29.9.16

Ήρθαν τα πάνω κάτω…



«Μας είπε τεμπέληδες, αγράμματους και ότι υπονομεύουμε το έργο της». «Μας προσέβαλε δημόσια ότι δεν κάνουμε τίποτα ως δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία και ότι στο υπουργείο που μας ξέρει έναν-έναν, το 15% δουλεύουμε και οι υπόλοιποι την υπονομεύουν!».




Αυτά και άλλα πολλά δήλωσαν με αγανάκτηση οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας, εκφράζοντας την απογοήτευση τους από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου. Εκαναν στάση εργασίας μέχρι τις 10.00, από τα καθήκοντά τους και ήταν έξαλλοι με την υπουργό της οποίας οι δημόσιες αναφορές έγιναν πριν από λίγες ημέρες, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη κατά δημοσίων υπαλλήλων…



Μα δεν είναι υπέροχο; Υπουργός αυτής της κυβέρνησης να βάλει εναντίον δημοσίων υπαλλήλων;
Εμένα πάντως, μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την πολυτέλεια να μείνει στην εξουσία μερικά χρόνια, θα ψήφιζε την άρση της μονιμότητας! Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα το έκανε, ως φυσιολογική προέκταση της φυσικής του προδιάθεσης απέναντι στους υφιστάμενους των κυβερνητικών στελεχών του.
Κάθε αριστερό κόμμα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που στελεχώνεται από άεργους συνδικαλιστές, κομματικά στελέχη γραφείων, αυταρχικές περσόνες που έχουν μάθει να λειτουργούν με το άλλοθι του ηθικού πλεονεκτήματος και ημιτελείς χαρακτήρες με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά είναι επόμενο να έχει ως πρότυπο, μόνο ένα φορμαλιστικό πρότυπο διοίκησης. Αν ικανοποιεί τους κυβερνητικούς παράγοντες όλα πάνε καλά και το υπερασπίζονται με ζήλο. Αν όμως, δεν συμπλέει με τις επιδιώξεις τους, πολύ γρήγορα, στρέφονται εναντίον όλων.
Ωστε η κυρία Φωτίου ανακάλυψε ότι στο ελληνικό Δημόσιο μόνο το 15% είναι νέοι άνθρωποι και δουλεύουν! Κυρία Φωτίου μου, πολύ φοβάμαι ότι άλλο θέλατε να πείτε. Οτι μόνο το 15% των δικών σας ανθρώπων στο υπουργείο κάνει τα χατίρια σας και οι υπόλοιποι δεν είναι και τόσο υπάκουοι.
Η πραγματικότητα είναι βεβαίως, σκληρή όταν δεν είναι όπως τη θέλουμε. Αναρωτιέμαι όμως, αν η κυρία Φωτίου αντιλαμβάνεται ότι η παράταξη και ο χώρος στον οποίο ανήκει είναι ο βασικός διαμορφωτής αυτής της κατάστασης στο Δημόσιο, το οποίο τώρα δεν της αρέσει.
Είναι νομίζω, θέμα χρόνου να συνειδητοποιήσει ο Πρωθυπουργός ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πια ψηφοφόροι του. Και ξέρετε τι παθαίνουν όσοι δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθονται στη γωνία και περιμένουν την τιμωρία τους. Υποθέτω λοιπόν, πως αν διαπιστώσει πως ούτε αυτοί δεν θα τον στηρίξουν, το μόνο που έχει να κάνει είναι να τους εκδικηθεί, λίγο πριν αποχαιρετήσει την εξουσία. Να τους πετάξει μια άρση της μονιμότητας (έτσι κι αλλιώς στις ΔΕΚΟ θα συμβεί σίγουρα) για να μάθουν τι να ψηφίζουν.
Φαίνεται υπερβολικό; Μπορεί αλλά η ψυχοσύνθεση του Αριστερού εντός ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια που μόνο εκδίκηση μπορεί να προσφέρει ως υποκατάστατο της εξουσίας που χάνει.
Πάντως από την κυρία Θεανώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση. Με είχε πείσει για την δημοκρατικότητα και την αγωνιστική της ευπρέπεια. Και πάνω από όλα, για την συναισθηματική ευφυία της…

Ανδρέας Ζαμπούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου