9.8.15

Υδροκεφαλισμός και οι ανεγκέφαλοι του Σύριζα…



Αναλογιζόμενος την περίπτωση Στρατούλη, και το πώς μπορεί επί δεκαετίες ένας άνθρωπος εμφανώς ανισόρροπος ή καλύτερα ανεγκέφαλος να ζει και να βασιλεύει στην πολιτική μας σκηνή, φτιάχνοντας παράλληλα και μεγάλη ακίνητη περιουσία (ως συνδικαλιστής του ΟΤΕ!) έπεσα επάνω σε ένα επιστημονικό άρθρο του New Scientist, που ίσως να εξηγεί το ζήτημα τόσο του Στρατούλη όσο και πολλών ακόμη του τσίρκου που μας κυβερνά εδώ και έξι μήνες.



Η ουσία του άρθρου είναι ότι ΔΕΝ χρειαζόμαστε το μυαλό μας για να λειτουργούμε στοιχειωδώς φυσιολογικά.
Αυτό είναι το συμπέρασμα από μια περίπτωση του 2007, κατά την οποία ένας, κατά τα άλλα φυσιολογικός 44χρονος στην Γαλλία, παντρεμένος, με δυο παιδιά, και με δουλειά, αποδείχτηκε ότι ζούσε επί δεκαετίες με το περισσότερο μέρος του εγκεφάλου του να λείπει…


Το ανακάλυψε όταν επισκέφτηκε νοσοκομείο καθώς αισθάνονταν αδυναμία στο ένα του πόδι.
Σύμφωνα με τους νευρολόγους που τον εξέτασαν, του έλειπε 50% έως και 70% του εγκεφάλου!
Όμως, εκτός του ότι είχε ένα ελαφρώς πιο χαμηλό από το μέσο όρο IQ (75), δεν παρουσίαζε καμία άλλη αρνητική επίπτωση, ή κάποιο σοβαρό σύμπτωμα (βλακείας).
Η πάθησή του μάλλον οφείλεται  στον υδροκεφαλισμό (μια συσσώρευση εγκεφαλονωτιαίου υγρού) που έπαθε ως μωρό. Τότε, οι γιατροί είχαν κάνει μια τεχνητή διακλάδωση μέσα στον εγκέφαλο, για να στραγγίξουν το υγρό. Όταν αυτή αφαιρέθηκε στην ηλικία των 14 ετών, το υγρό προφανώς άρχισε και πάλι να συσσωρεύεται, και αυτή τη φορά είχε αρκετό χρόνο (τρεις δεκαετίες) να σπρώξει και να περιορίσει την εγκεφαλική φαιά ουσία σε σημείο ώστε αυτή να «εξαφανιστεί», και να καλύπτει απλά τις άκρες του κρανίου του. 
αριστερά το μυαλό του Γάλλου, δεξιά ένα κανονικό μυαλό
Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν το πώς ο άνδρας αυτός κατάφερε να λειτουργεί φυσιολογικά, την στιγμή που του έλειπαν όλα εκείνα τα μέρη του εγκεφάλου που ελέγχουν την κίνηση, την γλώσσα, την όραση, ακόμη και τα συναισθήματα. Κι αν δεν του έλειπαν εντελώς, ήταν ιδιαίτερα συμπιεσμένα.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο εγκέφαλος μπορεί και προσαρμόζεται σε τεράστιο βαθμό. Αν δηλαδή κάτι συμβεί με πολύ αργούς ρυθμούς, σταδιακά, επί δεκαετίες, τότε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου αναλαμβάνουν δραστηριότητες που κανονικά θα αναλάμβαναν αυτά που λείπουν ή που έχουν περιοριστεί.
Λέτε να έχουμε κάτι ανάλογο και στην περίπτωση των δραχμολάγνων «επαναστατών» του Σύριζα, που μας κυβερνούν όντας ανεγκέφαλοι;
Who knows…

Strange Attractor

Δείτε το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου