2.10.15

Και οι δελφίνοι θέλουν τους επικοινωνιολόγους τους…



Αλλο πάλι και τούτο. Επικοινωνιολόγους άρχισαν να προσλαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ. Δεν κοιτάζουν ορισμένοι από αυτούς το πρόβλημά τους ότι δεν μπορούν καν να συγκεντρώσουν τις 50 υπογραφές που απαιτεί ο κανονισμός, θέλουν και επικοινωνιακή πολιτική.



Μαθαίνω για παράδειγμα ότι ο επικοινωνιολόγος Γρ. Τσιρογιάννης άρχισε να συνεργάζεται ατύπως με τον Απ. Τζιτζικώστα.


Τώρα, θα πείτε, τι είδους συμβουλές δίνει σε έναν υποψήφιο αρχηγό έπειτα από τη βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα του; Συμβουλές αμερικανικού επικοινωνιακού τύπου! Δηλαδή, κάνε τα ελαττώματά σου προτερήματα!
Με δυο λόγια, ειδικά για τον κ. Τζιτζικώστα, μου λένε ότι τον συμβούλευσαν πως τον συμφέρει να τον κατηγορούν ότι δεν είναι βουλευτής, ότι δεν άκουσε ούτε τον Σαμαρά (για περιφερειάρχης), ούτε τον Κ. Καραμανλή (για να μη θέσει υποψηφιότητα), ότι προέρχεται από οικογένεια πολιτικών, ότι είναι αντισυστημικός και πολλά άλλα.
Τα μόνα που λείπουν από αυτόν τον παράξενο εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα είναι τα σημαιάκια, οι κονκάρδες και τα... σποτ στην τηλεόραση.
Ο Ευ. Μεϊμαράκης δεν προσέλαβε κανέναν. Διαθέτει... μόνιμο εθελοντή επικοινωνιολόγο, τον Ν. Καραχάλιο, ο οποίος και του έτρεξε την προεκλογική εκστρατεία των πρόσφατων εκλογών: «Είμαι το ιππικό που κατέφθασε να σώσει την κατάσταση» δήλωνε ο κ. Καραχάλιος επιστρέφοντας στο επιτελείο του Ευ. Μεϊμαράκη.
Υπάρχει βεβαίως και η επικοινωνιολόγος Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία, θα πείτε, είναι φυσιολογικό να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον θείο της υποψήφιο Κυρ. Μητσοτάκη.
Δεν γνωρίζω αν έγινε κάποια συμφωνία. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι τα επιτελεία των άλλων υποψηφίων κατηγορούν την Αλεξία ότι ήταν υπεύθυνη για τα «βαρετά» προεκλογικά σποτάκια της ΝΔ.
Οι επικοινωνιολόγοι πάντως που άρχισαν και πάλι να συνεργάζονται με «γαλάζιους» υποψηφίους έδωσαν και τις πρώτες συμβουλές. Για παράδειγμα, συμβούλευσαν τους υποψηφίους να μην προτρέπουν βουλευτές να υπογράψουν την υποψηφιότητά τους, για να μη διασπαστεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ετσι από την Τρίτη το βράδυ ο Ευ. Μεϊμαράκης άρχισε τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές με τη φράση «ξεκινάμε», πλην όμως δεν ζήτησε από κανέναν βουλευτή να υπογράψει.
Αντιθέτως, μαθαίνω ότι τουλάχιστον δύο βουλευτές φέρονται πως έχουν υπογράψει ή είναι έτοιμοι να υπογράψουν την υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα. Λέγεται ότι ήταν πρόθυμοι να υπογράψουν η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (η οποία ως τώρα ήταν με τον Μάκη Βορίδη αλλά άλλαξε στρατόπεδο) και ο Νότης Μηταράκης, πλην όμως τελικά δεν υπέγραψαν.
Κακλαμάνης: ο παλιός είναι αλλιώς
Αν συναντήσετε τούτες τις ημέρες τον Νικήτα Κακλαμάνη, μην εκπλαγείτε για τον... καημό που έχει: «Οι παλιοί ήταν αλλιώς. Την ηγεσία της ΝΔ παλαιότερα τη διεκδικούσαν τα ιερά τέρατα της πολιτικής. Ενας Αβέρωφ, ένας Ράλλης, ένας Μπούτος. Σήμερα δείτε ποιοι τη διεκδικούν και κάντε τις συγκρίσεις σας» λέει στους συνομιλητές του.
Βεβαίως δεν το κρύβει ότι τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Ευ. Μεϊμαράκη, αλλά επιμένει ότι η ποιότητα των παλιών δελφίνων ήταν διαφορετική από τη σημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου