28.3.16

Έχετε Ευθύνη!



Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που η εναλλακτική πρόταση εξουσίας από τη λαίλαπα πολιτικού και κοινωνικού μπρουταλισμού που μας κυβερνάει, απέκτησε νέο αρχηγό τον οποίο τον ψήφισαν ουκ ολίγοι οι οποίοι, ε, δεν προέρχονται και ακριβώς από την «παραδοσιακή βάση»του συγκεκριμένου κόμματος.




Ο λόγος της κοσμογονικής αυτής αλλαγής ήταν ότι πολλοί οξυδερκείς διείδαν ότι το μόνο όχημα ανατροπής του τσίρκου των πολιτικών γητευτών και σαλτιμπάγκων ήταν αυτό, αλλά όχι με την συγκρότηση που ήδη είχε. Και για αυτό το λόγο, υπερέβησαν εαυτούς και γράφτηκαν στο κόμμα ενώ ο μόνος λόγος που έκαναν αυτή τη θυσία ήταν να διατρανώσουν ακριβώς τη συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική τάση μέσα στο συγκεκριμένο πολιτικό όχημα ανεξάρτητα από ονομασίες και τα συναφή (εξάλλου σε λίγο καιρό μπορεί να είναι -αν δεν είναι ήδη- χειρότερη ντροπή να λέει κάποιος ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αλλά εδώ δεν είναι αυτό το θέμα μας)


  
Παρόλα αυτά, παρακολουθώντας τις ειδήσεις κάποιος βλέπει να σκιαγραφείται πάλι ένα νέο «σοκ και δέος» (υπαρκτών) φόρων, (ανύπαρκτου) άρτου και παραπλανητικών θεαμάτων και απορεί για το πως και γιατί οι μαθητευόμενοι μάγοι που υποσχέθηκαν τα πάντα και έκαναν τα εντελώς αντίθετα με την εξαίρεση της εξόφλησης κάποιων γραμματίων πρόσληψης σε κομματόσκυλα, δεν συναντούν σχεδόν καμία πολιτική  αντίδραση σε ό,τι κατεβάζει η κούτρα τους. Τη στιγμή που για πολύ λιγότερο επώδυνα μέτρα κάποτε είχαμε τις «πλατείες», τις καταστροφές και το κρεσέντο της αστυκτονίας.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η ερειστική εκφορά αυτού του παγανιστικού στον πρωτογονισμό του λόγου που κινείται σαν εκκρεμές από τα σκιάχτρα και τα τοτέμ του «φιλελευθερισμού» στους μεσσίες και μια περίεργη δευτέρα παρουσία που μόνο κάποιοι περίεργοι τύποι φαίνονται να αντιλαμβάνονται πλήρως.
Το πρόβλημα είναι ότι ΚΑΙ η άλλη «πλευρά» φαίνεται διασπασμένη, είτε έχει σιωπήσει, είτε προσπαθεί να πιαστεί από χρεοκοπημένα ιδεολογήματα με κοινό παρονομαστή το… «φιλελευθερισμό». Ναι, αυτό το απόλυτο κακό, το σκιάχτρο στην άκρη του παραδείσου, το φιλελευθερισμό που με το ίδιο μένος λοιδορούν -για φαντάσου σύμπνοια!- και ο κος Στυλιανίδης και η κα Γεννηματά. Μη αντιλαμβανόμενοι προφανώς ότι για χάρη της ανασφάλειας που τους προκαλεί -ακόμα! Μετά από πέντε χρόνια!-η αδυναμία ιεράρχησης μέσα στο τρικυμιώδες κρανίο τους  των προτεραιοτήτων που απαρτίζουν τη Νέα Πραγματικότητα, καθίστανται νεροκουβαλητές του χειρότερου νεοπολιτικού και αταβιστικού σκοταδισμού που μας κόστισε όσο τουλάχιστον πέντε Ολυμπιακοί αγώνες μέσα σε δεκατέσσερις μήνες.
Και ερχόμαστε λοιπόν στο «δια ταύτα». Παρά λοιπόν τα όσα λογοτεχνικά απαριθμήσαμε, παρά τις κραυγές αγωνίας για τον πολιτισμικό πόλεμο που υφιστάμεθα, παρά το γεγονός ότι φεύγουν σαν πολιτισμικοί πρόσφυγες τα σοβαρά, μορφωμένα και εργατικά άτομα από αυτή τη χώρα, δεν βλέπουμε από την κορυφή να δημιουργείται αντίπαλο δέος, και όπως το αστοιχείωτο παιδάριο αγκάλιασε καθαρίστριες και δημ. υπαλλήλους, έτσι και οι από εδώ να αρθρώσουν πολιτικό λόγο υπέρ των χειμαζόμενων τάξεων, υπέρ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρηματιών και της «αγοράς» από την οποία οι σαλτιμπάγκοι κοιτάνε να ρουφήξουν και την τελευταία ρανίδα για να μισθοδοτήσουν καθαρίστριες, ΕΡΤατζήδες, τρολ και Καρανίκες, παίρνοντας στο λαιμό τους τους αφανείς ήρωες δημ. υπαλλήλους που δουλεύουν πραγματικά.
Δεν ξέρω γιατί η τόση σιωπή. Να υποθέσω ότι ο στρατός ανασυντάσσεται; Να υποθέσω ότι ο εργατικός Χατζηδάκης έχει αφοσιωθεί σιωπηλά στην αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης πόρων της ΝΔ έτσι ώστε αν κληθούν να δώσουν μάχη να υπάρχουν έτοιμες οι υποδομές και οι εφεδρείες και να εκπλαγούμε ευχάριστα; Μακάρι να είναι έτσι. Οφείλω όμως να υπενθυμίσω και πάλι την ανάγκη αναδιάρθρωσης των επικοινωνιακών τακτικών. Όπου πολλές φορές οι ΝΔήτες μπορεί να θεωρούν ότι Στεντωρεία τη φωνή κατατρόπωσαν εντός και εκτός βουλής τον αντίπαλο, πλην όμως, αντί για κραυγή Στέντωρα οι υπόλοιποι ακούσαμε κρώξιμο καρακάξας (…).
Έχουν επιλεγεί νέοι επικοινωνιακοί σύμβουλοι; Έχουν τεθεί πολιτικοί και επικοινωνιακοί στόχοι, καταρτίζονται προγράμματα για την επόμενη μέρα η οποία μπορεί να έρθει γρηγορότερα από ότι την περιμένουμε και να συνοδεύεται από μια εθνική καταστροφή; Έχουν εντοπιστεί οι πλέον επικίνδυνοι ή ευάλωτοι σε κριτική αντίπαλοι ώστε να αρχίσει η ανηλεής τους αποδόμηση, όπως έκαναν οι απέναντι με τον Άδωνι Γεωργιάδη ή άλλους εντός ή εκτός ΝΔ; Ή μήπως πάνε να κάνουν το ολέθριο λάθος να ακολουθήσουν την πολιτική του… ώριμου φρούτου;
Τι γίνεται εκεί πέρα;
Ξέρετε κύριοι της ΝΔ, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό αίνιγμα. Από τη μία υπό ΚΣ θα μπορούσατε ενδεχομένως να περιμένετε να συνεχιστεί η προϊούσα φθορά του ΣΥΡΙΖΑ μέχρις σημείου τελικής σήψεως. Δυστυχώς, λόγω του ότι έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους οι οποίοι επειδή ξέρουν και αυτοί αλλά και οι (εξωχώριοι; ) σύμβουλοί τους τι περιμένετε, μπορεί είτε εάν περιμένετε πολύ, να συμβεί τελικά ΤΟ ατύχημα το ΕΝΑ ατύχημα που όλοι φοβόμαστε, οπότε μαζί με την αποχώρηση τους να πάρουν μαζί τους και τη χώρα, είτε να προλάβουν να εγκαθιδρύσουν βιώσιμο (για αυτούς) καθεστώς, να κλείσουν τα «τσοντοκάναλα» (όχι όλα, αλλά μόνο τα «ενοχλητικά») και τελικά ο κουρασμένος και λαϊκοαριστεροεθνικόστροφος «λαός», whatever, να πάθει κλακάζ μπρος στην κάλπη (πρώτη φορά είναι;) τους δώσει ξανά (!) την πρωτιά και να σας πάρει ξανά τα εσώρουχα μέσα από το παντελόνι, όπως σας τα πήρε τον περασμένο Ιούλιο. Όλων.
Για αυτό το λόγο, μην τα περιμένετε όλα από εμάς.
Βρείτε κατά πρώτον χρηματοδότες και αρχίστε να δουλεύετε και το επικοινωνιακό σας αφήγημα. Για να φύγει η καθεστωτική λαίλαπα δεν αρκεί μόνο η αυτοματοποιημένη οργή από την  υψηλή φορολογία και η απογοήτευση του κόσμου, εφόσον οι απέναντι έχουν πολύ καλή προπαγάνδα και την τελευταία στιγμή θα ενσταλάξουν και πάλι τοτεμικούς φόβους στις συνειδήσεις των πλανημένων που «δεν πάει το χέρι τους» κλπ κλπ, όσο και εάν τους πονάει η τσέπη τους. Πρέπει να δουλέψετε. Δεν είναι πλέον μια κυβερνητική αλλαγή αλλά η ίδια η υπόσταση της χώρας όπως την ξέρουμε κύριοι. Και εσείς ξέρετε τι θα παραλάβετε, οπότε μην το αφήσετε να γίνει χειρότερο.
Έχετε υποχρέωση να συμπαρασταθείτε στον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε.
Πρέπει να δουλέψετε. Επιτέλους, ΗΓΗΘΕΙΤΕ. Έχετε ΕΥΘΥΝΗ.

KK2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου