15.2.16

Συμβαίνουν και αλλού…



Λέμε για τους δικούς μας δημοσίους υπαλλήλους, αλλά τα ίδια χάλια συμβαίνουν κι αλλού. Και μάλιστα σε χώρες της Δύσης, όπου δεν υπάρχει κυβέρνηση (συριζέικης) Ελπίδας, όπου η ατιμωρησία και η αργοσχολία στο δημόσιο να επιβραβεύονται, και σε πολλές περιπτώσεις να αποτελούν κριτήριο προαγωγής.




Όπως π.χ. στην Ισπανία, όπου ένας 69χρονος συνταξιούχος πλέον δημόσιος (δημοτικός) υπάλληλος τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο, επειδή οι ανώτεροί του διαπίστωσαν ότι έλειπε από την θέση εργασίας του για τουλάχιστον έξι ολόκληρα χρόνια (πληρώνονταν όμως κανονικά)…



Η απουσία του υπαλλήλου έγινε αντιληπτή όταν ένας αντιδήμαρχος έψαξε να τον βρει το 2010, θέλοντας να τον τιμήσει (χα χα χα) για την 20χρονη «αφοσίωση στην υπηρεσία του»!
Όσο όμως κι αν τον έψαξε, δεν τον έβρισκε πουθενά. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος ο αντιδήμαρχος, αναρωτήθηκε «που είναι; Ζει; Πέθανε; Βγήκε στη σύνταξη;»
Στη συνέχεια, κι αφού δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν στην υπΕρεσία του για να πάρει το βραβείο του,  διατάχθηκε ΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, έξι ολόκληρα χρόνια αργότερα… θα έγινε μάλλον με ελληνικούς ρυθμούς. Το τελικό πόρισμα, μετά και από τις απαραίτητες ενστάσεις, βρήκε τον συνταξιούχο από το 2011 Joaquín García ένοχο λόγω αδικαιολόγητης απουσίας, και η υπηρεσία τον τιμώρησε με πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ, που ισούται με τον ετήσιο καθαρό μισθό του…
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο  García δεν παρουσιάστηκε (αποδεδειγμένα) στην εργασία του για τουλάχιστον έξι χρόνια, ενώ το διάστημα αυτό μπορεί να ήταν και 14 χρόνια, με αποτέλεσμα να μην τον ψάξει κανείς, να πληρώνεται και να προάγεται κανονικά, ερήμην… ως παρών απών ή απών παρών…
Η δουλειά του ήταν να επιβλέπει την κατασκευή ενός εργοστασίου ύδρευσης, όμως λόγω μπερδέματος όσον αφορά στο ποιος ακριβώς είναι αρμόδιος, η εταιρία ή ο Δήμος, κανένας ποτέ δεν τον αναζήτησε. Μάλιστα, ο υπεύθυνος εργολάβος του έργου παραδέχθηκε ότι ποτέ του δεν είδε τον «επιβλέποντα» του δημοσίου κο García, αν και τα γραφεία τους ήταν δίπλα δίπλα.
Από την πλευρά του ο «εργασιομανής» υπάλληλος δηλώνει θύμα πολιτικής δίωξης, διότι είναι αριστερός λέει, και γι αυτό οι κακοί δεξιοί προϊστάμενοι του τον έβαλαν στο «ψυγείο». Όσο για το πώς περνούσε τον καιρό του όλα αυτά τα χρόνια που δεν πατούσε στη δουλειά, διάβαζε, λέει, φιλοσοφία, και μάλιστα έγινε ειδικός στο έργο του… Σπινόζα!

S.A.

ΥΓ- Πάντως στα καθ ημάς, η παραπάνω περίπτωση είναι πταίσμα, διότι εκτός από αντίστοιχες περιπτώσεις κάποιων τεμπελχανάδων, δικτυωμένων σε κόμματα, που δεν πατάνε συστηματικά στη δουλειά τους, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των συνδικαλιστών του δημοσίου, που θεσμοθετημένα δεν «εργάζονται», αρκετοί μάλιστα εξ αυτών για δεκαετίες ολόκληρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου