30.5.16

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει…



Πάλι βλέπω πολιτικές μετρήσεις και διαβάζω κάποιες , ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ, μεταφράσεις των αριθμών. Στη μέτρηση του ΠΑΜΑΚ, εμφανίζεται υπεροχή της ΝΔ vsv ΣΥΡΙΖΑ, 8 μονάδων !!!!!
ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!




Όταν έχεις 21% Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ, όπου εκεί μέσα είναι κυρίως ένα συντριπτικό ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ( στις προηγούμενες εκλογές), οι οποίοι Άσχετα με ότι συμβαίνει επιμένουν στο Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ (ΔΞ/ΔΑ), τότε μάλλον η ανάγνωση των 8 μονάδων διαφοράς είναι υπερβολική απλούστευση...



Εάν τελικά το 60% του 21% ΔΞ/ΔΑ, επιστρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι πολύ πιθανό ΚΑΙ αυτό ακριβώς έγινε στις προηγούμενες εκλογές τότε η όποια διαφορά έχει τελείως διαφορετική δυναμική.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ, στο 21% ΔΞ/ΔΑ, είναι παρκαρισμένοι ΚΥΡΙΩΣ ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ επιμένουν στο ΔΞ/ΔΑ.
Η τελική απόφασή τους θα καθορισθεί από πολλαπλούς παράγοντες στο ΤΟΤΕ στάδιο/φάση των εκλογών, αλλά και από τις εν γένει πολιτικές τους φαντασιώσεις/ονειρώξεις. Επίσης θα καθορισθεί ΚΑΙ από την Παράσταση Νίκης. Οι άνθρωποι αυτοί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, απλά είναι ΟΦΑΕ δηλ Όπου Φυσάει ο Άνεμος της εξουσίας και μάλλον του Κρατικοδίαιτου βολέματος.
Τώρα εάν βάλουμε και το 15% Αποχή, όπου επίσης κυρίως είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ( στις προηγούμενες εκλογές), τότε είναι σαφές ότι Η ΝΔ είναι μάλλον πρώτο κόμμα, με τελείως οριακή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ( ίσως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, να είναι οριακά πρώτο κόμμα !!!!!!).
Οσον αφορά την Παράσταση Νίκης: Είναι σαφές ότι ευνοεί την ΝΔ, ΑΛΛΑ ( αυτό το γ@μημένο ΑΛΛΑ)… Το 19% πάλι λέει ΔΞ/ΔΑ , αλλά πάλι εκεί είναι κυρίως παρκαρισμένοι κυρίως ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ( στις προηγούμενες εκλογές).
Οπότε σαφώς διαμορφώνεται σε ότι αφορά τη Παράσταση Νίκης, κάποια υπεροχή της ΝΔ, αλλά σαφώς δεν είναι ισχυρή.
Εάν κάποιος σκεφθεί, τι έχουν γίνει 2015/2016, τι υποσχέθηκε και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και που βρίσκεται ( και που να βρεθεί η κοινωνία/οικονομία), τότε μπορούμε να πούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει και αντέχει εξαιρετικά καλά.
Η ΝΔ, έχει μια μικρή τάση υπεροχής, την οποία όμως ΔΕΝ μπορεί ( ακόμα;) να κάνει πλειοψηφικό ρεύμα.
Εάν διαβάσουμε και τα άλλα στοιχεία της έρευνας, πχ το 80,5% δεν έχει αυταπάτες και δεν θεωρεί ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα θα βγάλει τη χώρα από τη κρίση , το 54% θεωρεί ότι η διαπραγματευτική καθυστέρηση της Κυβέρνησης τελικά ήταν σε βάρος των συμφερόντων της οικονομίας/χώρας( στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟ 72% στο συνολικό δείγμα, το 80,5% πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, το 86,5% ΔΕΝ είναι ικανοποιημένο από την Κυβέρνηση κτλ.
ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΑΦΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ, (ίσως κάποια οριακή - και αυτή αμφισβητούμενη - υπεροχή ).
Τότε μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει, η ΝΔ προσπαθεί, ΑΛΛΑ σε αυτή τη φάση δεν μπορεί, και τελικά ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένας (αποτυχημένος μεν) αλλά αποδεκτός ελκυστής τοπικής ισορροπίας ( ακόμη !!!!!).
Σε ότι με αφορά, η τρέχουσα μέτρηση, αποτελεί μια Στρατηγική Αποτυχία/ Αδυναμία της ΝΔ, που όμως ενέχει κάποιες θετικές ροπές. Εάν θα γίνουν πραγματικότητα, είναι απλά ένα σύνθετο και με πολλές μεταβλητές μη - γραμμικό σύστημα, με πολλές μαθηματικά αποδεκτές λύσεις. Αν και υπάρχουν λύσεις που να την ικανοποιούν, δεν είναι προφανώς εφικτές. Ίδωμεν…
Κλείνοντας: Δεδομένου ότι το διάστημα εμπιστοσύνης έχει εύρος τουλάχιστον 2,5 μονάδες, ή όποια ανάλυση στα ποσοστά κάτω του 2,5 είναι αστεία.
Αυτά…

Στέλιος Σπυρίδης
ΥΓ- Όλα αυτά, στη τρέχουσα και δεδομένη συγκυρία. Για ότι άλλο ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ( ή κάπως έτσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου