25.9.16

Τύφλα να ΄χει ο Κοσκωτάς... σύντροφοι!



Έχουμε όλη την καλή πρόθεση απέναντι στον Καλογρίτσα, το έχουμε άλλωστε ξαναγράψει. Ούτε τζάκι είναι και αποδείχθηκε και ιδιαίτερα έξυπνος να έχει σχέσεις με τον Φλωράκη, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με Νεοδημοκράτες, με Καμμένο και βεβαίως με τον Παππά και τον Σπίρτζη οι οποίοι τον επέβαλαν ως «κόκκινο εργολάβο».




Μπράβο του λοιπόν που πέτυχε στη ζωή του, όπως πέτυχε δηλαδή διότι τα στοιχεία που βγαίνουν αποκαλύπτουν μια καλά φτιαγμένη «φούσκα».
Εμείς αποκαλύψαμε ότι τα συνολικά του δάνεια ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ πολλά εκ των οποίων είναι κόκκινα, δηλαδή δεν εξυπηρετούνται. Να καταλάβετε, το Mega βάζει λουκέτο με τα ίδια πάνω – κάτω δάνεια, τα οποία όμως εξυπηρετούνται κανονικά και με καμιά 40αριά εκατομμύρια «μπλοκαρισμένα» στις τράπεζες μετά από εντολή… άνωθεν.



Οι νέες αποκαλύψεις γεννούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα. Αποκαλύφθηκε π.χ. ότι έδωσαν σε εργαζόμενο μια επιταγή λίγο πάνω από 4 χιλιάρικα και μόλις πήγε να την εισπράξει διαπίστωσε ότι ήταν ακάλυπτη.
Επίσης, διαπίστωσαν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή για την οικογένεια Καλογρίτσα πάνω από 32 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος που του έκανε το Κέντρο Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχει βγάλει λαβράκια.
Και τι σύμπτωση. Την Παρασκευή το πρωί μαθαίνουμε ότι καρατομείται ο επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ που έκανε τον έλεγχο στον Καλογρίτσα, και σε άλλους βεβαίως. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.
Η ακόμη μεγαλύτερη ξεφτίλα που αποκαλύφθηκε είναι ότι με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του πατήρ Καλογρίτσα, μαζί με τη γυναίκα του δήλωναν ούτε λίγο ούτε πολύ μόλις 300 ευρώ το μήνα επί 11 συναπτά έτη την ώρα που βεβαίως οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους ήταν γεμάτοι.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αν δεν έχουμε να κάνουμε με έναν… ταχυδακτυλουργό της οικονομίας, συμβαίνει κάτι άλλο, μεγάλο. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες μας η εταιρεία του, η Τοξότης, μη φανταστείτε ότι είναι καμιά μεγάλη. Εργολαβίες έπαιρνε από άλλους μεγαλοεργολάβους, όμως τον τελευταίο καιρό για κάποιο περίεργο λόγο κάποιοι τον παρουσίαζαν μέχρι και… δύο φορές τον Μπόμπολα. Για παράδειγμα αποκαλύπτουμε ότι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015 υπεγράφη μεταξύ ΔΕΗ και Καλογρίτσα συμφωνία για έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ. Προσέξτε, η παλιά διοίκηση (Αρθούρος Ζερβός κ.λπ.) έδωσε τα έργα, απλά η νέα επικύρωσε τη συμφωνία.
Και να θυμίσουμε ότι ο κουμπάρος Σπίρτζης έκανε κατάτμηση του έργου Πάτρα – Πύργος και ο Καλογρίτσας πήρε τρεις εργολαβίες με έκπτωση πάνω από 50%.
Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία του εκ Καρδίτσης ορμώμενου φίλου του καπετάν Γιώτη ή Φλωράκη. Αυτός λοιπόν, αύριο θα πρέπει να καταθέσει μια επιταγή πάνω από 17 εκατ. ως πρώτη δόση για την άδεια. Αυτός που δεν κάλυψε επιταγή 4 χιλιάδων και δεν πληρώνει τα δάνειά του. Άραγε αυτή είναι η κάθαρση στην τηλεόραση που υποσχέθηκε ο Παππάς; Άραγε σ’ εκείνη την εκδήλωση για τα μέσα ενημέρωσης όπου πρώτο τραπέζι πίστα ήταν ο Καλογρίτσας, αυτό συζήτησαν; Πώς δηλαδή να μην έχει φράγκο στην τσέπη αλλά να γίνεται καναλάρχης;
Αλλά ας πούμε ότι καταθέτει τα λεφτά; Έχει τα υπόλοιπα για να στήσει κανάλι; Ή μήπως θα υπάρξει κανείς τρελός να συνεργαστεί μαζί του; Απ’ ότι μαθαίνουμε ακόμη και ο Μπόμπολας με τον Μάρη που είχαν συμφωνήσει μαζί του απομακρύνονται τρέχοντας ενώ ο Κοντομηνάς ούτε που το σκέφτεται.
Λογικά λοιπόν, σ’ αυτή την παρωδία με σεναριογράφο τον Νίκο Παππά, ο Καλογρίτσας απλά να παίζει τον κωμικό ρόλο και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης να είναι κομπάρσοι. Πολλές φορές όμως ο πρωταγωνιστής «θυσιάζεται» για να σωθούν οι άλλοι. Μήπως λοιπόν η σωτηρία του Μαξίμου είναι να αποχωρήσει ο Καλογρίτσας και μέχρι να δουν τι θα κάνουν να βγάλει και το ΣτΕ μια απόφαση που θα διασώζει την κυβέρνηση;
Πάντως, ακόμη κι αν βάλει τα λεφτά αύριο ο εργολάβος… καναλάρχης πολύ δύσκολα θα γίνει. Εδώ να είστε και να το θυμάστε. Κρίμα που θα μείνουν με το… μικρόφωνο στο χέρι οι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Βαξεβάνης, ο Αρβανίτης κ.λπ. Πολύ κρίμα που θα χάσουμε το «σκυλολόι της αριστεράς», τους άλλοτε κρατικοδίαιτους να μην γίνονται πρώτες μούρες στο κανάλι του Τσίπρα.
Τύφλα να ΄χει ο Κοσκωτάς... σύντροφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου