18.8.15

Θα σου ξυρίσει ο Τσίπρας το μουστάκι, Μεϊμαράκη!



Πριν λίγους μήνες σάς είχαμε γράψει για τον μεγάλο, άρρητο διχασμό που σοβεί διαχρονικά εντός της ΝΔ. Από την μια πλευρά η παντός μεταπολιτευτικού καιρού καθεστωτική κάστα, η οποία ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη συμμετοχή της στην νομή της εξουσίας, για τα προνόμια και τις απολαβές που αυτή παρέχει.
Και από την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης και των ψηφοφόρων, που εμφορούνται από τις συντηρητικές αρχές οι οποίες υπερασπίζουν φλογερά την εθνική ύπαρξη, και τη συνέχεια της με πρόοδο που όμως διατηρεί και τις βασικές, πατροπαράδοτες αξίες της ελληνικής κοινωνίας. 



Η κάστα, προκειμένου να συμμετέχει στο παίγνιο εξουσίας, συμμαχεί ανίερα.
Η βάση δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει…



Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα είναι η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μεϊμαράκη να μην καταρρεύσει κοινοβουλευτικά ο Τσίπρας.
Τη στιγμή που έπρεπε να βρίσκεται "στα κάγκελα" για τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που έχουν προκαλέσει μέσα σε επτά μήνες οι μπολσεβίκοι. Τη στιγμή που έπρεπε να καταγγέλλει ακατάπαυστα την κυβερνητική επικινδυνότητά τους για τη χώρα.
Τη στιγμή που έπρεπε να υπερασπίζεται αυτούς που πλήττονται τα μάλα από την πολιτεία Τσίπρα, τους ψηφοφόρους της ΝΔ και τον ευρύτερο αστικό κόσμο. Οι οποίοι και είναι έξαλλοι με την άνευ όρων και προϋποθέσεων στήριξη του Τσίπρα.
Όταν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ, με προσωπικό του κείμενο ο πρώτος με επιστολή του προς την κ. Γεννηματά ο δεύτερος, κυριολεκτικά είχαν ξεγυμνώσει τις πολιτικές τακτικές του Τσίπρα καλώντας, το κόμμα τους πρωτίστως αλλά και σύσσωμη την αστική αντιπολίτευση να θέσουν σκληρούς όρους και προϋποθέσεις στον Τσίπρα πριν υπερψηφίσουν το Τρίτο Μνημόνιο που αυτός έφερε κατεπειγόντως στη Βουλή, ενώ διακήρυσσε σε κάθε τόνο ότι δεν αποδέχεται την αναδοχή του! Αλλά αποδέχεται τα 85 δις ευρώ για να συνεχίσει να πληρώνει την εκλογική του πελατεία, να ανοίγει την ΕΡΤ, να επαναπροσλαμβάνει ανεπρόκοπους.
Δεν γεννηθήκαμε χθες, ώστε να μην γνωρίζουμε ότι η ΝΔ είναι καραμανλική ιδιοκτησία. Και ο κ. Μεϊμαράκης εμφανώς φαίνεται να κινείται βάσει των υποδείξεων του ιδιοκτήτη. Το κείμενο με τις υπογραφές εξήντα βουλευτών, με το οποίο οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού μετατέθηκαν τον Μάρτιο του 2016, με αποτέλεσμα και ο κ. Μεϊμαράκης να λάβει αρχηγική νομιμοποίηση μέχρι μια, ακαθόριστη σήμερα, στιγμή στο μέλλον έδειξε ποιος κάνει κουμάντο. Και για το ποιες είναι οι προθέσεις του, ο κ. Αντώναρος με τη δήλωση του ότι "ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε ισχυρή απάντηση σε αυτούς που μιλούν για αποχή" αποσαφήνισε την εικόνα.
Μόνο που κ. Μεϊμαράκης δεν έδωσε καμία απάντηση, παρά εκδήλωσε διάθεση υποστήριξης ενός ολετήρα, ευρισκόμενος σε πλήρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα της βάσης της ΝΔ.
Όπως είχαμε γράψει, αυτό που ενδιαφέρει είναι η συνέχιση της πολιτικής ύπαρξης της ΝΔ, για να αναληφθεί εν καιρώ από κατάλληλα χέρια. Αυτό σημαίνει συνέχιση με κάθε μέσο του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, ακόμα και αν αυτό οδηγεί σήμερα τη χώρα στην διάλυση, οικονομικά με την καταστροφή της πραγματικής οικονομίας και κοινωνικά με την παράδοση στις ορδές των λαθρομεταναστών.
Έτσι, ο Τσίπρας, ασχέτως της πολιτικής απάτης που διέπραξε για να εκλεγεί, ως πυλώνας του καθεστώτος οφείλει να στηριχθεί.
Αυτή η απλή λογική βρίσκεται πίσω από τις επιλογές της σημερινής ΝΔ. Η οποία στα όρια της εθελοτυφλίας θεωρεί ότι όπου να 'ναι έρχεται η στιγμή που θα ξανακυβερνήσει.
Όταν η ΝΔ δεν κάνει τίποτα για να "πριονίσει" το πολιτικό κεφάλαιο του πρωθυπουργού.
Όταν ο Τσίπρας, αν δεν αναχαιτιστεί πολιτικά, "σβήνει" ανεπιστρεπτί την Ελλάδα που γνωρίζαμε.
Και όταν η υπερψήφιση του Τρίτου Μνημονίου από την ΝΔ, με την επικοινωνιακή δεινότητα της Αριστεράς θα της καταλογισθεί αύριο, όταν θα έρθουν τα δεινά για τους πολίτες από τα μέτρα, σαν πολιτική συνενοχή.
Βαγγέλη Μεϊμαράκη, "φοράς" μουστάκι επί δεκαετίες.
Λοιπόν, παντελονάτα πράγματα. Αφού ψηφίσατε άνευ όρων το Μνημόνιο Τσίπρα, αφού πήγατε στη Βουλή αντί να απέχετε και να τον αφήσετε να ψηφίσει τη συμφωνία με τις κοινοβουλευτικές του δυνάμεις ως όφειλε, αφού δώσατε και πάλι τη δυνατότητα στα αθύρματα της Πλατφόρμας να παίξουν τον "αντιστασιακό αγωνιστή", δεν είναι μόνο ότι στις οψέποτε εκλογές θα ψάχνετε τις ψήφους των παραδοσιακών νεοδημοκρατών, αλιεύοντας σε νεφελώδη "μεταρρυθμιστικά κέντρα". Είναι και το ότι, πολιτικά, σού έχει ξυρίσει ο Τσίπρας το μουστάκι.
Και σε περιγελάει κατάμουτρα, όπως η κοσμική Χρονοπούλου τον λαϊκό μπουζουξή Γεωργίτση.
Δεν μπορεί, πενήντα φορές έχει παιχτεί στην τηλεόραση, θα την έχεις δει την ταινία.

Προφήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου