8.10.15

Οι τζιχαντιστές της ISIS και η … Toyota!



Έχετε προσέξει πως σε όλα τα προπαγανδιστικά βίντεο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, εμφανίζονται άπειρα ημιφορτηγά και SUVs, μάρκας Toyota;
Τι παίζει;



Αυτό το ερώτημα έθεσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην γνωστή ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ακόμη ψάχνει να βρει την απάντηση…


Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, η Toyota διατηρεί μια αυστηρή πολιτική του να μην πουλάει οχήματα σε οποιονδήποτε πελάτη ενδεχομένως να τα χρησιμοποιήσει σε παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι όμως πολύ πιθανό, λέει, η ISIS να χρησιμοποιεί κλεμμένα οχήματα, ή οχήματα που αγοράστηκαν από μεσάζοντες και μετά μεταπωλήθηκαν στους τζιχαντιστές.
Όπως αναφέρει ο Ιρακινός πρέσβης στην Ουάσιγκτον, τα τελευταία χρόνια η ISIS φαίνεται να διαθέτει εκατοντάδες ολοκαίνουργια μοντέλα, αν και η Toyota πιστεύει ότι τα περισσότερα από αυτά που φαίνονται στα βίντεο δεν είναι καινούργια.
Πάντως, οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την Toyota να παρακολουθεί πιο στενά τα οχήματα που βγαίνουν από τα εργοστάσιά της, με βάση τον αριθμό πλαισίου τους.



Όποιος έχει δει κάποια από  τα προπαγανδιστικά βίντεο των Ισλαμιστών της ISIS σίγουρα θα έχει διαπιστώσει ότι είναι γεμάτα από  Land Cruiser SUVs  και φορτηγάκια Hilux, που έχουν μετατραπεί ώστε να φέρουν πολυβόλα, και μάλιστα πολλά εξ αυτών έχουν στα πλαϊνά τους και το χαρακτηριστικό μαύρο σήμα του Χαλιφάτου.
Όπως λέει μάλιστα ένας  Αμερικανός πρώην πρέσβης στον ΟΗΕ, η Toyota έχει πλέον ταυτιστεί με την ISIS!
Αυτό μάλιστα το διάστημα, με βάση τα βίντεο της ISIS, υπάρχουν άπειρα οχήματα της Toyota στην περιοχή των συγκρούσεων, και όλοι αναρωτιούνται πως έφτασαν εκεί. Οι αντιπρόσωποι της μάρκας στην Μ. Ανατολή δηλώνουν άγνοια, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κάποιοι μεσάζοντες λειτουργούν παράνομα, προμηθεύοντας τους τρομοκράτες με αυτά τα οχήματα.
Σύμφωνα με το New Republic, η όλη υπόθεση βρωμάει «συνομωσία» αφού κάποιες θεωρίες θέλουν να είναι μπλεγμένες  ακόμη και κυβερνήσεις.
Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, ένα φορτηγάκι γεμάτο από Σύριους αντάρτες, φαίνεται να ανήκει σε έναν Αμερικανό … υδραυλικό από το Τέξας, αφού στο πλάι του είναι ακόμη εμφανής η επωνυμία της επιχείρησής του (φωτό)!!!!!!

Γι αυτό και ο συγκεκριμένος επαγγελματίας Jeff Oberholtzer συμβουλεύει όσους πουλάνε τα οχήματά τους να αφαιρούν πρώτα τα διακριτικά της επιχείρησής τους, για να μη τα δουν μετά στα βίντεο των τζιχαντιστών.
Ο ίδιος είχε πουλήσει πέρσι ένα φορτηγάκι Ford F-250 σε έναν έμπορο μεταχειρισμένων του Χιούστον, όμως το όχημα κατέληξε, άγνωστο πως, στα χέρια ανταρτών στην Συρία, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε αντιαεροπορική πλατφόρμα! Και μάλιστα δεν φρόντισαν να αφαιρέσουν την επωνυμία της επιχείρησης του υδραυλικού από την πόρτα του οδηγού!
Το αποτέλεσμα είναι, όπως λέει ο Oberholtzer, η επιχείρησή του να δέχεται συνεχή απειλητικά και οργισμένα τηλεφωνήματα, με την κατατρομαγμένη γραμματέα του να είναι στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης.
Ο ίδιος μάλιστα επιμένει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους τζιχαντιστές.
Από την πλευρά του, ο έμπορος (AutoNation Ford) στον οποίο έδωσε για ανταλλαγή το φορτηγάκι του, λέει πως το έβγαλε σε δημοπρασία, και μάλλον πέρασε από πολλά χέρια πριν καταλήξει στην παραστρατιωτική ομάδα Jaish al-Muhajireen wal-Ansar της Συρίας, που κυρίως αποτελείται από Τσετσένους και Ρώσους μαχητές της Τζιχάντ.
Πάντως, η αστυνομία της περιοχής αύξησε τις περιπολίες της γύρω από το μαγαζί του υδραυλικού, προκειμένου να αποτρέψει πράξεις αντεκδίκησης εναντίον του…

S. A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου