26.4.16

Υπουργός του Αζερμπαϊτζάν;



Η ιστορία που θα σας αφηγηθώ συνέβη την περασμένη Τρίτη στο Λονδίνο, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας βρέθηκε εκεί όταν η ελληνική πρεσβεία διοργάνωσε με τη βοήθεια της Goldman Sachs μια συνάντηση οικονομικών και επενδυτικών στελεχών και ξένων funds.




Ο κ. Μάρδας με τη συνήθη αφέλειά του είπε στους ξένους μάνατζερ ότι τα capital controls δεν παίζουν πλέον κανέναν ρόλο, ότι έχουν απορροφηθεί από την οικονομία και παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες (σύροι επενδυτές και πλοιοκτήτες, Θερινό Νταβός, Θρόνος του Δία στον Ολυμπο) που περιφέρει τελευταίως σε κάθε συνομιλητή του…


Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση, πράκτορές μου με ενημέρωσαν ότι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν τις χειρότερες των εντυπώσεων από τον υπουργό. Ρωτούσαν χαρακτηριστικά αν ο κ. Μάρδας είναι στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και αν άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι σαν κι αυτόν!
Προχωρώντας μάλιστα τον σχολιασμό έλεγαν ότι ο έλληνας υπουργός δεν μοιάζει για στέλεχος μιας χώρας ευρωπαϊκής ενταγμένης στην ευρωζώνη. Ο λόγος, το ύφος και οι αντιλήψεις του παραπέμπουν σε υπουργό χώρας... Κεντρικής Ασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι έλεγαν πως μοιάζει με υπουργό του Αζερμπαϊτζάν παρά με ευρωπαίο υπουργό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου