25.11.15

Γαλαζοαίματος οικολόγος, ή απλά βρωμύλος;«Ντράπηκα… πραγματικά ντράπηκα…», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Svenska Dagbladet, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος XVI Γουσταύος!

 
Και βασιλιάς και ... τσάκαλος!

Ο λόγος της ανείπωτης ντροπής του; Το ότι έκανε μπάνιο σε μπανιέρα!
Βέβαια δεν είχε άλλη επιλογή, αφού ντους στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε δεν υπήρχε, παρά μόνο μπανιέρα…


«Οι μπανιέρες καταναλώνουν πολύ νερό και πολλή ενέργεια» υπογράμμισε ο «οικολόγος» (ή βρωμιάρης;) άναξ, και «θα πρέπει να καταργηθούν παντού», είπε.
Αν και παραδέχτηκε ότι η πρότασή του είναι ολίγον τι δύσπεπτη, εν τούτοις κάποια τέτοια μικρά μέτρα εδώ κι εκεί, ίσως βοηθήσουν στην γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε.
Ο εν λόγω γαλαζοαίματος δεν είναι ο μόνος με οικολογικές ανησυχίες, αφού και ο Κάρολος της Αγγλίας δηλώνει ακτιβιστής της οικολογίας, και όπως λέει έχει τοποθετήσει οικολογικές τουαλέτες στα (άπειρα) καμπινέ της κατοικίας του.
Όσον αφορά στον Σουηδό βασιλέα, ο οποίος θα παρευρεθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του ΟΗΕ στο Παρίσι με αφορμή τις κλιματικές αλλαγές, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η χώρα του φιλοξένησε την πρώτη ανάλογη συνεδρίαση το 1972, ενώ ο ίδιος οδηγεί υβριδικό αυτοκίνητο, και τρώει ελάχιστο κρέας.
Για το πόσες φορές τον χρόνο κάνει μπάνιο δεν είπε τίποτα…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου