30.4.16

Στο χείλος της χρεοκοπίας η χώρα πρότυπο του Σύριζα!



Βενεζουέλα- Συγκρούσεις και πλιάτσικο για μια σακούλα τρόφιμα - Περιορίστηκε σε δύο ημέρες η εργάσιμη εβδομάδα των δημοσίων υπαλλήλων - Κλειστά τα σχολεία τις Παρασκευές - Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να τυπωθούν χαρτονομίσματα 
Στο χείλος της χρεοκοπίας οδηγείται η Βενεζουέλα με το χάος και την αναρχία να βασιλεύουν στους δρόμους της χώρας ελλείψει βασικών αγαθών.  



Πολίτες επιδίδονται καθημερινά σε πλιάτσικο στα καταστήματα ενώ έρχονται στα χέρια κλέβοντας τρόφιμα ο ένας από τον άλλο, παρά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση Μαδούρο από το κλείσιμο για πέντε μέρες την εβδομάδα των δημόσιων υπηρεσιών για να γίνει οικονομία, μέχρι τις αναγκαστικές διακοπές ρεύματος και την αλλαγή της ώρας...



Η πετρελαιοπαραγωγός χώρα δεν έχει πλέον χρήματα για να τυπώσει χαρτονομίσματα, ενώ όπως δηλώνει ένας πολίτης της χώρας στο γαλλικό δίκτυο "France 3", αρκετοί πολίτες είναι αυτοί που υποσιτίζονται αφού έχουν σταματήσει να τρέφονται με πρωτεΐνες με τη διατροφή τους να περιλαμβάνει κυρίως αλεύρι.
Την ίδια ώρα, ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες, Νιικολά Μαδούρο, ζητά από τους συμπολίτες του μεγαλύτερη κατανόηση, υποστήριξη αλληλεγγύη, δράση και επίγνωση, αρετές που φαίνεται να εξαντλούνται με τον ίδιο  ρυθμό που αδειάζουν τα ράφια των καταστημάτων.
Την αποκαρδιωτική κατάσταση της οικονομίας της Βενεζουέλας αποκαλύπτει η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να περιορίσει σε δύο μόλις ημέρες την εργάσιμη εβδομάδα των περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση του ενεργειακού δικτύου, το οποίο ήδη μαστίζεται από αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μένουν κλειστά τις Παρασκευές.
Ο εκλεκτός του Ούγκο Τσάβες, που έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας, στην καθιερωμένη τηλεοπτική του εκπομπή, δήλωσε ότι τα έκτακτα μέτρα, τα οποία αφορούν δύο εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους, θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
"Όποιος καταφεύγει στη βία, στις συνθήκες όπου βρισκόμαστε σήμερα, θα αντιμετωπιστεί με την απαιτούμενη αυστηρότητα από τον νόμο, καθώς διαπράττει σοβαρά εγκλήματα εναντίον της δημόσιας ασφάλειας και της πατρίδας», προειδοποίησε σχετικά ο Νικολά Μαδούρο.
Οι περιορισμοί στην ηλεκτροδότηση ενισχύουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών που υποφέρουν από ελλείψεις στοιχειωδών αγαθών, από το κρέας και τα φάρμακα μέχρι το μαγειρικό λάδι και το χαρτί τουαλέτας. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μαδούρο αποδίδει την αποδιάρθρωση του ενεργειακού δικτύου στη χωρίς προηγούμενο ξηρασία, εξαιτίας του μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο, και τα προβλήματα εφοδιασμού της αγοράς στην κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και στον «οικονομικό πόλεμο» των μεγάλων συμφερόντων εναντίον της κυβέρνησης.
Η αντιπολίτευση, η οποία διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κατηγορεί την κυβέρνηση για την αποδιοργάνωση της οικονομίας και συγκεντρώνει υπογραφές με στόχο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του Μαδούρο.


Σημ. Ο- Πότε θα τοποθετηθείεπί του εν λόγω ζητήματος η "πασιονάρια" Ρένα Δούρου; Χμ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου