4.12.15

Οι «Σπίρτζηδες» του ΠΑΣΟΚ…



Ο λόγος για τον Χάρη Τσιόκα, που η κυβέρνηση σκέφτεται να προσλάβει στο υπουργείο Υποδομών και θεωρούνταν υπαρχηγός του Τσοχατζόπουλου.




Σε προηγούμενο κείμενό μας είχαμε κάνει λόγο για τους Σπιρτζηδες του ΠΑΣΟΚ που αυτομολούν στο ΣΥΡΙΖΑ και εξαργυρώνουν το παρελθόν τους με μία κρατική έμμισθη θέση. Κι αν τότε είχαμε αναφερθεί στον κ. Αναγνωστόπουλο και στον κ. Σταματάκη σήμερα στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένας ακόμη πρώην Πασόκος και πρωτοπαλίκαρο του Άκη Τσοχατζόπουλου, οποίος θα προσφέρει τις «υπηρεσίες» του στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…



Ο λόγος για τον Χάρη Τσιόκα που αποτελεί ένα ακόμη πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και θέλει να προσλάβει η κυβέρνηση σε εποπτευόμενο φορέα του ίδιου υπουργείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος» η υποψηφιότητα του κ. Τσιόκα, ο οποίος άνοιξε τον φάκελο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ υπό την πίεση των δανειστών και με τα χρέη του οργανισμού να έχουν «σπάσει» κάθε ρεκόρ, είναι ιδιαίτερα «ισχυρή».
Ο κ. Τσιόκας με καταγωγή από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης είναι συνταξιούχος θεολόγος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Το 1990 θεωρούνταν ο «υπαρχηγός» του κραταιού Άκη Τσοχατζόπουλου και συντόνιζε τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η σταδιακή απώλεια δύναμης από τον «Άκη» άφησε εκτός Βουλής και τον Τσιόκα, που όμως το 2005 κατάφερε να επιστρέψει στα έδρανα του Κοινοβουλίου μέσω του Εκλογοδικείου, ενώ το 2007 επανεξελέγη και ανέλαβε επικεφαλής του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.
Το 2015 ο κ. Τσιόκας άλλαξε στρατόπεδο και προχώρησε σε μια δήλωση στήριξης υπέρ του όχι και του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας: «ένα μεγάλο «όχι» στις δυνάμεις που προσδοκούν παλινόρθωση των πολιτικών και συμμαχιών τύπου κυβέρνησης Σαμαρά που δίχασαν την κοινωνία, μίκρυναν την παραγωγική βάση και μεγάλωσαν χρέος και κρίση». «Με την ψήφο μας επιμένουμε να δίνουμε την ευκαιρία σε προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις που παλεύουν για την έξοδο από την ομηρία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλοτε σύμβουλος του κ. Τσιόκα στη Γενική Γραμματεία Μεταφορών κ. Γιάννης Σκουμπούρης προτείνεται από τον κ. Σπίρτζη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου