7.12.15

Ένας σωτήρας της δεξιάς…



"Σταματήστε πια να τον γλωσσοτρώτε τον Τσίπρα! Εγώ του είμαι ευγνώμων!" 
Ο άνθρωπος που μας άφησε με την παραπάνω φράση όλους άναυδους δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Αριστερά. Για την ακρίβεια βρίσκεται, ταξικά και ιδεολογικά, στους αντίποδές της. Ως δεξιός μέχρι το κόκκαλο συστήνεται.




Τα επενδεδυμένα του συμφέροντα συμπίπτουν απολύτως με την πολιτική του θέση. Ούτε ανήκει ο συνομιλητής μας στο κόμμα του ΟΦΑ. Στους καιροσκόπους που προσκολλώνται σε όποιον κυβερνάει, στους ανεμόμυλους που γλείφουν κάθε τετραετία εκεί όπου έφτυναν την προηγούμενη, σαν κάτι "ευαίσθητους" καλλιτέχνες και διανοούμενους, οι οποίοι κοιμήθηκαν οπαδοί του life style και ξύπνησαν αγανακτισμένοι...


Ούτε έχει καμιά σχέση με τα όρνια που ασφάλισαν εγκαίρως τα λεφτά τους στο εξωτερικό και ακάματα προπαγανδίζουν έκτοτε τη "μονομερή διαγραφή του απεχθούς χρέους" -και το συνεπαγόμενο grexit-, ώστε να ξανακαταντήσει η Ελλάδα ψωροκώσταινα της δραχμής και εκείνοι, με τα ευρώ τους, να μας αγοράσουν όλους μπιρ παρά. 
Πώς είναι άρα δυνατόν να εκφράζει ευγνωμοσύνη προς τον Αλέξη Τσίπρα; Μήπως μας κάνει πλάκα;
"Καθόλου πλάκα δεν σας κάνω. Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε εάν μια κυβέρνηση των παλαιών κομμάτων επεδίωκε να πριονίσει τις συντάξεις; Αίμα θα έτρεχε στους δρόμους. Αντιλαμβάνεσθε πώς θα αντιδρούσαν οι αγρότες έτσι και οι Σαμαροβενιζέλοι αποπειρώνταν να τους φορολογήσουν; Οι εθνικές οδοί θα έκλειναν για πάντα. Τα καράβια από την Κρήτη θα βούλιαζαν υπό το βάρος των διαδηλωτών.
Ενώ τώρα, με το αριστερό αγόρι στην πρωθυπουργία, όλα συμβαίνουν βελούδινα. Άντε να ανοίξει καμιά μύτη στα Εξάρχεια. Τα προαπαιτούμενα ψηφίζονται, το Τρίτο Μνημόνιο θα εφαρμοστεί, η ελληνική κοινωνία θα περάσει απ’την πρέσα, δίχως καν να το καταλάβει. Ο Σύριζα είναι ο βιαστής με το αγγελικό πρόσωπο. Ζαχαρώνει το θύμα ψιθυρίζοντας του ερωτόλογα και κάνει άψογα και γρήγορα τη βρωμοδουλειά του...
Είδαμε και τους προηγούμενους. Τους σοβαρούς. Τους μορφωμένους. Έφεραν τον νόμο Γιαννίτση και στο παραπέντε κώλωσαν και τον έκαναν γαργάρα. Μας είχαν φλομώσει με τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, την επανίδρυση του κράτους, την πράσινη ανάπτυξη και τελικά μάς έριξαν στα βράχια. 
Φταίει ο Σημίτης; Ο Κωστάκης; Ο Γιωργάκης; Γεγονός είναι –όπως το λέει και ο μέγας Διονύσης Σαββόπουλος– ότι "πίσω απ’ τα αυτάρεσκα τραγούδια τους, η σήψη προχωρούσε...” Κέρδισαν ίσως επί μέρους μάχες. Στον πόλεμο όμως συνετρίβησαν."
Του υπενθυμίζουμε τις ντροπές του τελευταίου δεκαμήνου. Τα "γουάου" του Βαρουφάκη. Το δημοψήφισμα και τα capital control. Το τσίρκο της συνέντευξης Τσίπρα-Κλίντον. Το αίσχος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Τον Μπαλτά της μετριοκρατίας, τον Κοτζιά που ήθελε να πετάξει από το Ισραήλ στο Ιράν, τον Καμμένο που απειλούσε την Ευρώπη πως θα της στείλει τζιχαντιστές...
Ο φίλος μας χαμογελά σαρδόνια. 
"Όλα αυτά που μού λέτε αποτελούν πρόσθετους λόγους για να αγαπάω τον Αλέξη Τσίπρα. Ποιος άλλος θα μπορούσε να απομυθοποιήσει τόσο γρήγορα, τόσο αποτελεσματικά την Αριστερά; Βαλτός να ήταν, δεν θα κατάφερνε να σπαταλήσει σε χρόνο ρεκόρ το ηθικό της κεφάλαιο. Να καταδείξει το έωλο των ιδεών της και το φαύλο των στελεχών της...
Πάρτε για παράδειγμα την ΕΡΤ. Ο Σαμαράς την έκλεισε βίαια, ο Τσίπρας την ξανάνοιξε μετά βαΐων και κλάδων. Παρακολουθώντας οι τηλεθεατές τούς εγκάθετους δημοσιογράφους της να ασκούν νυχθημερόν συριζαϊκή προπαγάνδα, αντιλαμβάνονται πόσο άχρηστη είναι στην εποχή μας μια κρατική ραδιοτηλεόραση. Η επόμενη κυβέρνηση θα την καταργήσει οριστικά και η κοινωνία θα πει "αλληλούια!”. Εσύ βέβαια, αγνέ μου σοσιαλφιλελεύθερε" απευθύνεται σε μένα "ονειρευόσουν ένα εγχώριο BBC, που να λέγεται ΝΕΡΙΤ. Κούνια που σε κούναγε! Εδώ είναι Βαλκάνια...". 
"Παρ’όλα αυτά, ο Σύριζα έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις!" 
"Ο κόσμος, παρά την επιφανειακή αφέλειά του, κατά βάθος καταλαβαίνει. Οι ψηφοφόροι σημειώνουν στα τεφτέρια τους. Μια σταγόνα είναι που θα ξεχειλίσει κάποια μέρα -άμεσα ή μεσοπρόθεσμα- το ποτήρι.
Ο θίασος που μας κυβερνά θα αποχωρήσει κλωτσηδόν απ’ το προσκήνιο. Το εκκρεμές θα φτάσει στο αντίθετο άκρο: Δημοτικός σύμβουλος να θέλεις να εκλεγείς, δεν θα τολμάς να εμφανιστείς χωρίς γραβάτα. Όποιος υποστηρίζει τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, το δημόσιο γενικώς, θα δέχεται καταιγισμό από ντομάτες. 
Ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία ως ένας ευεργέτης. Ένας σωτήρας. Της Δεξιάς".

Χρήστος Χωμενίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου