14.3.16

Η πολιτική της κυβέρνησης βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης…



Στην Ειδομένη γκρεμίζεται άλλος ένας μύθος της αριστεράς, εκείνος του μονοπωλίου του ανθρωπισμού.  Η προσπάθεια της κυβέρνησης να  χρησιμοποιήσει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ως όπλο πίεσης προς τους δανειστές, αποδεικνύεται άλλη μία από τις πολλές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, χάνουμε παντού…




Αυτή την στιγμή παραμένει άγνωστο πόσοι ακόμη άνθρωποι θα «εγκλωβιστούν» εντός της ελληνικής επικράτειας. Ο αριθμός τους ξεπερνάει αυτή την στιγμή τις 42.000, ενώ πολλές δεκάδες ακόμη χιλιάδες βρίσκονται στα παράλια, έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι οι ροές θα αυξηθούν κατακόρυφα, καθώς η Τουρκία θα αρχίσει να δέχεται πίσω μετανάστες μετά από την σύναψη συμφωνίας με την Ευρώπη! Όποιος προλάβει…



Η Ελλάδα βλέπει πλέον τα βόρεια σύνορά της να είναι κλειστά και μάλιστα Ιταλούς αστυνομικούς να φυλάνε την … ελληνοαλβανική μεθόριο!!!  
Ακόμη πιο εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι Τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι εγκατεστημένοι στα ελληνικά νησιά και θα αποφασίζουν αυτοί και μόνο αυτοί για το ποιοι μετανάστες θα παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής! Όσο για τα Νατοϊκά πλοία; Ούτε συζήτηση για τα Δωδεκάνησα!
Η πολιτική ήττα που έχουμε υποστεί είναι μεγάλη και οι επιπτώσεις της θα φανούν σε επόμενες φάσεις. Η ουσία είναι ότι οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης επέτρεψαν στους μέχρι πρότινος πολιτικά «φτωχούς» βόρειους γείτονές μας να μας εξοστρακίσουν από το τραπέζι των συζητήσεων για το προσφυγικό! Και στους Τούρκους να αποθρασυνθούν πλήρως!
Η Ελλάδα, πάντως,  είναι υποχρεωμένη να διαπραγματεύεται στο εξής μόνο με την Τουρκία! Επειδή δεν έχει κάποιον άλλον διαθέσιμο για  να διαπραγματευτεί οτιδήποτε. Έχουμε παγιδευτεί μόνοι μας και είναι δύσκολο πλέον να αποφύγουμε τις συνέπειες, καθώς στερούμαστε συμμάχων. Κι ακόμη χειρότερα, δεν μας θεωρούν αξιόπιστους συνομιλητές.  Έχουμε κατορθώσει μέσα σε λίγους μήνες να διαλύσουμε συμμαχίες που είχα κτιστεί με πολύ κόπο τις προηγούμενες δεκαετίες.
Αλλά και στο μέτωπο της τρόικας τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμεναν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Οι δανειστές δεν ανταλλάσουν την προσφυγική κρίση με τις συντάξεις. Κι είναι απορίας άξιο το πώς οι ανθρωπιστές αυτής της κυβέρνησης είχαν σκεφτεί κάτι τέτοιο!
Η ουσία είναι ότι κάθε ημέρα που περνάει η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα για το οποίο δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις 150.000 ανθρώπους. Μέχρι χτες οι άνθρωποι αυτοί έβρισκαν διέξοδο προς πλούσιες χώρες της Ευρώπης, όπου τους περίμενε στέγη και ένα καλό επίδομα. Τώρα βρίσκονται παγιδευμένοι σε μία χώρα που δεν είναι στις επιλογές τους και εξαρτώμενοι από την φιλανθρωπία. Είναι μία εκρηκτική κατάσταση.
Ακόμη πιο δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση είναι να βρει έναν τρόπο να πείσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τις λάσπες της Ειδομένης. Να πάρουν, δηλαδή, απόφαση ότι τα σύνορα δεν θα ανοίξουν.
Η κυρία Τασία δεν πρέπει να είχε υπόψη της κάτι τέτοιο, όταν αποφάσιζε να χαράξει την πολιτική των ανοικτών συνόρων.

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου