24.9.16

Περί συμφώνων συμβίωσης…



Το 'σύμφωνο συμβίωσης' αποτελεί ύβρη προς την οικογένεια. Οχι διότι στερεί από τους παπάδες και τους δημάρχους τα παράβολα γάμου κι ό,τι άλλο εισπράττουν όπως νομίζετε. Είναι κι αυτό.




Μπορείτε άνετα να πάτε να κάνετε "συμβόλαιο" με την ίδια σας τη μάνα ή τον αδερφό απλώς για να δικαιούστε των όποιων επιδομάτων γάμου ισχύουν. Με κάποιον αλλοδαπό εναντι αμοιβής για να αποκτήσει δικαιώματα πολίτη στη χώρα. Με άλλους δέκα και άλλες δέκα (εδώ ο συμβολαιογράφος θα χρησιμοποιήσει κάποιο από τα υποδείγματα καταστατικού Ανώνυμης Εταιρείας).
Πουθενά δεν υπάρχουν περιορισμοί στα συμβόλαια. Υπογράφεις σήμερα, παίρνεις τα φράγκα, σε δυο μήνες κάνετε από κοινού λύση του συμβολαίου και βρίσκεις άλλον, παίρνεις τα φράγκα, γεμίζεις τη χώρα με Τσετσένους "Έλληνες" αιτία γάμου με έλληνα, διαζευγμένους…


Δεν υπάρχει καμία λογική φραγή σε απάτες και καλά κάνει ο Αμβρόσιος και εναντιώνεται, αν καταλάβαιναν οι περισσότεροι που το δέχθηκαν ως "πρόοδο" τι έχουν να χάσουν θα έβγαιναν στους δρόμους.
Ο θρησκευτικός γάμος όσο κι αν τον θεωρούμε αποφευκτέο, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της δέσμευσης ενώπιον μαρτύρων. Ο πολιτικός επίσης, σε μικρότερο βαθμό αλλά σχεδόν ισοδύναμα.
Ο 'γάμος' με τη διαδικασία ενώπιον συμβολαιογράφου λες και αγοράζεις χωράφι, είναι μια τεράστια μακακία που πρέπει να καταργηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και το γελοίο της υποθέσεως, αν ο συμβολαιογράφος τολμήσει να εκφράσει αντιρρήσεις "καλά, αδέλφια δεν είστε;" θα εισπράξει απειλές να βρεθεί αντιμέτωπος με τον "αντιρατσιστικό" νόμο.
Και πλην όλων αυτών, η εξομοίωση ενός συμφωνητικού μίσθωσης (ωωωπ, να, μου ξέφυγε!) με τον ιερό θεσμό που επικρατεί στην πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη έως και σε αρκετά είδη ζώων αποτελεί ύβρη προς το θεσμό αυτό.
ο γάμος σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης αφορά την διαιώνιση του είδους και όχι την "συμβίωση" επειδή δύο άτομα ή περισσότερα θέλουν να κάνουν οικονομία στο μίσθωμα και τα κοινόχρηστα. Για κάτι τέτοιο δεν απαιτείται "συμβόλαιο" άλλο από ένα μισθωτήριο όπου οι συγκάτοικοι δεσμεύονται να πληρώνουν το νοίκι μισό μισό και φυσικά σε κανένα δεν πέφτει λόγος για το αν οι συγκάτοικοι βρεθούν με απογόνους στη συνέχεια.
Ο μόνος λόγος που δημιουργήθηκε αυτό το νομικό τερατούργημα είναι για να ελληνοποιηθούν εκατομμύρια αλλοδαποί έναντι αμοιβής και να απολαμβάνουν επιδόματα πληρωμένα από τα κορόιδα.
ΑΜΒΡΟΣΙΕ, ΧΤΥΠΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ...

Δημήτρης Καραντζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου