28.8.15

Λαφαζάνης: Θα κρατικοποιήσουμε τα πάντα όλα…



Την άμεση κατάργηση όλων των ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται από το τρίτο Μνημόνιο ζήτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έπειτα από συνάντηση που είχε την Τρίτη με συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα.




Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και μίλησαν αντιπροσωπείες από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, την Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ…



Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να μπει τέλος στο κύμα των ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ιδιωτικοποιήσεων, που έχει δρομολογήσει το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
Η ριζική αντίθεση της Λαϊκής Ενότητας στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται δεν αφορά μόνο στις διάτρητες, διαπλεκόμενες και σκανδαλώδεις διαδικασίες που ακολουθούνται ούτε αποκλειστικά στο εξευτελιστικό, συχνά, τίμημα της εκποίησης.
Η δική μας αντίθεση αφορά αυτές καθ’ εαυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, δημόσιων φυσικών πόρων και δημόσιων υποδομών και ακινήτων, γιατί, ανεξαρτήτως διαδικασιών και τιμήματος, είναι επιζήμιες και αντιπαραγωγικές και σε τελευταία ανάλυση ενισχύουν ένα οικονομικό πρότυπο του πιο άγριου καπιταλισμού, ενώ μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία και προτεκτοράτο των πιο τυφλών ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων, εγχώριων και πολυεθνικών.
Από αυτή την σκοπιά, η Λαϊκή Ενότητα είναι αντίθετη και αγωνίζεται για να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, 14 περιφερειακών Αεροδρομίων, ΟΣΕ, πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού κλπ.
Η Λαϊκή Ενότητα δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά διεκδικεί, μαζί με την πλήρη δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια διαχείριση, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο αυτών των επιχειρήσεων και την εκ βάθρων ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση και αναπροσανατολισμό τους, πέρα από διαπλοκές και πελατειακές σχέσεις, με στόχο να λειτουργήσουν με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά, αποδοτικά, αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια και με μόνο γνώμονα το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον.
Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι θα αγωνιστεί, αξιοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα, για να επανέλθουν υπό πλήρη δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές, τα δημόσια φυσικά και κοινωνικά αγαθά και τα δημόσια ακίνητα που εκποίησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Και πρώτα απ’ όλα θα αγωνιστεί για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του λεγόμενου νέου Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, τα οποία στην ουσία αποτελούν μηχανισμούς ληστείας του δημόσιου πλούτου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου