31.5.16

Μαϊντανοί στους αιθέρες!



Θυμόσαστε πριν από μερικά χρόνια την περίπτωση του τότε βουλευτή των Αν Ελ, εκείνου που ήθελε να φτιάξει και διαστημικό σταθμό(!) στους Γαργαλιάνους για να φέρει την ανάπτυξη, που είχε απαιτήσει από έγκυο υπάλληλο των σεκιούριτι σε αεροδρόμιο, να του κουβαλήσει την βαλίτσα, και όταν αυτή αρνήθηκε, σήκωσε γη και ουρανό ζητώντας την τιμωρία της;




Τέτοια περιστατικά με μαϊντανούς στα αεροδρόμια πάντοτε υπήρχαν (κυρίως επί Ολυμπιακής), και πάντοτε θα υπάρχουν. Και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, όπως εκείνη η ψηλιά του Ποταμιού, από το Καβαλάρι του Λαγκαδά, που όταν οι σεκιουριτάδες της απαγόρευσαν να πάρει μαζί της στο αεροσκάφος βάζο με μέλι, κάτι δηλαδή που απαγορεύεται αυστηρά, εκείνη το έχυσε επιδεικτικά στον κάλαθο των αχρήστων, λέγοντας «δεν θα σας κάνω τη χάρη να το φάτε εσείς»…


Όχι … υπάρχουν και καλλιτέχνες μαϊντανοί, όπως π.χ. ο Νότης, ο οποίος αρνείται να ελεγχθεί από ιδιώτες σεκιουριτάδες, και ζητάει να ελέγχεται από (Αίλλυναις) αστυνομικούς. Και εκείνοι συνήθως του κάνουν την χάρη, καθότι θαυμαστές του, αν και βάσει νόμου, σε τέτοιες περιπτώσεις άρνησης ελέγχου απαγορεύεται να επιβιβαστείς στο αεροσκάφος. Τέλος πάντων, τζερτζελές να γίνεται …  άλλωστε στην μπανανία μας, ακόμη και οι αρμόδιοι, όχι μόνο οι σελέμπριτις (πολιτικοί και μη),  μαϊμούδες είναι.
Μια άλλη συνήθης πρακτική των περισσότερων πολιτικάντηδων είναι να αρνούνται να περιμένουν στην ουρά για τον έλεγχο ασφαλείας και να εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους για να παρακάμπτουν την πλέμπα. Βέβαια, εκτός από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, και τον πρόεδρο της βουλής, αυτό δεν επιτρέπεται σε κανέναν άλλον. Έλα όμως που η παρούσα συγκυβέρνηση έχει ορίσει άπειρους αντιπροέδρους του κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί (και άλλοι πολλοί) να δηλώνουν «πρόεδροι βουλής» όταν ταξιδεύουν, και έτσι να καταφέρνουν να μην περιμένουν στις ουρές μαζί με τους «προλετάριους». Χούι, που το έχει ειδικά εκείνος ο αΧτιβιστής «αντιπρόεδρος» με την κοτσίδα.

 
Όταν ο υπ. Παιδείας ταξιδεύει economy!

Εξάλλου, με τους πάμπολλους γιδοβοσκούς και τα ταγάρια  που πλημμύρισαν την βουλή από τότε που ο σύριζας με τις συνιστώσες του έγινε κυβέρνηση, πάνε στον βρόντο και όλες οι διεθνείς επιστημονικές μέθοδοι ανίχνευσης επίδοξων τρομοκρατών, που βασίζονται στο ντύσιμο, στο βάδισμα, στη γλώσσα σώματος, και στην … απλυσιά. Διότι με 150 περίπου «χίπιδες» στη βουλή, μερικοί ακόμη και με μαντίλες Φενταγίν παρακαλώ, ή σκουλαρίκια μέχρι και στον αφαλό (για άντρες μιλάω), άντε ο έρμος ο αρμόδιος στο αεροδρόμιο να καταλάβει ποιος είναι μπαχαλάκιας, και ποιος είναι εθνοπατέρας!
Τέλος πάντων, όλα αυτά ήταν το ορεκτικό για να σας πάω σε ένα περιστατικό, που συνέβη στο ΕΛ. Βενιζέλος, με πρωταγωνιστή τον Αραβαν… Πολάκη. Το περιστατικό περιγράφει ο «Μικροπολιτικός» και έγινε την περασμένη Παρασκευή 27 Μαΐου στην πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη της Aegean. Η επιβίβαση των επιβατών έχει τελειώσει αλλά το αεροπλάνο δεν απογειώνεται.... λόγω αργοπορίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.
Συριζαίος στην business class.
«Η πιλότος ανακοινώνει μικρή καθυστέρηση, υπάρχουν λέει μερικοί επιβάτες από ανταπόκριση που θα χρειαστεί να τους περιμένουμε δέκα λεπτά και ζητάει συγγνώμη» αναφέρεται στη στήλη των «Νέων».
Και συνεχίζει το κείμενο: «Σε περίπου 15 λεπτά, όντως, έρχονται οι επιβάτες που περιμέναμε. Αλλά είναι προφανές ότι δεν επρόκειτο για επιβάτες πτήσης. Διότι η ομάδα των επιβατών ήταν συνεκτική, όλοι μαζί, και επικεφαλής τους ήταν ένας γνωστός μας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος μάλιστα θα ταξίδευε στην οικονομική θέση (όλα είναι, τελικά, θέμα επικοινωνίας). Τον Πολάκη είχαμε δει νωρίτερα στην τηλεόραση να "αντιμετωπίζει" διαδηλωτές, όχι π.χ. στην εκλογική του περιφέρεια αλλά στο υπουργείο του στην Αριστοτέλους. Άρα, απλώς είχε καθυστερήσει - και επειδή ήταν ο υπουργός και η παρέα του το αεροπλάνο τους περίμενε. Το περιστατικό είναι ασήμαντο. Αλλά είναι ενδεικτικό μιας νοοτροπίας που κατά κόρον είχε δοξαστεί στο παρελθόν, τα χρόνια της αλήστου μνήμης Ολυμπιακής - και όλοι ξέρουμε που οδήγησε τη χώρα
».
Την ίδια ώρα αίσθηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εμφανίζεται με αναμμένο τσιγάρο μέσα στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Υγείας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε σχετικά με ένα tweet: «Υπουργός Υγείας είναι ό,τι του καπνίσει κάνει. Σιγά τώρα...». Ο δε αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε:«Ο άνθρωπος αυτός είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας...σε ποια Χώρα θα στεκόταν;»

     Strange Attractor (ο ποταπός)

      Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου