5.3.16

Η Ρωσία, το ιντερνέτι, και ο αρχιμανδρίτης…



Είναι γνωστό ότι σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα υπάρχει λογοκρισία, φίμωση των ΜΜΕ, δίωξη αντιφρονούντων, και περιστολή της ελευθερίας του λόγου και του τύπου. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στις διάφορες στρατιωτικές, δικτατορίες, χούντες, ή στα θεοκρατικά καθεστώτα του πλανήτη,  αλλά και σε, κατά τα άλλα, δήθεν δημοκρατίες.




Όπως π.χ. στην φίλη και σύμμαχό μας Τουρκία, όπου καθημερινά διώκονται και φυλακίζονται δημοσιογράφοι, ή στη χώρα του ξανθού γένους, την οποία θαυμάζουν ουκ ολίγοι συμπατριώτες μας, περιμένοντας από αυτήν να μας σώσει μια μέρα, αφού το λέγανε κι οι γέροντες…



Στα δικά μας, αν και δεν έχουμε χούντα (ακόμη), εντούτοις βλέπουμε καθημερινά προς τα πού  πάει το πράγμα, με την Πρώτη Φορά Αριστερά που μας κατσικώθηκε, και η οποία με διάφορα προσχήματα μοιάζει να θέλει να βάλει φρένο στην ελευθερία του λόγου, του τύπου, και γενικά να μας φιμώσει. Γι αυτό και ξεκίνησε με τα κανάλια (βλ. άδειες) δηλώνοντας ότι έτσι πολεμάει την διαπλοκή (ειδικά σε κρυφά ραντεβουδάκια με μάρτυρες γατιά ράτσας), ενώ σκοπεύει, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών, να κάνει το ίδιο με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, και στη συνέχεια να βάλει χέρι και στο διαδίκτυο!!!!! Για το ταχυδρομείο δεν ακούστηκε προς το παρόν τίποτα.
Η κυβέρνηση μας όμως δεν είναι η μόνη που κάνει τέτοια πράγματα. Υπάρχει το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Σομαλία, η Βενεζουέλα, η Κούβα, το Βιετνάμ, και άλλες πολλές εξίσου δημοκρατικές χώρες που φιμώνουν τα ΜΜΕ τους.
Υπάρχει και η Ρωσία του ημίθεου Πούτιν. Η οποία μάλλον παίρνει πολύ στα σοβαρά τα όσα αναρτούν στα σόσιαλ μίντια οι πολίτες της. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι, σύμφωνα με το  NBC News,  ένας 38χρονος Ρώσος ονόματι Viktor Krasnov αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους, επειδή απλά έγραψε ονλάιν ότι «δεν υπάρχει Θεός»! Παράλληλα, ο επικίνδυνος αυτός υπονομευτής της χώρας του, έγραψε ότι «η Βίβλος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συλλογή εβραϊκών παραμυθιών».
Τι το ήθελε; Τώρα τρέχει και δεν φτάνει, αφού η κρατική επιτροπή, αρμόδια για τέτοιου είδους «παρανομίες», τον κατηγορεί για την ανήκεστο  βλάβη που προκάλεσε στα θρησκευτικά συναισθήματα του ρωσικού λαού, σύμφωνα με έναν σχετικά πρόσφατο νόμο που ισχύει στην Ρωσία, και που πέρασε με αφορμή το γυναικείο συγκρότημα Pussy Riot.
Η δίκη του «διαδικτυακού τρομοκράτη» ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, και όπως όλα δείχνουν μάλλον θα καταδικαστεί, ενώ ήδη διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο(!) για έναν μήνα ιατρικής παρακολούθησης προκειμένου να διαπιστωθεί αρμοδίως αν έχει σώας τα φρένας. Μια τακτική που χρησιμοποιούσε κατά κόρον η παλιά καλή σοβιετική Ρωσία (να μη τα ξεχνάμε αυτά), την οποία αναπολεί ο Κουτσούμπας.
Το  συμπέρασμα; Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον, που έλεγε και ο Ηράκλειτος (αν δεν κάνω λάθος). Έχει δηλαδή γερά πατήματα ο δικός μας, ο αρχιμανδρίτης ντε, που θέλει να μας κλείσει το ιντερνέτι και να σφραγίσει τα ινμπόξια μας (που θα ‘λεγε κι η Γιούλα)….
Με τις υγείες μας σύντροφοι! Κερδάμε παντού…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου