30.10.15

Τι ζούμε Θεέ μου!



Ήταν μια συγκλονιστική εβδομάδα από κάθε άποψη, αφού τα είχε όλα.
Παρελάσεις σέξι μαθητριών, ανδροπρεπών κομάντο, δημάρχων ντυμένων τσολιάδες, και μπόλικες πολιτικές εξελίξεις, με έμφαση στα φορολογικά. Εκεί δηλαδή που η κυβέρνηση της Ελπίδας αποδεικνύεται ικανότατη.
Διότι άσχετα αν το 36% των ψηφισάντων την επέλεξε για να μειώσει ή και να καταργήσει τους φόρους και τα χαράτσια, η κυβέρνηση του Αλέξη πιστή στις αριστερές της καταβολές και στην σοσιαλιστική (σχεδόν κομουνιστική) ιδεολογία της, το μόνο που ξέρει είναι πώς να εφευρίσκει νέους φόρους.

 
Όπα η επανάσταση!
 
Και για όσους δεν γνωρίζουν (δεν είναι υποχρεωμένοι άλλωστε) να τους θυμίσω ότι αυτό σημαίνει σοσιαλισμός. Κρατικές παροχές, μπόλικο δημόσιο, αλλά με αντάλλαγμα φόρους και πάλι φόρους. Έτσι χτίστηκε η σοσιαλδημοκρατία, έτσι πρόκοψε η Σκανδιναβία…


Σε εμάς βέβαια, η ανήσυχη και επαναστατική μας φύση θέλει μεν μπόλικο κράτος, αλλά χωρίς να πληρώνει κανείς φόρους. Περίεργο; Και όμως έτσι είναι.
Ας θυμηθούμε τους περήφανους συμπατριώτες μας τότε που έδιωξαν τους Οθωμανούς,  και ο Καποδίστριας προσπάθησε να στήσει κράτος… Με αποτέλεσμα να ωρύονται οι κοτζαμπάσηδες (και όχι μόνο) λέγοντας: «Μα γι αυτό εκάμαμεν την επανάσταση; Γι αυτό εδιώξαμεν τον Τούρκον; Για να πλερώνουμε πάλι χαράτσια»; Έλα μου ντε…
Και που θα βρεθούν τα χρήματα ορέ τσολιάδες; Μα από τα δανεικά που μας δίνανε επί δεκαετίες οι κακοί ξένοι, και που τώρα τα θέλουν πίσω, εξ ου και τα μνημόνια…
Τέλος πάντων, όλα θα λυθούν στο τέλος, αφού του Έλληνα ο τράχηλος κλπ κλπ. Και για να παραφράσω τον Τσόρτσιλ, «στο μέλλον δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολέμησαν σαν ήρωες, αλλά ότι ψηφίζουν σαν γίδια»! Ε, λοιπόν τώρα ζούμε το μέλλον. Με τις υγείες μας…
Εξάλλου έχουμε τον κυρ Αλέκο τον Φραπεδιάρη στα πράγματα, μέντορα του Αλέξη, οπότε δεν πολυανησυχώ. Εδώ κατάφερε να κουρέψει το χρέος του στον Δήμο Αίγινας για το νερό της πισίνας του, και δεν θα καταφέρει να τουμπάρει τον κακοπροαίρετο σακάτη του Βερολίνου;
Εδώ, αν και πολυεκατομμυριούχος, κατάφερε και μπήκε σε πρόγραμμα ρύθμισης δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους του, δεν θα καταφέρει να μας απαλλάξει από το επαχθές χρέος; Μιλάμε για γατόνι… Εξάλλου, όπως έχει πει πολλάκις φιλοσοφώντας με τον φραπέ στο χέρι: «Ποια χρήματα; Αέρας είναι».
Μια άλλη συγκλονιστική εξέλιξη που προέκυψε μεσοβδόμαδα ήταν και η τελική δικαίωση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που ναι μεν επαναπροσλήφθηκαν, αλλά όταν εξαφανίστηκε η ζουρλή, όλες τους φοβήθηκαν μη τυχόν και απολυθούν εκ νέου, αφού το συγκεκριμένο υπουργείο επί χρόνια τώρα έχει αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιωτικές εταιρίες. Σε εργολάβους δηλαδή. Άρα, οι μεγαλοκοπέλες αυτές μάλλον είναι πλεονάζον προσωπικό.

Και όμως! Ο Σύριζα δεν ξεχνά ποιοι τον στήριξαν και ποιοι κολλούσαν τις αφίσες του τις δύσκολες εποχές του αγαναΧτισμού. Έτσι, με μια μεγαλειώδη κίνηση τις μετάταξε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ως γραμματείς σε ειρηνοδικεία… μπορεί και ειρηνοδίκες… ποιος ξέρει; Φαντάζεστε να σας κατασχέσει η τράπεζα το σπίτι, και να έρθει ως δικαστικός κλητήρας μια πρώην καθαρίστρια, φορώντας κόκκινα λαστιχένια γάντια, και τραγουδώντας Αλεξίου; Αξία ανεκτίμητη…
Κάποιοι που αμφισβήτησαν την εν λόγω είδηση, θεωρώντας την ως μια ακόμη συκοφαντία των σαμαροβενιζέλων, πείσθηκαν χθες, μόλις έμαθαν δηλαδή ότι οι εν λόγω νεόκοπες γραμματείς ήδη ξεκίνησαν στάση εργασίας!
Σε άλλα μέτωπα, έχουμε τον Λουράνδο των φαρμακοποιών (τον επονομαζόμενο και κωλοτούμπα) να σηκώνει κι αυτός την σημαία της επανάστασης, αφού αν και αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στον συριζαϊσμό, η νεομνημονιακή κυβέρνηση που μας προέκυψε τον Σεπτέμβριο δεν του το αναγνωρίζει, κι έτσι ξανάγινε νεοδημοκράτης. Εξάλλου, όπως μαθαίνω, ο Σύριζα ακόμη να του καταβάλλει τα μισθώματα για τα χίλια φαρμακεία ανά την χώρα που είχε μετατρέψει σε προεκλογικά κέντρα του!
Επανάσταση ξεκινήσανε και οι αγρότες μας. Αυτή η συμπαθής τάξη, που τα παλιά καλά χρόνια έκλεινε δρόμους και διασταυρώσεις κάθε τρεις και λίγο (όταν δεν είχαν να σπείρουν ή να οργώσουν).
Ποιος δεν θυμάται τα περίφημα μπλόκα της Βιοκαρπέτ, ή του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, όπου δεκάδες ΜΑΤατζήδες ξεροστάλιαζαν νυχθημερόν μέσα στο κρύο, φυλάγοντας τα τραχτέρια (μαζί με δυο τρεις κακομοίρηδες νοικιασμένους Αλβανούς), την ώρα που οι αγρότες μας ήταν στα τσίπουρα και στα κοψίδια; Βέβαια, όταν ξεκινούσαν τα δελτία των 8:30 ήταν όλοι τους εκεί, ενωμένοι δυνατοί, με κόκκινα μάγουλα, να βροντοφωνάζουν για τα δίκια τους. Μετά, όταν έφευγαν οι κάμερες… ξανά στον αγώνα, στο πλησιέστερο καζίνο!
Θα ξαναζήσουμε άραγε τέτοιες ηρωικές στιγμές; Θα ξαναδούμε τον Στρατούλη επάνω σε τρακτέρ να συγκινεί τα πλήθη των τσιπουρομένων αγροτών; Θα ξαναδούμε περήφανες μπουτούδες να χορεύουν αντάρτικα στο Σύνταγμα; Θα ξαναδούμε την Βαλαβάνη να καταγγέλλει τα διόδια (τα οποία παρεμπιπτόντως μόλις ανακοινώθηκε ότι αυξάνονται ΚΑΙ αυτά);
Και τέλος, η μητέρα όλων των ειδήσεων! Θα αυξηθούν, λέει, κατακόρυφα όλα τα τέλη κυκλοφορίας, και μάλιστα θα πληρώσουν τέλη ακόμη και τα οχήματα που μέχρι χθες απαλλάσσονταν… δηλαδή αυτά με τους χαμηλούς ή μηδενικούς ρύπους, τα υβριδικά, κλπ.
Κάποιοι μάλιστα φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών διαρρέουν πως τέλη θα πληρώσουν και όσα οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, και οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει τις πινακίδες. Θα το ονομάσουν τέλος ακινησίας, και θα είναι συνδυασμός ΕΝΦΙΑ (ακίνητη περιουσία) και τελών κυκλοφορίας! Και αν τυχόν δεν αποδειχθεί (με επίσημα παραστατικά, θεωρημένες αποδείξεις κλπ) ότι έχει εξασφαλιστεί θέση σε γκαράζ ή πυλωτή για το παρατημένο όχημα, τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο  ίσο με τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στην κατηγορία (αναδρομικά μάλιστα από το πρώτο έτος της κυκλοφορίας του βάσει της άδειας).
Πάλι καλά να λέμε, διότι κάποιοι πούροι αριστεροί μέσα στην κυβέρνηση, προωθούν στα πλαίσια της πλέριας ισότητας την επιβολή τελών κυκλοφορίας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, έχουν δεν έχουν αυτοκίνητο ή μηχανή. Ας ελπίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει τελικά, και πως θα επικρατήσουν πιο ψύχραιμες φωνές.
Ναι, αλλά από πού θα βρεθούν τα ισοδύναμα ύψους 350 εκατομμυρίων, που ψάχνει ο Φίλης με τον Παππά, ώστε να μην φορολογηθεί το βόειον κρέας που τρώει ο κοΖμάκης, και που παρεμπιπτόντως εισάγεται κυρίως από την Γαλλία του σύντροφου στην τρέλα Φρανσουά Ολάντ;
Μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι των συριζανέλ είναι να φορολογηθούν τα κατοικίδια, ανάλογα με το βάρος τους! Θα απαλλάσσονται μόνο τα τσιχουάουα, και τα Γιορκσάιρ, επειδή, λέει, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Τα δε μπουλτοκοειδή θα φορολογούνται με αυξημένη κλίμακα, λόγω εναέριων ρύπων (ξέρετε τι εννοώ).
Μια άλλη ριζοσπαστική και προοδευτική ιδέα είναι να φορολογηθούν με έκτακτη εισφορά οι πολύτεκνοι, αφού αποδεδειγμένα το φυσάνε το παραδάκι σπέρνοντας κουτσούβελα που κοστίζουν στο κράτος (περίθαλψη, παιδεία, κλπ).




Τέλος μια άλλη ακόμη πιο προχωρημένη πρόταση είναι να επιβληθεί ένας «κεφαλικός φόρος» σε κάθε κάτοικο της Ελλάδας (πλην των λαθρομεταναστών) αλλά αυτή η ιδέα μάλλον δεν θα περπατήσει διότι παραπέμπει στην Οθωμανοκρατία, και όπως όλοι γνωρίζουμε στα εθνικά ζητήματα ο συγκαμένος έχει κόκκινες γραμμές, εξάλλου όπως ακούγεται αντιδρά η Κουντουρά.
Με αυτά και με αυτά οι μέρες περνάνε, τα προαπαιτούμενα δεν προχωράνε, άρα δόση δεν βλέπουμε, και αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι οι αξιολογήσεις της τρόικας που έγινε «θεσμοί», μετά «τζιμπί», και τώρα «κουαρτέτο», θα είναι αρνητικές και άρα πάπαλα τα δισεκατομμύρια που περιμένει ο Αλέξης, και άρα κατά Φεβρουάριο μεριά μας βλέπω στην δραχμή, αφού νέο μνημόνιο γιοκ είπανε οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών. Τσάμπα πήγαν δηλαδή οι ζουρνάδες του Σκουρλέτη… Η μαντάμ Μέρκελ ακόμη να σηκωθεί να χορέψει.
Βέβαια, ακόμη και στη δραχμή, οι εταίροι θα μας βοηθήσουν λένε, και θα μας δίνουν χρήματα για να συντηρούμε τα εκατομμύρια των «προσφύγων», που δεν χωράνε στις πολιτισμένες χώρες του Βορρά,  και θα λέμε και ευχαριστώ. Μπορεί να μας ρίχνουν και ανθρωπιστική βοήθεια από C-130 (χαρτί υγείας, φακές, κλπ).
Χώρια που για λίγο εξτρά μπαγιόκο, μπορεί να μας στέλνουν και τα τοξικά ή πυρηνικά τους απόβλητα… να τονωθεί και η απασχόληση ρε αδελφέ… αφού έτσι κι αλλιώς οι θέσεις στα φράγματα (που έλεγε και ο Γλέζος) είναι ελάχιστες και δεν επαρκούν για να ανακάμψει ο τόπος!
Ο μόνος που δεν καταλαβαίνει Χριστό απ όλα αυτά είναι ο Γιάνης, το πρώην σύμβολο του σεξ όλων των γυναικών της χώρας που βρίσκονται  σε κλιμακτήριο, και  ο οποίος χρεώνει, παραδέχθηκε ο ίδιος, 1.000 ευρώ το λεπτό για να λέει τις μπαρουφιές του σε διάφορα διεθνή φόρα. Ναι, αυτός που οι μισοί ζαλισμένοι συμπατριώτες μας περίμεναν να τους σώσει!!!!!
Το μόνο παρήγορο από αυτή την είδηση είναι ότι υπάρχουν κι αλλού ζαβοί, και μάλιστα πληρώνουν για να τον ακούσουν…
Τι ζούμε Θεέ μου….
Ναι, αλλά ξεφορτωθήκαμε τους σαμαροβενιζέλους!
Λίγο το έχεις;

Strange Attractor

Δείτε κι αυτό… εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου