17.2.16

Ποιος απειλεί ποιον;



Μέρα με τη μέρα οι μάσκες, η μία μετά την άλλη, πέφτουν. Κι εκείνο που, φυσικά, αποκαλύπτεται είναι το αληθινό πολιτικό πρόσωπο και οι πραγματικές προθέσεις άγνωστων μέχρι πρότινος πολιτευόμενων, που η πολιτικοοικονομική συγκυρία τους έφερε σε θέσεις εξουσίας.

 
Ο σύριζας!

Οπως, για παράδειγμα, έγινε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος ενημέρωσε την ελληνική Βουλή, και μέσω αυτής όχι μόνο την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή και την αμερικανική και γενικά την παγκόσμια κοινή γνώμη, ότι διαφωνεί με την αυτονόμηση των ΜΜΕ και την κατάχρηση που γίνεται στον χώρο της ενημέρωσης...



Δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο Βερναρδάκη και μια ματιά που έριξα στο βιογραφικό του στο Διαδίκτυο με έπεισε ότι δεν υπήρχε και λόγος να είχα ασχοληθεί μαζί του. Ξέρω, όμως, καλά τους... Βερναρδάκηδες και ακόμη καλύτερα τα μέσα που μετέρχονται για να βάλουν τάξη στα ΜΜΕ και να αποτρέψουν τους κινδύνους που η ελεύθερη λειτουργία τους εγκυμονεί. Και εν δράσει είχα την ευκαιρία να τους δω στα 52 χρόνια της δημοσιογραφικής μου ζωής και την εν εξελίξει σχετική προσπάθειά τους παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα.
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι τα ΜΜΕ υπηρετούνται ή και ανήκουν σε αγίους. Αλλωστε, ποιος είναι αυτός που διαθέτει δύναμη και δεν θα μπει κάποια στιγμή στον πειρασμό να τη χρησιμοποιήσει; Αλλά η απειλή, αν υπάρξει απειλή, από ΜΜΕ εξουδετερώνεται εύκολα. Αλλάζεις εφημερίδα, κανάλι ή σταθμό και ξεμπέρδεψες.
Με τους Βερναρδάκηδες, τους Παππάδες ή τους όποιους άλλους αυτόκλητους «προστάτες της σωστής ενημέρωσης» τι κάνεις;
Η απάντηση είναι γνωστή. Και ειδικά στην Αμερική και την Ευρώπη είναι πολλοί οι λαοί που την έχουν δώσει. Για την ακρίβεια όλοι όσοι πάσχισαν, αγωνίστηκαν και μάτωσαν για να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ποιος τους κυβερνά και ποιος τους ενημερώνει. Που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να είναι ο ίδιος.
Γιατί όπου αυτές οι δύο ιδιότητες ταυτίστηκαν, εκεί η Δημοκρατία ξεψύχησε. Συμπτωματικά από κάποιους που ήθελαν να προστατεύσουν τους λαούς τους από την παραπληροφόρηση και τα ύποπτα οικονομικά και άλλα συμφέροντα.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου