οργανώνουν οι βετεράνοι των SS.
Δηλαδή, ο άνθρωπος που μέσα στον κακό χαμό του πολέμου έκανε απίστευτες θηριωδίες, τελικά την πάτησε από μερικούς φόνους γυναικών ελευθέρων ηθών, που μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα εγκλήματά του ήταν δευτερεύοντα πταίσματα.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα στο καυτό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας, για το οποίο μάλιστα ο ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν βρίσκει κανέναν αρμόδιο ή υπεύθυνο στην Ελλάδα για να συνεννοηθούν!!!! Προφανώς η κυρά Τασία ασχολείται φουλ τάιμ με το Wi Fi στον Ελαιώνα που σέρνεται, και δεν έχει χρόνο… 

Τι συμβαίνει όμως με την Τασία, και τι σχέση έχει με την ταινία που προανέφερα;
Ε λοιπόν, εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει νόμος της ΕΕ, που ισχύει και τον εφαρμόζει καθημερινά η χώρα μας, βάσει του οποίου όταν αφικνείται σε ελληνικό αεροδρόμιο από τρίτη χώρα κάποιος που δεν έχει τις τυπικές προϋποθέσεις (βίζα, άδεια παραμονής, κλπ) οι αρχές (ΥΠΑ) επιβάλλουν στην αεροπορική εταιρία που τον έφερε ένα ιδιαίτερα τσουχτερό πρόστιμο, που ξεκινάει από τις 5.000 ευρώ. Βάσει του εν λόγω νόμου ο αερομεταφορέας είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της νομιμότητας εισόδου στη χώρα του ταξιδιώτη.
Τέτοια πρόστιμα επιβάλλονται καθημερινά σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.
Την ίδια ώρα δηλαδή, που δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες «αφικνούνται» στα νησιά (και στον Έβρο) όχι μόνο χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς καμιά συνέπεια, αλλά και με την φροντίδα του Λιμενικού, και υπό την υψηλή αιγίδα (και στοργή) του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (έχουμε και τέτοιο)!!!
Μια κλασική περίπτωση δηλαδή του «ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι», ή αλλιώς «διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο»!
Επιτρέπουμε (και εν μέρει στηρίζουμε) την αθρόα είσοδο χιλιάδων «παράτυπων» μεταναστών, τους πάμε μάλιστα και  κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου, αλλά την ίδια ώρα τσεκουρώνουμε τις αεροπορικές εταιρίες διότι κάποιος Ρώσος τουρίστας που έρχεται στη Χαλκιδική για μπάνια και για να ξοδέψει χρήματα, δεν είχε τις σωστές ημερομηνίες στη βίζα του, και άρα τον στέλνουμε  πίσω…
Τρέλα; Όχι… απλά μια ακόμη σουρεαλιστική κατάσταση της Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνησης που μας έλαχε…

Strange Attractor

ΥΓ- Θα επαναλάβω την ειλικρινή μου απορία: Ποιος πόλεμος γίνεται στο Πακιστάν, που δεν τον έχουμε πάρει χαμπάρι, με αποτέλεσμα να γεμίσουμε από Πακιστανούς «πρόσφυγες πολέμου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου