28.3.16

Το όραμα του Αλέξη ολοκληρώνεται… μέρα με τη μέρα!



Έχουμε και λέμε: Κλειστές τράπεζες, κάπιταλ κοντρόλς, κλειστά σύνορα, κλειστές σιδηροδρομικές γραμμές, ακυρώσεις τουριστικών κρατήσεων, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, Τούρκοι «επιτηρητές» στα νησιά μας, ανύπαρκτα νοσοκομεία, παντού χοτ σποτς και καταυλισμοί «προσφύγων», συνεχείς νέες αφίξεις «παράτυπων» μεταναστών (μέχρι και από την Σουμάτρα έρχονται!),  αυξημένοι φόροι και τέλη επί παντός επιστητού, μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα λουκέτα, φουλ ανεργία, ξεπούλημα αεροδρομίων και λοιπής δημόσιας περιουσίας, κλπ κλπ κλπ.




Μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι το όραμα του Αλέξη σχεδόν ολοκληρώθηκε. Μένουν κάποιες επί μέρους λεπτομέρειες, όπως είναι η επιστροφή στη δραχμή, η επίσημη χρεοκοπία, και ίσως η παραχώρηση αυτονομίας στην μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης. Κατά τα άλλα, όπως λέει καθημερινά και ο φίλος μου ο Μήτσος: Κερδάμε!



Και ναι, κάποιοι όντως κερδάνε από όλο αυτό το μπάχαλο το οποίο κατάφερε ενάμιση μόνο χρόνος άφθαρτης αριστερής κυβέρνησης. Ποιοι είναι αυτοί; Εκτός από τους διάφορους συμπλεγματικούς και ιδεοληπτικούς μισάνθρωπους συριζαίους, ποτισμένους μέχρι το μεδούλι με το δηλητήριο με το οποίο μεγάλωσαν, και που «κερδίζουν» ιδεολογικά παίρνοντας την εκδίκησή τους από το «σύστημα», υπάρχουν κι όλοι εκείνοι που κερδίζουν  ζεστό παραδάκι. Π.χ. οι διάφοροι επιτήδειοι που χρεώνουν το κατούρημα και τη φόρτιση κινητών στους πρόσφυγες. Ψιλικατζήδες μεν, αλλά μαθαίνω πως κάποιοι έκαναν κομπόδεμα όλους αυτούς τους μήνες.
Ποιοι άλλοι κερδίζουν; Οι λεωφορειούχοι, που μέσα σε μικρό διάστημα πάτσισαν τις ζημιές τους, αφού όλη μέρα τα πούλμαν πηγαινοφέρνουν πρόσφυγες από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη κι τούμπαλιν. Επίσης τα φέρυ μποτ, οι καντίνες, κλπ. Και κυρίως οι ΜΚΟ, οι «αλληλέγγυοι εθελοντές» δηλαδή, που αν δεν κάνω λάθος επιδοτούνται … με το κεφάλι. Τώρα τελευταία όμως κερδίζουν και οι λίγες επίλεκτες επιχειρήσεις που τροφοδοτούν (με απ ευθείας ανάθεση) τους καταυλισμούς και τα χοτ σποτς με φαγώσιμα και αναλώσιμα. Το τι ληγμένη κονσέρβα πουλιέται σαν χρυσάφι στο δημόσιο δεν λέγεται.
Επομένως, η κρίση του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου. Όπως στην κατοχή, που κάποιοι «αγόραζαν» διαμερίσματα με αντάλλαγμα έναν τενεκέ νοθευμένο λάδι. Ή όπως το εμπάργκο στο καθεστώς απάρτχαιντ της Νότιας Αφρικής και της Ροδεσίας, που έκανε ζάπλουτη μια ολόκληρη (πολυμελή) οικογένεια καπάτσων συμπατριωτών μας.
Οπότε, άσχετα αν διαμαρτύρονται πολλοί, κάποιοι άλλοι έχουν βρει την υγειά τους με τον Σύριζα στα πράγματα. Χώρια που ο Αλέξης βολεύει και τους Βορειοευρωπαίους που επιτέλους βρήκαν «αποθήκη» για να κρατηθούν οι ορδές απ το Μάγκρεμπ, που υπό άλλες συνθήκες θα πλημμύριζαν τις χώρες τους. Μάλιστα, αν μας πάρουν κανονικό χαμπάρι, σε λίγο θα μας στέλνουν και τα τοξικά απόβλητά τους, με αντάλλαγμα κάποια εκατομμυριάκια, ή έστω μερικούς τόνους φακές, αλεύρι, κλπ ως ανθρωπιστική βοήθεια. Άλλο που δεν θέλει ο Αλέξης.
Υπάρχει φως στο τούνελ; Πως δεν υπάρχει. Αν ευοδωθεί το οικονομικό σχέδιο του Μάρδα, οσονούπω θα γεμίσουμε ζεστό παραδάκι και θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Αρκεί να πειστούν οι κεφαλαιούχοι μετανάστες για το υγιές επενδυτικό περιβάλλον που τους υπόσχεται ο προφέσορας της καρπαζιάς, και να βγάλουν τα χρήματά τους απ τις σαμπρέλες και τα φουσκωτά, και να τα βάλουν στην αγορά. Να τα τοποθετήσουν σε ευέλικτα επενδυτικά προγράμματα, ή έστω να αγοράσουν έντοκα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με κλειδωμένο επιτόκιο και με ρήτρα ελβετικού φράγκου. Και μετά, αντί να περιμένουν μέσα στις λάσπες στις ουρές των συσσιτίων,  να περιμένουν σαν κύριοι στις ουρές των ΑΤΜ για να παίρνουν κι αυτοί τα 400 ευρώ την εβδομάδα που θα δικαιούνται (20αρικο δεν πέτυχα ποτέ). 


Αυτή ήταν η πρόταση της εβδομάδας από τον σημαντικό αυτό παλαιοπασόκο στοχαστή, που κάθε τόσο πετάει κι από μια παπαριά, λες και το κάνει επίτηδες για μας τελειώσει … απ τα πολλά γέλια. Τον Πάντζα φοβόμουν, ο Μάρδας θα με αποτελειώσει!
Θυμόσαστε την τελευταία ρουκέτα του; Πριν από μερικές εβδομάδες; Ότι αν δεν συμμορφωθούν στο μεταναστευτικό οι Τούρκοι, θα τους πάμε σε … πόλεμο! Για τέτοιον διανοούμενο τεχνοκράτη μιλάμε. Που όμως εκτός από υπουργός, είναι και καθηγητής πανεπιστημίου! Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Απορεί λοιπόν ακόμη  κανείς πως και γιατί τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπαίνουν ποτέ  στη λίστα με τα καλύτερα 500 του κόσμου; Ή για το ότι η κυβέρνησή μας αποτελεί αντικείμενο ανεκδότων σε ολόκληρη την οικουμένη;
Εκτός βέβαια και αν ο Μάρδας δεν είναι τόσο χαζός όσο δείχνει, και είναι απλά ο «λαγός» του Τσίπρα, που μας αποπροσανατολίζει… μας βάζει να ασχολούμαστε με τις σαχλαμάρες του, την ώρα που ο Αλέξης φέρνει σε πέρας την αποστολή του… το όραμα που λέγαμε. Έτσι μόνο δικαιολογούνται οι καθημερινές πλέον κοτσάνες του Μάρδα, του Μπαλαούρα, και όλων εκείνων των παλιάτσων που μας κυβερνάνε.
Τέλος πάντων, όπως και να έχει, αργά η γρήγορα ο θίασος αυτός θα είναι παρελθόν, και θα θυμόμαστε τα highlights του και θα γελάμε. Όσοι επιζήσουμε τέλος πάντων. Αρκεί η βλάβη που προκάλεσαν να μην είναι ανήκεστος…

Strange Attractor

ΥΓ- Το μόνο παρήγορο στοιχείο της όλης υπόθεσης που ζούμε είναι το σταθερό «μπλοκ» του 20-25% που συνεχίζει να διατηρεί η ΝΔ, και αποτελεί την μόνη υγιή σταθερά, το μόνο σημείο αναφοράς με την ομαλότητα. Την μαγιά της όποιας ανάκαμψης δηλαδή μπορέσουμε να δούμε στο μέλλον. Και δεν μιλάω για τον Κυριάκο ή τον Γιακουμάτο ή τον Στυλιανίδη… μιλάω για τους νορμάλ σκεπτόμενους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους της ΝΔ,  που παραμένουν σταθεροί στην πίστη τους για ομαλότητα. Κάτι σαν τους 300 του Λεωνίδα, την ώρα που κάνουν ντου από παντού τα ψεκασμένα φουσάτα των Βαρβάρων.
Αλλιώς, αν σκεφτούμε όλες τις κατακλυσμιαίες ανατροπές  (πολιτικές και οικονομικές) που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να τα βάψουμε μαύρα. Και το λέω εγώ, που μέχρι το 2009 άκουγα ΝΔ και έφτυνα τον κόρφο μου.  Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες….
Και κλείνω με μια απαισιόδοξη νότα,  αφού ειλικρινά πιστεύω, ότι κι αύριο να γίνουν εκλογές, πάλι ο Σύριζα θα παίξει για την πρώτη θέση. Γιατί; Διότι δυστυχώς, η Ελλάδα εκτός από φασόλια (λέμε τώρα), βγάζει και μπόλικους ηλίθιους…  που έχουν δικαίωμα ψήφου. Κι αυτό το είδαμε τρεις φορές μέσα στο τελευταίο 15μηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου