5.9.16

Ονειρεμένες καταστάσεις…



Μπορεί γύρω μας να συμβαίνουν πράγματα και θάματα σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί οι πολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις να αλλάζουν γύρω μας τα πάντα όλα, μπορεί ακόμη και ο φαιδρός Τράμπ να γίνει πλανητάρχης, ή ο πολύς Μαδούρο να λιντσαριστεί αλά Καντάφι, εμείς όμως εδώ στη μπανανία μας ασχολούμαστε με τον αφαλό μας. Όπως πάντα.




Και αν ασχολούμασταν φερ ειπείν με το κυνήγι ή την σφαγή των συνταξιούχων, αυτών δηλαδή που απ ότι ξέρω ψήφισαν Σύριζα σε ποσοστό 78%, θα ήταν λογικό. Όχι όμως… εμείς ασχολούμαστε με την διαπλοκή! Αυτήν που καθάρισε διά παντός ο Αλέξης μέσω του δήμιου του, του Παππά, ζωή να ‘χουν τα δυο αυτά παλικάρια...



Τέλος πάντων, σαν ποταπός που είμαι θα το ξεπεράσω, θυμίζοντας όμως την πάγια άποψή μου εδώ και χρόνια ότι όπως η κότα είναι το μέσο διαιώνισης του αυγού, έτσι και ο Σύριζας είναι το μέσο διαιώνισης της διαπλοκής. Τρανό παράδειγμα το ότι έδιωξε τον Βαρδινογιάννη και τον Κοντομηνά, για να μας φέρει τον Μαρινάκη και τον Καλογρίτσα. Μιλάμε για φρεσκάδα… για πούρα δημοκρατική ελπίδα.
Και πως το πέτυχε; Κλείνοντας τους διεφθαρμένους αυτούς κοτζαμπάσηδες της ενημέρωσης σε μια ιδιότυπη συριζέικη φυλακή, σαν τα περίφημα πειράματα του Στάνφορντ, αφήνοντάς τους αποκλεισμένους, βρώμικους, να κοιμούνται σε ράντσα, να μοιράζονται άνδρες και γυναίκες τις ίδιες τουαλέτες, με χωροφύλακες να τους πηγαίνουν συνοδεία για τσίσα, και με ξεβράκωτους συριζαίους να πηγαινοέρχονται στους διαδρόμους (το γράφει το Π. Θ.) με μόνη υποχρέωσή τους να βαράνε προσοχές στα καπρίτσια του  Παππά, και να κάνουν τρελές προσφορές δεκάδων εκατομμυρίων για κάτι άδειες που ζήτημα είναι αν αξίζουν μερικά εκατομμύρια η καθεμία, και που πολύ πιθανόν να μην ισχύουν όταν τελειώσουμε με τα δικαστήρια.
Ναι, αλλά η αποστολή του Αλέξη εξετελέσθη κανονικά. Τους ταπείνωσε όσο δεν πάει άλλο, και τους έδειξε ποιος είναι ο πραγματικός μπόσης. Πάλι καλά να λένε τα λαμόγια, που δεν βρίσκεται ακόμη στην κυβέρνηση η ζουρλή. Τότε θα έβλεπαν τι εστί εγκλεισμός αλά σύριζα.



Και σαν μπόνους, θα πάει τώρα το Αλέξη στη ΔΕΘ και θα πουλάει κάθαρση και διαφάνεια στους ζαλισμένους ψηφοφόρους του οι οποίοι παραμένουν μιλιούνια. Και για όποιον αμφιβάλλει, ας μετρήσει πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, στην πλειοψηφία τους πρώην πασόκοι και νυν συριζαίοι, το 80% των οποίων, συν τα εξαρτώμενα μέλη της οικογενείας τους,  παραμένουν φανατικοί συριζαίοι, και εύκολα βγάζουν κυβέρνηση ειδικά  αν προσθέστε στους παραπάνω και τους διάφορους ανισόρροπους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, ιδιωτικούς υπάλληλους, 18αρηδες,  μπαφιασμένους, φοιτητές, ψυχασθενείς, κακοποιούς, κλπ που θα ξαναψηφίσουν ελπίδα με τα δυο χέρια… Οπότε να το αποτέλεσμα: Η Ελλάδα ξανά μανά στην εντατική, με μηχανική υποστήριξη, και τον  Δρα Πολάκη να την παρακολουθεί, ως ειδικός πρωκτολόγος που ήθελε να ήταν, αλλά δεν πρόκαμε καθότι οι αγώνες βλέπετε.
Δεν είναι όμως όλα μαύρα και άραχλα. Ο Σύριζας, πιστός στην παράδοσή του, συνεχίζει να με κάνει να γελάω… Δείτε ας πούμε την ίδρυση Γραφείου πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα (κατ αρχήν), που αν κατάλαβα καλά θα έχει ως σκοπό την υλοποίηση του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης το οποίο έμεινε λίγο πίσω, άσχετα με τα φληναφήματα της Γιδοβασίλη. Χώρια του ότι θα βολευτούν δεκάδες ακόμη καρανίκες του Βορρά, που δεν έχουν διάθεση να τρέχουν στας Αθήνας…



Επίσης να μη ξεχνάμε αυτό που έγραψε χθες το Πρώτο Θέμα. Ότι δηλαδή ένας βετεράνος (πρώην πασόκος νυν συριζαίος) συνδικαλιστής των ΕΛΤΑ, οδηγός στην ειδικότητα, προήχθη σε Γεν. Δ/ντή Ανθρωπίνων Πόρων & Δυναμικού του οργανισμού αυτού που κανονικά στην εποχή της επικοινωνίας και της τεχνολογίας που ζούμε, θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει. Και εκτός από την άμεση αύξηση μισθού (από τα 1.300 στα 4.500 ευρώ το μήνα), ο συγκεκριμένος, ως οδηγός, θα έχει πλέον την ευκαιρία να ανέβει εντός του κόμματος, και ποιος ξέρει, ίσως κάποτε αναλάβει και την ηγεσία του. Μη ξεχνάμε άλλωστε,  ότι και ο Μαδούρο, ο σωτήρας (κατά Σύριζα) της Βενεζουέλας από οδηγός λεωφορείου ξεκίνησε. Και μιας και είπα Βενεζουέλα, καλά που κόπηκαν κάποια κανάλια από τις άδειες, και έτσι μάθανε επιτέλους τι συμβαίνει στην χώρα πρότυπο του Σύριζα, την Βενεζουέλα. Είπαμε, και ο άγιος φοβέρα θέλει.
Από και  πέρα, ο υπαρκτός σουρεαλισμός συνεχίζεται, με την Αυγή να μιλάει για το πώς το συριζείκο μνημόνιο μας βελτίωσε ως χώρα, την Αυλωνίτου να εξαίρει την ανάπτυξη, που μόνο αυτή βλέπει,  τον Κατρούγκαλο να μιλάει ακόμη για αυξήσεις των συντάξεων, την ώρα που οι συνταξιούχοι πέφτουν σαν τα κουνούπια μπροστά από τα ΑΤΜ, και τα νησιά να ξαναβουλιάζουν από «αφίξεις» με τον Μουζάλα να περηφανεύεται ότι «στο μεταναστευτικό είχαμε μεγάλη επιτυχία (αν πάρουν και οι γιαγιάδες της Χίου το Νόμπελ, ποιος μας πιάνει).
Μη ξεχάσω και τον συγκαμένο, που τώρα απειλεί με παραίτηση, αν ο Αλέξης δεν πάρει επιτέλους στα σοβαρά την απειλή του  να παραιτηθεί (για τον Καλογρίτσα αυτήν την εβδομάδα). 

Και τι λέει ο Αλέξης; Να κι αν παραιτηθείς, να κι αν δεν παραιτηθείς. Έχει βλέπετε νέο αμόρε… τον γραφικό εκείνον γεράκο, που όμως είναι νεότερος ηλικιακά του Σαμαρά, και ο οποίος στήνει κ..ο για να γίνει υπουργός της εθνοσωτηρίου….
Τέλος, είχαμε χαρές στη Πιερία, όπου ο άλλοτε φανατικός νεοδημοκράτης και μετέπειτα συκοφάντης του Σαμαρά παντρεύτηκε την γυναίκα των ονείρων του, σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον, με μια ονειρεμένη τελετή, φορώντας ένα ονειρεμένο κοστούμι (δανεικό απ τον Βέρτη μάλλον), με πάρα πολλούς ονειρεμένα ντυμένους και χτενισμένους προσκεκλημένους. Από αυτό εδώ το μετερίζι, του ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον και πολλούς απογόνους… άλλωστε τα λεφτά βρέθηκαν (αρκεί να ξέρεις να τα ψάχνεις).
Όσο για τις επικουρικές… ας πρόσεχαν οι λάτρεις του «αριστερού» και άφθαρτου Κατρούγκαλου. Εμείς τους τα λέγαμε.

Strange Attractor



ΥΓ- Ακούγεται ότι ο Σειρηνάκης θα στήσει θεματικό κανάλι, με την Ντούβλη, την Ακριβοπούλου, τον Σπαλιάρα, τον Μίστερ Εθνικά Μπούτια, και το κουνάβι! Μπορεί και με τον Πάντζα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου