7.8.15

Τσίπρας: Η τελευταία μαχαιριά στην πατρίδα…



Το τριήμερο… πάρτι στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις απώλειες μόνο στα τραπεζικά χαρτιά να ξεπερνούν το 63% δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
Ίσως δε αγγίζει τα όρια των σοβαρών ποινικών ευθυνών.



Και μην τολμήσει η κυβέρνηση να βγάλει από πάνω της τις ευθύνες και να τις ρίξει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή στην Τράπεζα της Ελλάδος...



 
Διότι μαθαίνουμε ότι τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για επικοινωνιακό μπαράζ δημοσιευμάτων που θα λένε ότι κάποιοι βιάστηκαν να ανοίξουν το Χρηματιστήριο, κι αυτοί οι κάποιοι είναι η διοίκηση του ΧΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η ΤτΕ.
Οι βολικοί δηλαδή που θα στοχοποιηθούν για ένα έγκλημα που βαρύνει μόνο την κυβέρνηση και ειδικά τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Οικονομικών.
Μετά από ένα μήνα που η αγορά παρέμενε κλειστή ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να ανοίξει γιατί αλλιώς η υποβάθμιση θα ήταν τέτοια που δεν θα σήκωνε κεφάλι ούτε σε 10 χρόνια.
Δυστυχώς με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων από Έλληνες επενδυτές, όμως, αυτό είναι αποτέλεσμα των capital controls στα οποία οδηγήθηκε η κυβέρνηση εξαιτίας της ανοησίας της και της εγκληματικής της πολιτικής.
Ο Τσίπρας ήξερε ότι με το δημοψήφισμα που επέλεξε θα έκλειναν οι τράπεζες. Γνώριζε ότι η τζάμπα μαγκιά θα πληρωνόταν πολύ ακριβά σε όλα τα επίπεδα.
Του έλεγαν όλοι να μην πάει σε ένα άθλιο παιχνίδι που σκοπό είχε να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα αδιέξοδο όχι. Του ζητούσαν όλοι οι νουνεχείς οικονομικοί παράγοντες να μην οδηγηθεί σε μια κίνηση που θα διέλυε την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις.
Κι όμως. Προτίμησε το μαγαζάκι του παρά την Ελλάδα, για να μην πούμε πλέον ότι ο αριστερός κ. Τσίπρας εξυπηρετεί κι άλλα συμφέροντα.
Για σκεφτείτε ποιοι επωφελούνται από τη διάλυση του χρηματιστηρίου και την απώλεια του 60% της αξίας των μετοχών;
Μήπως μ’ αυτήν την κατάσταση θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα για ανακεφαλαιοποίηση; Χρήματα που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσω ενός υψηλότερου δανείου με σκληρότερους όρους. Αλλά και με τον κίνδυνο ενός κουρέματος καταθέσεων να αυξάνεται εξαιτίας αυτού του μπάχαλου.
Κι από την άλλη όσο πιο φθηνές είναι οι μετοχές των τραπεζών και των λοιπών επιχειρήσεων τόσο καλύτερη και ευκολότερη λεία είναι για όσους θα τις αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Πέραν του ότι εκατομμύρια Έλληνες με έστω και λίγες μετοχές, έχασαν τα λεφτά τους, μήπως όλο αυτό με την τραπεζική αργία ήταν ένα στημένο κόλπο από διάφορους οικονομικούς παράγοντες και γεράκια που συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνουν εξευτελιστικές οι τιμές των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο και να κάνουν πάρτι αργότερα οι… λεφτάδες από το εξωτερικό ή οι Έλληνες που έβγαλαν τα δισ. σε ξένες τράπεζες;
Ας αφήσουν λοιπόν τα κόλπα και τις κατηγορίες κατά άλλων στην κυβέρνηση και ας ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη, αν έχουν. Είναι υπόλογοι για το χάος στο χρηματιστήριο, είναι ένοχοι για την καταστροφή της οικονομίας. Είναι εγκληματίες γιατί δίνουν φθηνά χαρτιά ή για να ακριβολογούμε, «χαρτοπετσέτες» - μετοχές τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων.
Και να θυμηθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με τράπεζες που μέχρι πριν έξι μήνες είχαν αρχίσει να πηγαίνουν πολύ καλά, είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως, είχαν ξεκινήσει να χορηγούν δάνεια.
Τώρα είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο λόγω της φυγής καταθέσεων, της άρσης της εμπιστοσύνης στην ελληνική τραπεζική πίστη και τελικά της απαξίωσής τους στο χρηματιστήριο.
Όσοι άθελά τους ή σκοπίμως έπαιξαν αυτό το παιχνίδι, αφού πρώτα έβγαλαν λεφτά από τα παιχνίδια με το ΧΑ ή με τα ομόλογα ή με το ευρώ, θα αποκαλυφθούν σύντομα και θα πληρώσουν για το μεγαλύτερο έγκλημα των τελευταίων ετών. Μεγαλύτερο και από το σκάνδαλο του ΧΑ την περίοδο 1999-2000. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου