17.9.15

Μείζον ηθικό ζήτημα η παραμονή Φλαμπουράρη στα ψηφοδέλτια…



Να που πέφτουν σωρηδόν οι μάσκες για την αριστερή διακυβέρνηση Τσίπρα. Και καθίσταται πλέον ξεκάθαρο ότι η παρέα του Μαξίμου ήθελε την εξουσία για να κάνει δουλίτσες.
Για να βάλουν το δάχτυλο στην γαβάθα με το μέλι, αδιαφορώντας για τα δεινά του λαού τον οποίο κορόιδευαν επί επτά μήνες παριστάνοντας τους μαχητές του δικαίου.



Η περίπτωση Φλαμπουράρη γκρεμίζει σαν χάρτινο πύργο την περίφημη "ηθική της αριστεράς" την οποία επικαλούνταν για να διαχωρίσουν τη θέση και τη στάση τους από την διαφθορά και την διαπλοκή για τις οποίες κατηγορούσαν και κατηγορούν τα κόμματα που έχουν ασκήσει εξουσία στη χώρα.
Αλλά για ποια αριστερή ηθική να μιλήσουν, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλώνιζε το καλοκαίρι τις θάλασσες με κότερα όταν δεν έκανε τις βουτιές του στην πισίνα της πολυτελούς βίλας εφοπλιστή.



Ο δε μέντορας και κυριότερος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και διακεκριμένο στέλεχος και κορυφαίος υπουργός φέρεται να λειτούργησε ως κοινός νταραβεριτζής εργολάβος την ώρα που παρίστανε τον εξυγιαντή. Εξαπατώντας τους πολίτες με απίστευτο θράσος περί δήθεν απεμπλοκής του από την εταιρεία στην οποία είναι βασικός μέτοχος όταν υπουργοποιήθηκε. Και την ίδια στιγμή η τεχνική εταιρεία του στην οποία εξακολουθούσε αν και υπουργός να είναι μέτοχος, έπαιρνε με πρωτοφανείς διαδικασίες - εξπρές την έγκριση για την πληρωμή των 3,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου!
Σε κάθε περίπτωση τίθεται, αν μη τι άλλο, μείζον ηθικό ζήτημα για τον κ. Τσίπρα σε σχέση με την συμμετοχή του κ. Φλαμπουράρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν του ασυμβίβαστου και των ευθυνών που εγείρει η διατήρηση εταιρείας ενώ ήταν υπουργός.
Και αν ο πρώην πρωθυπουργός δεν δείξει αντανακλαστικά αποσύροντας τον κ. Φλαμπουράρη, τότε ηθικά καθίσταται συνυπεύθυνος για τις πράξεις του μέντορά του. Η κάλυψη σημαίνει ευθύνη. Τυχόν απραξία του κ. Τσίπρα θα δώσει τροφή και για ευρύτερους συνειρμούς με δεδομένο ότι και ο ίδιος προέρχεται όπως και ο κ. Φλαμπουράρης από τον κατασκευαστικό χώρο.
Και επειδή ενδεχομένως θα βρεθούν ορισμένοι που θα υποστηρίξουν ότι συγκριτικά με άλλες κυβερνήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βαρύνεται από τόσο μεγάλα σκάνδαλα, η απάντηση είναι ότι απλά δεν... πρόλαβε. Αντίθετα, δεν έχει ξαναϋπάρξει προηγούμενο με κυβέρνηση που να διέπραξε τόσα πολιτικά εγκλήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι άνθρωποι τρελάθηκαν όταν βρέθηκαν στην εξουσία και έκαναν πράξη όλες τις καταπιεσμένες ιδεοληψίες και όλα τα συμπλέγματα χρόνων.
Και μαζί άρχισαν και τις δουλίτσες...

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου

ΥΓ: Αλήθεια γιατί δεν μας λένε γιατί κατάργησαν την  υποχρέωση αναγραφής ποσών για δράσεις του δημοσίου στην Διαύγεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου