5.9.15

Oι επαγγελματίες “αριστεροί” και οι “ κακοί” δεξιοί…



Στην Ελλάδα, ακριβώς όπως ζει και βασιλεύει το τελευταίο κράτος σοβιετικού τύπου, έτσι ζει και βασιλεύει ο μύθος περί “δεξιών” και “αριστερών”.
Πιο καπάτσοι οι δεύτεροι απολαμβάνουν μια σειρά απο πλεονεκτήματα.
Αν είσαι “αριστερός”, μπορείς να ανοίγεις τις πόρτες μια – μια. 



Ότι κι αν λες, έχεις ασυλία, διότι είσαι προοδευτικός, ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τους φτωχούς και όχι για το κεφάλαιο.
Αντίθετα, η λέξη “δεξιός” είναι  τόσο βαριά,  ώστε για να αποτιναχθούν τα βαρίδια  θα χρειαστεί μια εικοσαετία ακόμη.
Ως “δεξιός” άλλωστε κινδυνεύεις και απο τους θρασύδειλους που καίνε τα πάντα ζητώντας μεροκάματο απο τα  μαγαζιά.
( σ.σ υποθέτουμε ότι οι φωτιές σταμάτησαν διότι πέφτει το μεροκάματο ).



Ασυλία έχεις, ως αριστερός, και στις πράξεις. Μπορείς να κλείσεις τις τράπεζες, να τις οδηγήσεις σε κεφαλαικούς ελέγχους και στην συνέχεια να κατηγορείς την ΕΚΤ, τον Ντράγκι, τους σκοτεινούς κερδοσκόπους που δεν σου έδιναν τα λεφτά.
Όλα αυτά απο τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη – ο οποίος μέσα σε ένα βράδυ με τα ΑΦΜ θα έστηνε την πρώτη χώρα που θα χρησιμοποιούσε το παράλληλο νόμισμα ( ψηφιακό  Bitcoin ). Αλλά και ο προϊστάμενος του, ως “αριστερός” πρωθυπουργός,  τυγχάνει ασυλίας διότι ενδιαφέρεται – ακόμη -  για τους πολλούς και όχι την διαπλοκή.
Ξέχασε που ταξίδεψε, τι υπερασπίστηκε .
Επι της ουσίας, όμως. Ποιός ήταν ο “αριστερός” ; 
Αυτός που άφηνε με τις πράξεις του, να μεταφέρουν τα χρήματα στο εξωτερικό. Διότι όταν δεν υπογράφεις επι μήνες την συμφωνία δεν δουλεύεις για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, αλλά γι'  αυτόν που θέλει να διώξει τα λεφτά του  απο το άδειο “ πιάτο” της Ελλάδος.
Όταν υπογράφεις τις 100 δόσεις για να πληρώσουν οι μεγάλοι όμιλοι, μόνο τους φτωχούς δεν έχεις στο μυαλό σου.
Ως επαγγελματίας “αριστερός”, επίσης,  θέλεις τους χειροκροτητές στην ΕΡΤ, τα σύμβολα  τις καθαρίστριες, τους συμβασιούχους- κοροϊδα της βουλής και φυσικά τους φηφοφόρους τύπου ΔΕΗ.
Ο  μύθος, όμως, του “αριστερού” παραμυθιού κατέρρευσε.
Οι συνταξιούχοι είδαν πάλι τις συντάξεις “κομμένες”, οι επιχειρηματίες προχωρούν με ένα “ πόδι” και όσοι καταλαβαίνουν 1-2 βασικά πράγματα βλέπουν ότι,  δεν μπορούν να πληρώνουν συνεχώς φόρους και  παίρνουν το αεροπλάνο για άλλα μέρη.
Οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν έτσι, οι κακοί δεξιοί πρέπει να δώσουν τα χέρια με τους “αριστερούς” για να κάνουμε τα 86 δισ. 76 ή και 66 δισ ευρώ – μέσω των αυξήσεων των “κακών” τραπεζών που ήθελε να καταλάβει ο Στρατούλης.

Δημήτρης Παφίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου