11.8.15

Καραδεξιά ή Αριστερά!



Αυτοπροσδιορίζομαι, λοιπόν. Ως αριστερός.
Με όλα τα συνώνυμα και τα παρελκόμενα. Δηλαδή αντιμνημονιακός.
Δηλαδή προοδευτικός. Δηλαδή ανιδιοτελής.
Και όλα αυτά μαζί με άλλα -όπως επαναστάτης και ριζοσπάστης- καταλήγουν να με πλασάρουν ως «φιλολαϊκό»



Προσέξτε τώρα το μπέρδεμα. Αντιμνημονιακός και μάλιστα φανατικός είναι ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος ο γνωστός. Αντιμνημονιακός και ο Πάνος Καμμένος ο κυβερνητικός. Ομως ουδείς εξ αυτών είναι αριστερός.
Ομως παρ’ όλα αυτά ο Μιχαλολιάκος χειροκροτεί και επαινεί την αταλάντευτη αντιμνημονιακή στάση τόσο του Λαφαζάνη όσο και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Και ο δεξιός Καμμένος συμμετέχει με δικούς του υπουργούς στο κυβερνητικό σχήμα των αριστερών. Μύλος!


Πάμε παρακάτω. Ο δεξιός, και μάλιστα νεοφιλελεύθερης γραμμής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι υπουργός Οικονομικών μιας επίσης δεξιάς κυβέρνησης, γερμανικής. Εντάξει; Κι όμως. Αυτή η δεξιά κυβέρνηση έχει φροντίσει να διατηρήσει πανίσχυρο το κοινωνικό δίχτυ προστασίας των εργαζομένων και φτωχών Γερμανών.
Οποιος διαφωνεί, ας σπεύσει να ενημερωθεί!
Και το ερώτημα απλό. Ποιος, εκ του αποτελέσματος, είναι φιλολαϊκός; Ο Σόιμπλε ο δεξιός ή ο Τσίπρας ο αριστερός;
Παράλογο; Καθόλου!
Αφήστε τις ταμπέλες και καρφωθείτε στην πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια των έξι μηνών κυβερνητικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία πορεύεται στο 30%, τα λουκέτα των μικρομεσαίων έχουν αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, τα νοσοκομεία ξεχαρβαλώνονται περισσότερο και από την εποχή του Γεωργιάδη και τα σχολεία που πρόκειται να ανοίξουν θα μοιάζουν με βομβαρδισμένα πεδία πολέμου!
Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας αριστερής, προοδευτικής πολιτικής, τότε χίλιες φορές Αντώνης Σαμαράς και ξερό ψωμί. Πάμε παρακάτω...
Την ίδια αυτή περίοδο των κυβερνητικών στελεχών του αριστερού Τσίπρα, τα περιουσιακά στοιχεία, ιδιωτικά και κρατικά, απομειώνονται δραματικά. Δηλαδή η αξία της χώρας με ό,τι έχει αυτή ως περιουσιακά στοιχεία πίπτει με ταχύτατους ρυθμούς. Οι μετοχές των τραπεζών κατρακυλάνε στα τάρταρα, το ίδιο και οι αξίες οικοπέδων και σπιτιών.
Μ’ έναν λόγο και με τον ρυθμό αυτής της πτώσης, σε λίγο η χώρα θα κοστίζει μερικά φραγκοδίφραγκα!
Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας αριστερής, προοδευτικής πολιτικής, τότε χίλιες φορές ο διαπλεκόμενος Αντώνης Σαμαράς!
Πάμε ακόμα πιο κάτω. Ο τάχα μου φιλολαϊκός και αριστερός Γιάνης Βαρουφάκης εκτίθεται δημοσίως σε στενές επαφές με τον ultra δεξιό, σκοτεινό και υπερσυντηρητικό Νόρμαν Λάμοντ. Που είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών του Τζον Μέιτζορ, επιγόνου της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Την ίδια στιγμή ο Πάνος Λαφαζάνης με την Αριστερή του Πλατφόρμα ευαγγελίζεται την επιστροφή στη δραχμή. Που, αν συμβεί, τότε οι λομπίστες της δραχμής, τα λαμόγια και οι καρχαρίες των χρηματοπιστωτικών κύκλων θα εφορμήσουν και με ένα εκατομμύριο euros, που λέει ο λόγος, θα αγοράσουν τη μισή Πατριάρχου Ιωακείμ!
Αν όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας αριστερής και προοδευτικής πολιτικής, τότε χίλιες φορές Σαμαράς, Βενιζέλος και ξερό ψωμί!
Για να καταλάβεις, λοιπόν. Σε ποια χώρα θα ήθελες εσύ, ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, να ήσουν πολίτης προστατευμένος από πάσα νόσο; Στη Γερμανία του δεξιού και χολερικού Σόιμπλε ή στην Ψωροκώσταινα του Ερνέστο Τσίπρα;
Το αποτέλεσμα, όχι τα λόγια, κουφιοκεφαλάκη μου.
Που σημαίνει, είτε αριστερός είτε δεξιός. Χωρίς παραγωγή, χωρίς πλούτο και χωρίς ανελέητη καταδίωξη της φοροδιαφυγής ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος ακόμα πλουσιότερος!
Που πάει να πει ότι ακόμα και σήμερα ισχύει αυτό που έλεγε ο μακαρίτης και σοφός Γιάννης Τσαρούχης. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.
Πετάει ο γάιδαρος; Αφού το λέει ο Αλέξης, πετάει!

Δημήτρης Δανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου