16.5.16

Κάτσε να σε διορίσω...Μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να στηλίτευαν τον νεποτισμό και να υπόσχονταν να βάλουν τέλος στα ρουσφέτια, σήμερα όπως δεν αφήνουν θέση για θέση μετακλητού που να μην διορίζουν συγγενείς, φίλους και κολλητούς.
Τελευταία αποκάλυψη για τέτοια φαινόμενα είναι ο διορισμός συγγενικού προσώπου της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου που σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” τοποθέτησε-διόρισε τον αδελφό της Γιάννη Αναγνωστόπουλο διευθυντή του πολιτικού της γραφείου...


Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος είχε πάντως απο την αρχή θέση στον κυβερνητικό μηχανισμό αφού είχε προσληφθεί αρχικά στις 30 Ιουλίου του 2015 ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα από το οποίο ωστόσο αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα για να αναλάβει τη θέση του διευθυντή στο πολιτικό γραφείο της αδελφής του Σίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι μουσικός και αυτή την εποχή εμφανίζεται σε μουσικό μεζεδοπωλείο της Πάτρας. Είναι ωστόσο απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών.
Πάντως η κα. Αναγνωστοπούλου έχει και στο παρελθόν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής για διορισμούς συγγενών της.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα “Παραπολιτικά” είχε γράψει για τον διορισμό σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων των δύο παιδιών της αδελφής της που τοποθετήθηκαν στα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης. Ενώ και ο σύζυγός της είχε αναβαθμιστεί τοποθετούμενος ως διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης μετά από απόσπασή του ωστόσο απο την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.  Εκείνη την εποχή η υπουργός είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει το θέμα υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να είναι υπόλογη επειδή ένας υπουργός καλεί στο πολιτικό γραφείο του  ένα παιδί απο το περιβάλλον ενός πολιτικού κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου