6.9.15

Μεταξύ τυφλών ο μονόφθαλμος…



Το μεγάλο ατού του Σύριζα, το όπλο με το οποίο κατάφερε από περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας να γίνει κυβέρνηση μέσα σε ελάχιστο χρόνο, δεν είναι μόνο το ότι εκμεταλλεύτηκε συγκυριακά και συνθηματικά την κρίση, αλλά το γεγονός ότι με την γενικόλογη παπαρολογία του κατάφερε να πείσει ψηφοφόρους από όλες τις ιδεολογικές προελεύσεις.




Εκτός από τις ετερόκλητες συνιστώσες του, που καλύπτουν κάθε κομμάτι του αριστερού πολιτικού φάσματος, οι προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη και των κολλητών του στη τρέλα, τα είχαν όλα… ακόμη και εξαγγελίες ικανές να προσελκύσουν δεξιούς!


Έτσι είδαμε «νοικοκυραίους» να ψηφίζουν Σύριζα για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ…
Ιδιωτικούς υπαλλήλους για να πάρουν αυξήσεις και βασικό μισθό 751 ευρώ…
Εκπαιδευτικούς  και δημοσίους υπαλλήλους για να πάρουν κι αυτοί αυξήσεις και να γίνουν προσλήψεις αντί για απολύσεις… αλλά και για να γλιτώσουν τις αξιολογήσεις…
Επιχειρηματίες για να καταργηθούν οι φόροι(!)…
Ανθρωπιστές για να μπει μια «ανθρώπινη» τάξη στο μεταναστευτικό…
Μπαχαλάκηδες για να αφοπλιστεί η αστυνομία…
ΑγαναΧτιστές για να εξαφανιστούν τα διόδια…
Μπατακτσήδες και λαμόγια για να σβηστούν τα χρέη τους…
Δραχμολάγνους για να πάμε περήφανοι στη δραχμή…
Μεσαιοχωρίτες διότι ο Αλέξης θα έκανε την κωλοτούμπα (στυλ Ανδρέα) και άρα θα είχαμε ένα πιο ήπιο μνημόνιο…
Μαυραγορίτες για να πεινάμε εμείς και να πλουτίζουν αυτοί…
Κυράτσες σε κλιμακτήριο που είχαν γοητευτεί από τον σέξι Δρα Μπαρουφάκη…
Κρατιστές που πίστευαν στην κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων (μέχρι και το άνοιγμα ξανά μανά της Ολυμπιακής, είχε υποσχεθεί ο Αλέξης, να μη τα ξεχνάμε αυτά)…
Και πάει λέγοντας…
Εν ολίγοις, τα φληναφήματα του Σύριζα ήταν άπειρα και κάλυπταν τον κάθε πικραμένο, μέχρι που έγινε κυβέρνηση, μπήκε το αγγούρι στον κώλο, και όλοι ανεξαιρέτως (πλην των κλινικά διαπιστωμένων φρενοβλαβών) διαπιστώσαμε τι εστί Πρώτη Φορά Αριστερά, ή αλλιώς το πόσο γυμνός ήταν ο … βασιλιάς.
Βλέπω π.χ. ψηφοφόρους του Σύριζα να δυσανασχετούν με τις δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που κατέκλυσαν τα νησιά μας και όχι μόνο.
Μα καλά τι περιμένατε ρε παλικάρια όταν ψηφίζατε την Τασία και την ΑΝΑΣΑ της; Ειδικά εσείς στο «κόκκινο νησί», την Λέσβο, που κινδυνεύει πλέον να ανακηρυχτεί Χαλιφάτο;
Βλέπω άλλους να δυσαρεστούνται με την παγκόσμια χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ… μα καλά, εσείς δεν ψηφίσατε τη διεθνίστρια Γαϊτάνη, τον αναρχικό Διαμαντόπουλο, και τα άλλα παιδιά;
Και τέλος βλέπω αγρότες να σοκάρονται που ο Σύριζα δέχτηκε ένα μνημόνιο, οι όροι του οποίου τους γονατίζουν φορολογικά…
Μα ρε σεις, αριστερή κυβέρνηση και να στηρίζει ιδιώτες αγρότες (που κατά τον Μαρξ και τον Λένιν είναι ότι πιο συντηρητικό) που την είδατε; Επειδή προεκλογικά ανέβαινε ο Στρατούλης πάνω στα τραχτέρια  για να σας δουλέψει;
Άντε και δεν ξέρατε… γιατί δεν ρωτούσατε;
Εν ολίγοις, όλοι ανεξαιρέτως οι ψηφοφόροι και υποστηρικτές του Σύριζα πέφτουν από τα σύννεφα διότι άλλο περίμεναν και άλλο τους βγήκε.
Χωρίς όμως ο Σύριζα να είναι ανακόλουθος (άσχετα αν έκανε την κωλοτούμπα στο μνημόνιο) αφού για κάθε απογοητευμένο οπαδό του, έχει έναν άλλο που ικανοποιήθηκε. Και που συνήθως είναι από εκείνους που τον στήριζαν και όταν ήταν στο 3%... άρα πούρος αριστερός.
Γι αυτό και ο Αλέξης δείχνει αμετανόητος. Δεν έχει ενοχές. Όλους τους κάλυψε… και γι αυτό κοιμάται ήσυχος τα βράδια.
Γι αυτό και όπως βλέπω σήμερα στο Πρώτο Θέμα, υπάρχουν φωτογραφίες του να κάνει βόλτες με κρις κράφτ επιχειρηματία, και να παίζει ανέμελος επιτραπέζιο  ποδοσφαιράκι δίπλα στην πισίνα (του επιχειρηματία), τις μέρες που η Ελλάδα κινδύνευε να γκρεμοτσακιστεί, και που κανένας μας δεν ήξερε τι μας ξημερώνει την επομένη.
Ο Αλέξης όμως εκεί… χαρούμενος… σαν να μη τρέχει τίποτα.


Τέλος πάντων… η σύγχυση όμως που επικρατεί στα κρανία των ανυποψίαστων συριζαίων ψηφοφόρων, που άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν, αποτυπώνεται χαρακτηριστικά σε μια συζήτηση που είχα πρόσφατα με συνάδελφό μου συριζαία, πρώην Πασόκ, η οποία πανηγύριζε που ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία πήγε στο 24%.
«Να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι»… έλεγε εκστασιασμένη.
Όταν την ρώτησα αν με θεωρεί πλούσιο, αφού τον ίδιο μισθό έχουμε, χώρια του ότι εγώ πληρώνω νοίκι ενώ αυτή έχει δικό της σπίτι, απόρησε γιατί ρωτάω… και όταν της είπα ότι στέλνω τον γιο μου σε ιδιωτικό μπας και δεν γίνει στούρνος σαν κι αυτήν, απόρησε διπλά, αντιλαμβανόμενη την βλακεία που την έδερνε.
Και το κερασάκι στη τούρτα; Δεν είχε καταλάβει ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα ισχύει και στα φροντιστήρια, στα οποία στέλνει τα δυο της παιδιά, και  που όταν της το εξήγησα σοκαρίστηκε!
Τόση εγκεφαλική βλάβη… ναι, αλλά και αυτή ψήφισε την ΕΛΠΙΔΑ.
Όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι, που ανάθεμά με αν γνώριζαν ότι ψηφίζοντας Αλέξη ψηφίζουν τροτσκιστές, αρχειομαρξιστές, μαοϊκούς, λικβινταριστές, την συνιστώσα ΡΟΖΑ, το ΔΗΚΚΙ του Πάντζα, και όλα αυτά τα φρούτα που συναπαρτίζουν τον συρφετό του Σύριζα.
Το γενικό συμπέρασμα όλων αυτών των δεινών που ζήσαμε επτά μήνες τώρα;
Να φύγει το γρηγορότερο αυτό το συνονθύλευμα καραγκιόζηδων που κάναμε κυβέρνηση μπας και περισώσουμε κάτι.
Μπας και σε μερικά τέρμινα ξαναδούμε φως στην άκρη του τούνελ.
Κι αν αυτό προϋποθέτει να ψηφίσουμε την ΝΔ του ντερμπεντέρη (ντορικού) Βαγγέλη, με  όλα τα βαρίδια και τα φαντάσματα του παρελθόντος που επαναφέρει στο προσκήνιο, τότε ντέφι να γίνει. Αρκεί να γλιτώσουμε από τους συγκαμένους, και τους τρελαμένους, που μας πήγαν 50 χρόνια πίσω.
Προσωπικά λοιπόν, θα δαγκώσω τα τέτοια μου και θα το ρίξω στη ΝΔ, έστω με μισή καρδιά, έστω και αν επιβραβεύω τον Βουλγαράκη, τον Ρουσόπουλο, τον επίτιμο, και λοιπούς σαμποτέρ, αφού δυστυχώς αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μόνη μας ελπίδα για να εξαφανιστούν οι απαράδεκτοι αυτοί τσιρκολάνοι από την εξουσία.
Κι ας διαφωνεί ο Αυτιάς, και ο Κουρής.
Μετά βλέπουμε…

Strange Attractor

ΥΓ- Προς επίρρωση των παραπάνω, ήρθε σήμερα ο Αλέξης και δήλωσε: "Δεν βρήκα ούτε έναν πολίτη να μου πει Αλέξη μας υποσχέθηκες αυτό, αλλά δεν το έκανες"!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. διαπίστωση - αν η ΝΔ ήταν ένα κόμμα χωρίς τα άτομα που αναφέρεις δεν θα είχαμε ντέρμπι στις εκλογές. με όσα έγιναν η ΝΔ έπρεπε να χτυπά το 45%...
    για να γίνω κακός, η Θάνου και ο Χριστοδουλάκης με εμπνέουν πολύ περισσότερο από το Βάγγο, τον Αλέξη, το Δραγασάκη και το Σταικούρα. Αυτοί κυβερνάνε και είναι σοβαροί άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή