24.11.15

Βαρουφάκης: “Έπρεπε να έχουμε χρεοκοπήσει”!!!!!!



Καιρό είχαμε να ακούσουμε τον Γιάννη με το ένα ν και ομολογούμε πως μας έλειψε. Ο κ. Βαρουφάκης όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μας αφήσει να πλήξουμε. Έτσι ξαναχτύπησε, μέσω συνέντευξής του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.



«Έπρεπε να έχουμε χρεοκοπήσει» ήταν η νέα ρήση του Γιάνη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της επτάμηνης θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών...



«Με το πλεονέκτημα της ύστερης γνώσης, κάποιος θα μεταλλάσσει πάντα τις πράξεις κάποιου. Θα μπορούσα να δώσω έναν μακρύ κατάλογο, αν γνώριζα εκ των προτέρων τι επρόκειτο να συμβεί. Αλλά η γενική στρατηγική ήταν σωστή. Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών 15 μέρες πριν χρεοκοπήσουμε και το δάνειο δεν ήταν βιώσιμο. Δεν θα γινόμουν μέρος αυτής της πολιτικής, είχαμε σκληρή γραμμή», είπε
«Αλλά οι δανειστές ενδιαφέρονταν περισσότερο να επιδείξουν τα αποτελέσματα της συντριβής μίας κυβέρνησης που τόλμησε να τους αντιταχθεί ώστε να μπορέσουν να εκφοβίσουν άλλους όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία.
»Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε σαν πιόνι σε μία σκακιέρα και ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε την ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε και την χάσαμε. Έπρεπε να είχα χρεοκοπήσει. Θα ερχόντουσαν κοντά μας και θα είχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία, αλλά δεν μου επετράπη να χρησιμοποιήσω αυτό το όπλο.
»Αλλά κάτι πρέπει να δώσεις. Δυστυχώς η λύση όπως είναι τώρα δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών χωρών», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, χωρίς να σχολιάσει τις κινήσεις της κυβέρνησης του κόμματός του, μετά την εκδίωξή του από τον υπουργικό θώκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου