23.1.16

Ο λαϊκισμός γυρίζει και τους φτύνει κατάμουτρα…



Μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν αντιλαμβάνονται ότι η ανίερη κυβερνητική συμμαχία της ουτοπικής Αριστεράς με τη συνωμοσιολογούσα  Ακροδεξιά βρίσκεται πλέον σε πορεία μη αναστρέψιμη προς την πλήρη απαξίωσή της.
Ένας ακριβώς χρόνος χρειάστηκε για να γίνει αντιληπτή από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας η ανεπάρκεια, η χαλαρότητα, το ψέμα, ο λαϊκισμός.




Ένας χρόνος στον οποίο οι πολίτες πλήρωσαν και θα πληρώνουν για πολλά χρόνια τη δική τους έλλειψη κριτηρίου.
Ένας χρόνος με νέο βαρύτατο μνημόνιο, με τη χώρα να σώζεται  στο «και ένα» από τα σχέδια του Τσίπρα και της εμμονικής παρέας του με τα διάφορα σχέδια «Χ», με κλειστές τράπεζες, με την οικονομία αποδιαλυμένη, την Παιδεία ασθμαίνουσα,  την Υγεία ανίκανη να προσφέρει ακόμη και απλές υπηρεσίες φροντίδας και τα σπιτικά των Ελλήνων να βιώνουν όλο και μεγαλύτερη ανεργία.
Ένας χρόνος χρειάστηκε για να καταπέσουν οι μάσκες της δήθεν ευαίσθητης και ηθικής Αριστεράς.
Ένας χρόνος στον οποίο πληρώνουμε όλοι βαρύτατα το τίμημα του λαϊκισμού.
Των δήθεν απλών πλην παράλογων λύσεων που έταζε παντού...



Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, τόσο με τις αποκαλύψεις –εκδίκηση του ανεκδιήγητου Βαρουφάκη, όσο και με τις οργισμένες αντικυβερνητικές εκδηλώσεις αγροτών και λοιπών κοινωνικών κι επαγγελματικών τάξεων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από όσα έσπειρε η Αριστερά, ο Τσίπρας κι οΚαμμένος μέσω του λαϊκισμού τους.
Θυμάστε καμιά απεργία, κάποια διαδήλωση που να μη ήταν παρών ο Αλέξης Τσίπρας και τα πρωτοπαλίκαρά του;
Θυμάστε κάποια διαμαρτυρία που να μην θεωρήθηκαν δίκαια τα αιτήματά της, ανεξαρτήτως αν ήταν ή όχι;
Πρώτοι στο κλείσιμο των δρόμων, πρώτοι στις εφόδους σε υπουργεία, πρώτοι επάνω στα τρακτέρ των αγροτών, πρώτοι και μόνοι αυτοί στα διάφορα κινήματα «δεν πληρώνω», πρώτοι στην ανακατωσούρα και στα ταξίματα.
Ε, λοιπόν, αυτό γυρίζει πίσω και τους φτύνει κατάμουτρα.
Κι εκείνοι, με μόνο στόχο την διατήρησή τους στην εξουσία, μηχανεύονται τρόπους για να το καταφέρουν.
Ψάχνουν ν’ αλλάξουν εκλογικό νόμο και να φτιάξουν έκτρωμα σαν εκείνο του Κουτσόγιωργα, με το οποίο η Νέα Δημοκρατία είχε 48% και… 150 βουλευτές!
Ψάχνουν και κάνουν πράξη την κομματική άλωση του Κράτους με συγγενείς και φίλους κι ας επαγγέλονταν ότι θα την καταργήσουν.
Δημιουργούν τις προϋποθέσεις πλήρους ελέγχου των ΜΜΕ, είτε με τις αδειοδοτήσεις είτε με τις μεθοδεύσεις στο ΕΣΡ.
Κι ένα σωρό άλλα.
Και δεν αντιλαμβάνονται ότι με μισές αλήθειες κι άλλα τόσα ψέματα, δεν μπορούν να πείσουν πλέον κανέναν.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι χωρίς σχέδιο και με πρόχειρα εμβαλωματικά μέτρα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να χώνουν όλους μας πιο βαθιά στην εξαθλίωση.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι δυνατόν ένας ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει σε εισφορές και φορολογία το 80% του κόπου του.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι με υποσχέσεις τύπου…  προγράμματος Θεσσαλονίκης, ουδείς πλέον τους παίρνει σοβαρά.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι με βλακώδη επιχειρηματολογία δεν μπορούν να κλείσουν καμιά αξιολόγηση όσο και να διαπραγματεύονται με τις ουτοπίες κι ιδεοληψίες τους.
Η αλήθεια που δεν αντιλαμβάνονται  ο Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός συνοδοιπόρος του κι οι παρατρεχάμενοί τους, είναι ότι με χάιδεμα ώτων η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται άλλο.
Κι η αλήθεια των πολιτών είναι ότι εμπιστευόμενοι τον λαϊκισμό, κατάφεραν να κυβερνάται η χώρα από απολύτως ανεπαρκείς κι επικίνδυνους πολιτικούς.
Και μάλιστα στην κρισιμότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της.
Είπαμε όμως.
Ο λαϊκισμός έχει βαρύτατο τίμημα.
Και γι αυτόν που τον εκφράζει και για εκείνον που τον αποδέχεται ή τον πιστεύει.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Κι η αλήθεια των πολιτών είναι ότι εμπιστευόμενοι τον λαϊκισμό, κατάφεραν να κυβερνάται η χώρα από απολύτως ανεπαρκείς κι επικίνδυνους πολιτικούς.
    Και μάλιστα σ την κρισιμότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της.ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή