26.9.15

Βουλευτές και υπουργοί που «κάηκαν» από το Twitter…



Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που μπορεί μεν να εκφράστηκαν ελεύθερα και μάλλον πιο ελεύθερα από ό,τι θα έπρεπε στα και το «πλήρωσαν ακριβά».




Αν και πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η… παραίτηση υπουργού μέσα σε 12 ώρες από την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, αρκετοί είναι οι βουλευτές που κατά καιρούς αναγκάστηκαν να είτε να κλείσουν τους λογαριασμούς στο Twitter ή να αποχωρήσουν από την θέση τους...


Ο σάλος που προκλήθηκε από παρελθόν του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στο… Twitter με ρατσιστικές αναρτήσεις (πλέον τέως υφυπουργός Μεταφορών) προκάλεσε αρχικά ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ωστόσο στη συνέχεια οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες και ο κ. Καμμένος παραιτήθηκε.
Αντίστοιχη σχεδόν περίπτωση, ήταν και ο υπεύθυνος Υγείας του Ποταμιού. Στις 31 Ιανουαρίουυ και περίπου 24 ώρες μετά την ανάρτησή του στα social media όπου έγραφε «Γερούν γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά!!» αναφερόμενος στο περιστατικό με τον τότε έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τον σάλο που ακολούθησε στο διαδίκτυο, ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, τομεάρχης υγείας του Ποταμιού, υπέβαλε την παραίτησή του.
Πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα κατά την υπουργοποίησή του, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης αποφάσισε να κλείσειτον λογαριασμό του στο Twitter, μετά τα επικριτικά σχόλια που έχουν γίνει για παλαιότερα tweets του. Για παράδειγμα είχε γράψει:



Τον περασμένο Φεβρουάριο, «φωτιά» πήρε  το Twitter, από σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού, Νίκου Ορφανού.
Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού είχε γράψει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό απευθυνόμενος στα «troll» του Twitter: «Τρόλια μ” ακούτε; σε λίγες μέρες θα πλερωνόσαστε σε δραχμές! Ου να μου χαθείτε! χαχα». Και έπειτα από αυτό το «τιτίβισμα» ο Νίκος Ορφανός απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter.
Λίγο παλαιότερα, το καλοκαίρι του 2014 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος είχε προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν απευθύνθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου μέσω Τwitter. 
«Από την Ευρώπη των εθνών-κρατών,στην Ευρώπη των… π@@@ιών!!! Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του», είχε αναφέρει στο Twitter. Τελικά ο κ. Νικολόπουλος έστειλε επειστολή στον κ. Μπετέλ ζητώντας «Συγγνώμη για το «που…», αλλά δεν είμαι ακραίος».

Αναστασία Γαλάνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου