25.8.15

Εκβιασμοί και συνεχή ψεύδη…



Η απόλυτη διγλωσσία. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας, μέσω διαρροών, φερόταν να έχει τοποθετηθεί υπέρ ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών ακόμη και αν έχει 151 βουλευτές την επομένη των εκλογών, ο έξ απορρήτων του κ. Παππάς έθετε σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα εκβιαστικά διλήμματα. Αποκλείοντας μετεκλογικές συνεργασίες.




Επί της ουσίας δηλαδή ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα και πρωτοπαλίκαρο των "προεδρικών" έθετε το δίλημμα "αυτοδυναμία ή χάος". Καθώς τόνιζε ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική συνεργασία με Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι ή ΠΑΣΟΚ. Αφήνοντας δηλαδή ως επιθυμητό κυβερνητικό εταίρο μόνο τους ΑΝΕΛ.
Μία και μάλλον δεν προτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τα βρει μετεκλογικά με Λαφαζάνη, ΚΚΕ η Χρυσή Αυγή.
Μόνο που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα εισέλθει το κόμμα του κ. Καμμένου στη Βουλή...



Για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας και οι άνθρωποι του κοροϊδεύουν. Γιατί δεν μπορεί. Ή ο κ. Τσίπρας ψεύδεται ή ο κ. Παππάς. Επειδή όμως πιθανότατα θα ακούσουμε πολλά ως προς την μετεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως η διγλωσσία θα αποτελέσει και πάλι το αγαπημένο σπορ της πρώην κυβέρνησης με στόχο την παραπλάνηση του εκλογικού σώματος.
Άλλωστε το παιχνίδι αυτό το είδαμε κατ' επανάληψη κατα τη διάρκεια της υποτιθέμενης σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Και είδαμε πού κατέληξε. Στην χειρότερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα.
Από την πρώτη πάντως στιγμή έχει γίνει ξεκάθαρη η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο. Καμία ουσία, κανένα ζήτημα στην ατζέντα, ούτε η υγεία, ούτε η παιδεία, ούτε καν το μεταναστευτικό, ούτε τίποτε από αυτά που σχετίζονται με την κυβερνησιμότητα.
Θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί στην πλάνη περί μη υιοθέτησης του Μνημονίου ωσάν να μην το είχε υπογράψει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι θα το επαναδιαπραγματευτεί!
Ενώ από την άλλη πλευρά θα επικεντρώσει τις επιθέσεις του στο κόμμα του. κ. Λαφαζάνη, από τον οποίο άλλωστε κινδυνεύει να υποστεί τις μεγαλύτερες διαρροές. Και εκεί θα παιχτεί από την πλευρά του απερχόμενου πρωθυπουργού το απόλυτο θέατρο παραλόγου, καθώς θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως θεματοφύλακας της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Ήμαρτον!
Σε μία προσπάθεια να απλωθεί ως πολιτική πετρελαιοκηλίδα σε όλο σχεδόν το φάσμα του κοινοβουλευτικού τόξου!
Μήπως λοιπόν είναι ώρα εκείνοι που πραγματικά πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και όχι επειδή αυτή τους βολεύει για να γαντζωθούν στην εξουσία, να αναλογιστούν το βάρος της δικής τους πλέον ευθύνης.
Και να διερευνήσουν μήπως πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βάλουν τέλος στην εξουσία ενός πολιτικού υβριδίου - χαμαιλέοντα, που η μόνη επιδίωξή του είναι η πάση θυσία διατήρηση της εξουσίας.

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου